Alle lessen

Afhankelijk van jouw ervaring als drummer kun je de cursus op verschillende manieren starten. In deze korte uitleg gaan we er vanuit dat de leerling nog niet eerder heeft gedrumd.

De cursus is als volgt opgebouwd:

We hebben een algemene inleiding, deze vind je onder “instructies”. Hier gaan we in op alles dat je wilt weten voordat je gaat leren drummen: hoe hou je de stokken vast, hoe zet je je drumstel goed, hoe bespeel je de bassdrum, hoe oefen je met de oefenaudio en met muziek, etc.

Daarna kan je de cursus starten. Dit doe je in de regel bij hoofdstuk 1. Is hoofdstuk 1 nog wat lastig, start dan bij hoofdstuk 0 (deze staat onderaan de pagina). Langzaam leren is goed: vertrouw erop dat dit tempo de juiste manier is om te leren. Mensen die te snel willen, komen zichzelf vaak tegen op latere momenten in de cursus. De ervaring leert dat je al heel snel de basis onder de knie hebt en met muziek mee kan spelen als je de voorgeschreven volgorde volgt.

Als je al wat ervaring hebt kan je de cursus natuurlijk ook op elk ander punt beginnen. Let wel op dat je op het goede niveau instapt. Twijfel je? Stuur dan gewoon even een mailtje.