Q&A Drumstel tips

Vragen over het drumstel

Het gereedschap van de drummer: De drumsleutel
Video transcript: Het gereedschap van de drummer, die zit in iedere kontzak van een drummer. We kunnen hier alles mee aandraaien wat een vierkant kopje heeft. En die vind je vooral op je trommels, waarmee je je drumstel kan stemmen. Naar rechts gaat je toon hoger, naar links gaat je toon naar beneden. Maar ook om je drumvellen te vervangen, want dan draai je ze gewoon los en dan kan je je drumvellen vervangen. Maar ook op je standaards en op je hihat bijvoorbeeld, vind je van die klemmetjes. Als je drumstel dan goed staat, dan zet je die klemmetjes gewoon tegen die andere buizen aan, draai je hem vast, dat zorgt voor stevigheid. Maar ook als je hem bijvoorbeeld uit elkaar wilt halen en je wilt hem verplaatsen of verhuizen, kan je hem daarna ook weer makkelijk in elkaar zetten. Memory-locks noemen we dat. Ook op de bassdrum, vind je ze ook, om het af te stellen. Dus dit is het belangrijkste gereedschap van de drummer. Stop hem in je kontzak.
Wat voor drumstel heb je nodig om Online Drumles te doen?

Wat voor drumstel heb ik nodig om Online Drumles te volgen?

Deze vraag krijgen we regelmatig. Léon, van Online Drumles, legt het kort uit. Het korte antwoord: een 5-delig drumstel, of dit nou een elektrisch drumstel of een akoestisch drumstel is, is meer dan prima! Video transcript: Waar moet een drumstel minimaal aan voldoen als je online drumles volgt? We praten eigenlijk over een standaard drumstel en dat is een vijfdelig drumstel met bekkens. Nou, een vijfdelig drumstel dat is eigenlijk alleen maar de trommels. De bassdrum, snare, eerste tom, tweede tom, floor tom, die heb je nodig. Dat komt allemaal aan bod in onze cursus. Dan hebben we een hihat nodig, een right en een crash. Deze crash is eigenlijk luxe. Mag wel, is wel leuk, maar die heb je niet per se nodig. Dus vijfdelig en drie bekkens.
Hoe zet ik een akoestisch drumstel goed neer?

Hoe zet ik een akoestisch drumstel goed neer?

In deze korte video vertelt Léon van Online Drumles je hoe je jouw akoestische drumstel goed neerzet. Vaak is het in het begin even puzzelen hoe je alles zo neerzet, dat je lekker kan gaan leren drummen. Want drummen op een akoestisch drumstel blijft het mooiste wat er is! Video transcript: Hoe zet je een akoestisch drumstel goed neer? We gaan beginnen met de voeten. De bassdrum aan de rechterkant, links je hihat en je snare in het midden. Dan ga je op het puntje van je drumkruk zitten en dan zorg je dat je knie boven je enkel zit. En dan doe je onder je voeten, zorg je dat die pedalen van je bassdrum en je hihat staan. In het midden zet je je snaredrum, dan zorg je dat die boven je knieën zit, zodat je met je handen boven je benen kan spelen. Dan sluit je je eerste tom, tweede tom en de floor tom, sluit je daarop aan. De floor tom is weer dezelfde hoogte als de snare, dus boven je knieën. Je hihat doe je pak-m-beet 15 tot 20 centimeter boven je snare. Je ride doe je aan de rechterkant en die overlapt een klein beetje je floor tom, zodat je er goed bij kan. Crashes doe je wat hoger. Zorg dat je goed zit, dan kan je ook goed spelen. Veel plezier!
Hoe heten de onderdelen van een akoestisch drumstel?

Hoe heten de onderdelen van een akoestisch drumstel?

Als beginnen drummer is het altijd even puzzelen met de onderdelen van het drumstel. Hoe noemen we ze ook alweer? In dit korte filmpje van Online Drumles vertelt Léon je uit welke onderdelen het drumstel bestaat. Video transcript: Hoe heten de onderdelen van een drumstel? We beginnen bij je rechtervoet. Dat is de bassdrum. En dit is je klopper, het hamertje wat tegen het vel aan slaat. Dan hebben we tussen je benen je snaredrum. Dan heb je tegenover je de eerste tom, tweede tom en de floor tom. Van hoog naar laag. Links, met je linkervoet, speel je de hihat voet. En je kan hem met je rechterhand, linkerhand spelen. Dan hebben we aan de rechterhand de ride. Dit vlak is gewoon je ride, dan is dit je bel, in het midden en de zijkant is de rand. En dan heb je de crashes bovenaan. Dus dat zijn de onderdelen van een drumstel. Doei!
Waar moet ik op letten bij het kopen van een drumstel?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een drumstel?

Een drumstel kopen, of dit nou een elektrisch drumstel of een akoestisch drumstel is, is vaak geen kleine uitgave. In deze uitleg van Online Drumles geeft Léon daarom een aantal tips voor wanneer je een drumstel wilt gaan kopen. Zeker bij een tweedehands drumstel kunnen deze goed van pas komen! Zo zorg je ervoor dat een drumstel kopen vooral leuk wordt, en geen kat in de zak. Heb je nog vragen? Mail ons gerust op info@onlinedrumles.nl ! Of wil je misschien liever een drumstel huren mét drumles? Kijk dan eens bij onze drumstelabonnementen! Video transcript: Waar moet je op letten als je een drumstel aanschaft? Als je een beginnende drummer bent kan je gewoon een beginners- of een starters-set kopen. Vijfdelig drumstel: bassdrum, twee toms, floor tom en een snare. Vaak zit hier een standaard in waardoor je die eerste en tweede tom kunt ophangen. Floor tom, let op dat de pootjes erbij zitten. De snaredrum dat er ook een standaard bij zit. bassdrum, heb ik een bassdrumpedaal. Een hihat met bekkens. Een crash met een standaard. En je ride heeft ook een standaard. Let op bij je bekkens, haal even je nagel erlangs, dat het heel is. Als er een klein scheurtje is, heb je er niet zo veel aan. Doordat je erop slaat wordt het alleen maar een grotere scheur. Drumvellen, als die zijn versleten, geen probleem. Koop je gewoon nieuwe drumvellen en we hebben filmpjes over hoe je moet stemmen. Veel plezier met drummen.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten