Q&A Drumstokken tips

Hoe gebruik je je drumstokken?

Hoe houd ik mijn drumstok vast?
  Transcript: Hoe hou je je drumstokken vast? Als je je drumstok optilt in drieën. Zo. En dan hou je je drumstok vast met je duim en met je wijsvinger. Je sluit hem helemaal op. In principe zou je zo kunnen spelen, maar je zal snel je drumstok verliezen. Als je dan je andere vingers er losjes omheen doet en je maakt er een kokertje van, dan beweegt je stok tussen je vingers en je hand. Andere hand precies hetzelfde. En dan zorg je dat je ellebogen een beetje naar buiten staan. En dan zorg je dat je op je horloge als het ware kan kijken. En dan zit je goed. Maar je houdt hem goed vast met je duim en je wijsvinger. Dat is belangrijk. Hé, lekker oefenen en ik zie je in de volgende. Doei!
Hoe heten de onderdelen van de drumstok?
Transcript: Hoe heten de verschillende onderdelen van een drumstok? Je hebt lange drumstokken, dunne drumstokken, van hout (meestal hickory), maar ook kunststof of zelfs metaal. Maar goed, daar sla je de boel alleen maar mee kapot. Hout is gewoon prima. Als je dan de onderdelen hebt, dan is dit de tip, het puntje. Dit is een ronde tip, maar je hebt ook een ovale tip. Je hebt verschillende soorten tips. Dan is dit de hals. Dit is de schouder. Van dun naar dik. En dan heb je de body en je hebt de achterkant. We praten het meeste over de tip en de schouder. Bijvoorbeeld op je hi-hat, kan je met je tips spelen of met je schouder; maakt allebei een ander geluid. Of op je ride met je tip. En de bel speel je met je schouder. Check ook even de filmpjes over hoe je je drumstokken matcht of traditioneel vasthoudt. Doei!
Welke soort stokken zijn er en hoe klinken ze?
Transcript: Wat voor drumstokken zijn er en hoe klinken ze? Als ik gewoon even de simpele drumstokken pak, dit zijn de drumstokken die ik gebruik en deze zijn een heel stuk groter. En je hebt ze in verschillende lengtes, diktes en een andere tip. En het verschil is dit. Maar we hebben ook rods, klinkt iets zachter. Of we hebben brushes. Of we kunnen een hele mooie, spannende fill maken met deze paukenstokken. Dus er zijn heel veel drumstokken. Ga ze lekker uitproberen en veel plezier met drummen. Doei!

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten