Q&A Leren drummen zonder drumstel

Als je écht niet kan wachten tot je een drumstel hebt

Drummen zonder drumstel met hoofdstuk 1

Leren drummen zonder drumstel met hoofdstuk 1 van Online Drumles

In onderstaand filmpje legt Léon van Online Drumles uit hoe je kan leren drummen zonder drumstel. Daarbij legt hij uit hoe je hoofdstuk 1 van Online Drumles kan volgen zonder drumstel. Wil je meer weten? Check dan ook hoofdstuk 2 en hoofdstuk 3 van leren drummen zonder drumstel. Alle lessen zijn gebaseerd op de hoofdstukken 1, 2 en 3 van de Online Drumles cursus. Op zoek naar Online Drumles mét drumstel? Check dan eens een van onze drumstelabonnementen! Video transcript: Je wilt leren drummen, maar je hebt nog geen drumstel. Maar dit ritme is prima te doen zonder drumstel, want vroeger had ik ook geen drumstel en ik wilde ook drummen. Maar les 1.1 kan je prima doen zonder drumstel. Als je goed rechtop gaat zitten en als ik praat over je rechtervoet rechterhand, deze, dan doe je dat op je rechter… rechterhand, rechtervoet, tegelijk, gewoon lekker trappen zo. Mag best overdrijven. En als ik uitleg je twee handen, dan doe je gewoon je twee handen op je benen. Dus dan krijg je 1, 2, kan je deze om en om doen. Les 1.1 leg ik dit veel langzamer uit, dus dan kan je het op deze manier gewoon proberen. Veel plezier met Online Drumles.
Drummen zonder drumstel met hoofdstuk 2

Leren drummen zonder drumstel met hoofdstuk 2 van Online Drumles

In onderstaand filmpje gaat Léon verder in op hoe je de eerste hoofdstukken van Online Drumles kan volgen zonder drumstel. Hoofdstuk 2 van Online Drumles is te vinden in de Online Drumles cursus. In deze tweede afleveringen van leren drummen zonder drumstel leer je ene 8e groove te spelen. Wil je meer weten? Check dan ook hoofdstuk 3 van leren drummen zonder drumstel. Alle lessen zijn gebaseerd op de hoofdstukken 1, 2 en 3 van de Online Drumles cursus. Op zoek naar Online Drumles mét drumstel? Check dan eens een van onze drumstelabonnementen! Video transcript: Je wilt Online Drumles volgen en je zit bij hoofdstuk 2, maar je hebt een probleem: je hebt geen drumstel. Nou, dat is in hoofdstuk 2 geen probleem, want dat kan je makkelijk oefenen op een stoel. Kijk, als ik op de hihat sla, sla je op de leuning van je stoel. Sla ik op mijn snare, sla je op de zitting. En de bassdrum, dan doe je gewoon stampen op de grond. Dus dit ritme, het basisritme, 2.1, 1, 2, 3, 4. 1 en 2 en 3 en 4. 1 en 2 en 3 en 4. Kan dus ook hierop! En 1 en 2 en 3 en 4 en 1 en 2 en 3 en 4 en 1 en 2 en 3 en 4 en 1 en 2 en 3 en 4. Op deze manier kan je echt meer dan prima hoofdstuk 2 van Online Drumles doen. Veel plezier met online leren drummen.
Drummen zonder drumstel met hoofdstuk 3

Leren drummen zonder drumstel met hoofdstuk 3 van Online Drumles

In alweer het laatste filmpje van 'leren drummen zonder drumstel' legt Léon uit hoe je hoofdstuk 3 van Online Drumles kan leren drummen zonder drumstel. Let op dat je hoofdstuk 1 en hoofdstuk 2 niet hebt gemist! Alle lessen van leren drummen zonder drumstel horen bij de corresponderende hoofdstukken in de Online Drumles cursus. Ben je na deze drie hoofdstukken enthousiast geraakt? Probeer Online Drumles dan twee weken gratis uit. Ben je op zoek naar Online Drumles mét drumstel? Check dan eens een van onze drumstelabonnementen! Video transcript: Je wilt leren drummen, maar je hebt een probleem: je hebt geen drumstel. En je wilt toch dit kunnen spelen. Nou dat kan prima met een stoel. Kijk die hihat, dat is de leuning. De snare, dat is gewoon een boekje, een stukje papier, een sticker en gewoon niks. Dan hebben we een basisritme en dan kan je die fill doen. 1, 2, 3, 4. Sinaasappel, sinaasappel, sinaasappel, sinaasappel, 1. Het maakt natuurlijk niet uit, want je kan ook zilverfolie of karton gebruiken, ga dingen proberen. Lekker overal op tikken. Die geluiden, die kan je gewoon gebruiken. Dus hoofdstuk 3 van Online Drumles, dat is geen probleem meer. Veel plezier met Online Drumles.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!