Q&A Basdrum tips

Vragen over het gebruik van de basdrum

Hoe zet ik de basdrum neer?

Hoe zet ik mijn bassdrum goed neer?

Je drumstel opzetten is een handigheidje wat je als nieuwe drummer even door moet krijgen. Het goed neerzetten van je bassdrum is essentieel om te voorkomen dat je drumstel niet wegschuift. Maar hoe zet je je bassdrum nou goed neer? Léon van Online Drumles legt het je uit in deze korte video. Video transcriptie: Bassdrum-tip: hoe zet je de bassdrum neer? De bassdrum moet je goed, stevig neerzetten, want vaak zitten de toms er nog op en als dat niet stevig staat, dan gaat dat… Er zitten van die bassdrumsporen aan de zijkant en die duw je een klein beetje naar voren. En dan heb je van die rubberen doppen vaak, die draai je even naar binnen zodat er een puntje naar buiten komt. Die sporen komen naar buiten. Dan zet je hem op een stuk vloerbedekking, zodat hij in die vloerbedekking haakt. Dus als je er dan op gaat trappen, dat die niet wegglijdt. Want als je op laminaat zit bijvoorbeeld, dan kan je de hele tijd achter je bassdrum gaan aanlopen, want hij blijft gewoon niet staan. Je trapt hem gewoon naar voren. Bassdrumpedaal is ook belangrijk dat je hem goed neerzet. Dus als je hem goed recht hebt staan, bassdrumpedaal eronder, goed aandraaien, dat is belangrijk. En diegene die een keertje heeft opgetreden en de bassdrumpedaal ligt ernaast, die doen dat echt nooit meer.
De Heel down techniek

De heeldown techniek

In deze video van Online Drumles legt Léon uit hoe de heel down techniek werkt. De heel down techniek is een gevorderde drum techniek die drummers kunnen gebruiken om de bassdrum te bespelen. Met de heel down techniek is het mogelijk om met één beweging, twee slagen uit de bassdrum te halen. Hierdoor kan je sneller de bassdrum bespelen. Léon legt uit hoe het werkt. Video transcript: Bassdrum-tip 2: de heel down techniek. We gaan eens even naar het voetje toe. En dan zet je je voet op heel je pedaal, met je hiel op dat vaste plaatje. En dan zorgen dat heel je voet op dat pedaal zit en dat beweeg je met je hele voet, maar je hiel blijft op de grond staan. En je tenen die komen niet van je pedaal af. Probeer hem ook dat je hem kan vasthouden, net voordat je hem nodig hebt, dat je hem dan speelt. Wat ik veel zie is dat je je voet omhoog houdt. En dat speelt 1: heel vervelend en 2: je gaat last krijgen van je scheen. Dus je kan hem beter in je vel trappen en daar laten totdat je hem weer nodig hebt. En je hiel blijft op je pedaal en je teen ook. Succes.
De Heel up techniek

De heel up techniek

De heel up techniek is een gevorderde drum techniek op de bassdrum. Het stelt je als drummer in staat om uit één bewegingen twee slagen te halen. Hierdoor ben je in staat snel bassdrum noten achter elkaar te spelen. Léon van Online Drumles legt in deze video kort uit hoe de heel up techniek werkt. Let op: deze drum technieken zullen je als beginnende drummer Video transcript: Bassdrum-tip nummer 3: de heel up techniek. We gaan weer eens even kijken naar het voetje. Dan doe je je hiel omhoog en dan gaan we ons eigen eerst eens even boos maken! Zo, even lekker trappen! Trappen, trappen, trappen, trappen, trappen, trappen. Want op deze manier kan ik dat het beste uitleggen en zeker bij kinderen, maar ik doe het nu eigenlijk bij iedereen. En dan op een gegeven moment doe je het langzamer en dan probeer je eigenlijk één slag te doen. En dan zijn we weer tot rust gekomen. Maar wat belangrijk is, is dat je tenen op je pedaal blijven. Dus van ongecontroleerd ga je naar langzaam en dan probeer je het met een keer. En dan laat je ook iedere keer die klopper in het vel rusten. Nou, maak je even lekker boos, want dan krijg je dat gevoel sneller door. En daarna ben je weer rustig. Hé, lekker oefenen. Doei!
De Heel up techniek 2

De heel up techniek video 2

In deze video vertelt Léon van Online Drumles over de heel up techniek en hoe je deze in je spel kan gebruiken. De heel up techniek is een gevorderde drum techniek die wat oefening vereist. Snel aan de slag dus! Video transcript: bassdrum-tip nummer 4: de heel up techniek. Eerst gaan we op onze tenen staan en we laten de klopper in het vel. Dan doe je je hiel naar beneden, omhoog, naar beneden, omhoog. En die tenen blijven nog beneden. Op een gegeven moment kan je jezelf iets meer afzetten, een soort springbeweging maak je dan. En dan komt de pedaal iets omhoog, waardoor je die klap krijgt met je klopper. Zodra die klopper het vel raakt, raak jij met je hiel je pedaal. Dus dezelfde tijd. Dus je werkt veel vanuit je kuit, die ga je in het begin wel even voelen. Maar dat gaat vanzelf over, gewoon trainen. Nou, lekker oefenen, lekker trappen en ik zie je in de volgende les. Doei!
Dubbele slag met de Toe Heel techniek

Toe heel techniek

In deze video van Online Drumles legt Léon uit hoe de toe heel techniek werkt. De toe heel techniek kan gebruikt worden om de bassdrum te bespelen. Het stelt je als drummer in staat om sneller bassdrum noten te spelen, doordat je uit één beweging twee slagen kunt halen. Léon vertelt! Video transcript: Hoe speel je die dubbele bassdrum snel achter elkaar? Ga ik uitleggen. Als je je hiel omhoog doet, en dan doe je eerst een tikje met je tenen. Dus eerst even dit. En dan doe je de heel down techniek, zodat je hiel op de grond komt. Dus je tikt hem aan met je tenen en de volgende slag is met je hele voet. En als je dan naar mijn been kijkt, die gaat een keer op en neer en ik hoor twee slagen. Dus je tikt hem aan met je tenen en de volgende beweging is met je hiel. En dit is je beginpositie. Dus je werkt van boven naar beneden. Nou lekker trappen. Dit is veel oefenen hoor. Rustig aan.
Dubbele slag met de Heel down en Heel up techniek

De heel down en de heel up techniek

In deze video van Online Drumles legt Léon kort de heel down en heel up techniek uit. Beide zijn technieken die te gebruiken zijn om de bassdrum te bespelen. Met deze gevorderde technieken ben je als drummer in staat om met één beweging twee slagen uit de bassdrum te halen. Succes met oefenen! Video transcript: Hoe speel je die dubbele bassdrum met de heel down en de heel up techniek? We beginnen met de heel down techniek, dus dan speel je je bassdrum en dan kom je gelijk omhoog met je hiel. Dan ben je in de positie voor de heel down techniek en dan trek je gelijk je tenen omhoog zodat die klopper naar je toe komt. Dan heb je weer de heel up techniek, hiel omhoog. En dan weer de heel down en trek je je tenen weer omhoog. Heel up. Dit is geen makkelijke techniek. Het ziet er heel makkelijk uit. Ga hem maar proberen, maar als het niet lukt dan komt dat vanzelf. Veel plezier.
Dubbele slag door te schuiven op het pedaal

Schuiftechniek op het bassdrum pedaal

Door met je voet op het bassdrum pedaal te schuiven is het mogelijk om meerdere slagen uit het bassdrum pedaal te halen met een enkele beweging. Schuiven op je bassdrumpedaal vereist veel controle en is een drum techniek voor gevorderden. Léon van Online Drumles legt in deze video kort uit hoe de techniek werkt. Video transcript: Hoe doe je die dubbele bassdrum, maar dan sneller? Dat doe je door middel van schuiven op je pedaal. Eerst moet je deze techniek hebben, dus teen, hiel, teen, hiel, teen, hiel. En dan maak je eigenlijk een combinatie met schuiven op je pedaal. Dus dan tik je hem aan met je tenen en dan schuif je hem door naar voren en dan doe je heel je voet. Het is een lastige techniek om hem langzaam voor te doen, want je hebt een bepaalde snelheid nodig om dit te doen. Dus dat dat niet gelijk in een keer lukt, dat is logisch. En dat zou ook niet eerlijk zijn, want ik heb er veel op geoefend, dus dat terzijde. Maar goed, dat het niet zo simpel is, dat weet ik ook, maar ik wilde het wel even laten zien. Dus lekker trappen en als dit nog niet lukt, is het niet erg, dat komt later. Komt goed. Succes. Doei!  

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten