Q&A Oefentips

Hoe oefen je zo goed mogelijk?

Wat is de beste volgorde voor de lessen?
Hoe kan ik het beste oefenen met de lessen van Online Drumles?
  Transcript: Hoe kan ik het beste oefenen met de drumlessen van Online Drumles? Eerst ga je de voorgaande drie tot vijf drumlessen herhalen. Allemaal een minuut. Even doornemen. Ben je gelijk even ingespeeld. Ga je met een nieuwe drumvideo beginnen, die ga je vanaf het begin tot het einde spelen. Gaat het te langzaam dan kan je er een beetje doorheen zappen. Gaat het te snel, dan ga je terug. En iedere keer als je vastloopt ga je even oefenen. Dan probeer je te streven naar dat je je oefening zelfstandig, uit je hoofd, kan spelen. En dat doe je door middel van eerst met audio met noten, daarna doe je hem zonder audio, dus alleen van noten. En misschien ken je hem dan al uit je hoofd. Dan ga je naar de Spotify-lijst, of YouTube. En dan ga je ze met muziek meespelen. Lekker kilometers maken. En dat probeer je een half uur per dag te oefenen. Dan kan ik je beloven, dan ga je echt lekker hard! Onlinedrumles.nl
Oefen met regelmaat
Transcript: Oefentip. Als je vindt dat je te weinig oefent, of je oefent misschien helemaal niet. Of geen tijd. Of wat dan ook. Als je wilt leren drummen zal je echt moeten oefenen. Drummen is coördinatie en dat moet je oefenen. Je hoort het me 100.000 keer zeggen door heel de cursus heen. En dat is écht zo. Want dan kan namelijk echt iedereen het leren. Het is maar net hoeveel tijd je erin steekt. En af en toe is leuk, maar je boekt pas echt progressie als je bijvoorbeeld iedere dag oefent. Kijk naar een vaste tijd. Bijvoorbeeld voor of na het eten, voor mijn part ’s ochtends vroeg. Maakt me niet uit. Een vaste tijd, dan wordt het een gewoonte en voor je het weet zit je toch gewoon lekker iedere dag een half uur te spelen. Maar misschien is het wel iets anders. Heb je misschien last van je rug, of je hebt kwaaltjes. Check dan de filmpjes over houding. Heel belangrijk. Zorg voor goede spullen. Misschien moet je jezelf even trakteren op een nieuw onderdeel op je drumstel of zo. Maak het voor jezelf leuk, dat je gaat oefenen. Verzin een goed excuus. Ga oefenen! Veel plezier.
Hoe kan ik mijzelf controleren bij het oefenen met Online Drumles?
Transcript: Hoe kan je jezelf controleren als je online drumles volgt? Als je met me meespeelt met de oefeningen en het klinkt als één geluid, dan zit je goed. Je gaat twijfelen omdat je mij dan niet meer hoort, maar je hoort altijd nog mijn tellen. Voorbeeld: dit klinkt als één geluid en dan speel je samen, tegelijk. Als je ernaast gaat, dan hoor je twee klanken. Dus let daarop, goed luisteren. Wat je ook kan doen is voor een spiegel gaan zitten. Of een spiegel naast je neerzetten, zodat je kan zien hoe je speelt en dat je ook naar je voeten kan kijken. Of neem je op met de telefoon vanaf verschillende standpunten. Of combineer online drumles met een drumleraar bij jou in de buurt. Veel plezier met online drumles.
Neem jezelf op als je drumt
  Transcript: Oefentip; neem jezelf op. Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon in z’n zak. Maak een mooi statief. Zet hem aan de zijkant neer of aan de voorkant. Ga lekker spelen en ga jezelf terugkijken. Ik weet, het is super confronterend. Het is helemaal niet leuk om jezelf terug te horen, maar je gaat er heel veel van leren. Want ja, je denkt dat je het geweldig doet natuurlijk. Anders zou je het beter doen. Maar die video, die gaat je echt vertellen hoe je echt speelt. En als je dan jezelf terugkijkt als derde persoon, dus niet als jou als persoon maar als iemand anders, dan is het wat makkelijker om jezelf terug te zien. Sterkte, maar je gaat veel leren. Doei!
Drummen voor een spiegel
Transcript: Oefentip; ga drummen voor een spiegel. Of zet een spiegel voor jou neer, dat is makkelijker misschien. Zelf ben je lekker aan het drummen, online drumles, via video’s. Maar je houding kan je moeilijk checken op de video. En vanaf een afstand via de spiegel kan je jezelf corrigeren. Als je hem bijvoorbeeld aan de zijkant neerzet, dan kan je goed zien of je recht zit, op het puntje van je kruk. Maar ook hoe je slaat op je vel. Bijvoorbeeld met accenten, kan je jezelf direct corrigeren als je jezelf vanaf een afstand ziet. Maar ook je voeten. Want we kijken eigenlijk altijd op ons neer, maar vanaf de spiegel kan je jezelf ook direct corrigeren. Dus je gaat heel veel leren om voor een spiegel te gaan drummen. Succes.
Wat is de belangrijkste taak van de drummer?
Transcript: Wat is de belangrijkste taak van de drummer? Dat is het ritme vasthouden. Ritme vasthouden, dat zijn allemaal gelijke afstanden. In de cursus hoor je me heel vaak tot 4 tellen. En als je dat achter elkaar doet… 2, 3, 4… 1, 2, 3. Dit is gewoon een ritme. Maar als je gewoon een beetje aan andere dingen denkt, dan speel je wel je oefening maar het is geen ritme. En als we in een band gaan spelen als drummer, moeten we dat zooitje ongeregeld wel bij elkaar houden. Want zij spelen allemaal een melodie en wij maken één ritme. En wij zijn dus zo dominant in ons spel, dat iedereen wel mee moet spelen. Dus hou hem strak, dat ritme!
Hoe word ik een strakke drummer?
Transcript: Hoe word je een strakke drummer? Ik kan heel kort zijn: kilometers maken. En ik bedoel, zodra je bijvoorbeeld een basisritme kan spelen en die kan je een beetje strak houden, allemaal gelijke afstanden, dan is het leuk om met muziek mee te drummen. Bij de lessen zit ook muziek. En dan zoek je je tempo op en dan ga je dat vasthouden. Je kan het ook met de metronoom doen. En een metronoom zijn allemaal piepjes met dezelfde afstand. Dus als je dan dat basisritme speelt, dan moet dat precies samenvallen met die metronoom. Zodra ik bijvoorbeeld te langzaam ga, nou dan hoor je hem tussendoor. Niet goed. Dus probeer hem vast te houden. En je doet het eigenlijk pas goed als je hem bijna niet hoort, want dan valt hij weg onder jouw spel. Dus oefenen. Kilometers maken. Veel plezier!
Waarom is tellen en drummen zo effectief?
Transcript: Tellen en drummen. Ik gebruik deze methode al meer dan 20 jaar. Door mee te tellen. En door appels, sinaasappels, bosbessen, dat soort dingen te zeggen. Sinds een jaar weet ik eigenlijk pas waarom dat werkt. Ik weet al heel lang dat het werkt, maar nu weet ik ook waarom het werkt. Je spraak en je bewegen zit in hetzelfde hersengebied. Dus op het moment dat jij het kan tellen is het een soort tussenstap om het te kunnen drummen. Want dan kan je hem hier al spelen. Het is alleen nog dat het spiergeheugen getraind moet worden. Maar snappen doe je hem in ieder geval. Dus goed tellen!
Hoe werkt een metronoom?
Transcript: De metronoom, hoe werkt dat? Nou een metronoom is niks meer dan allemaal piepjes met dezelfde afstand. Werkt met beats per minute. In dit geval is het 60 beats per minute, dat is net zo snel als een seconde. Nu zijn het allemaal gelijke afstanden, maar dan weet je nog niet waar de 1 zit. Je kan de 1 bijvoorbeeld harder zetten… 2, 3, 4. Zie je? Die staat harder. Speel je bijvoorbeeld achtstes, dan kan je ook die achtstes er tussendoor doen. Die zet ik meestal wel wat zachter dan de kwarten. Dus 1 is het hardste. 1 en 2 en 3 en 4. En 1 en 2 en 3 en 4. En 1 en 2. Dan kan je hem makkelijker meespelen. Dus je weet waar de 1 zit en die plek ertussen zijn dan voor de achtstes, voor de en. Ga het proberen, met de metronoom. Succes. Doei!
Wat is BPM?
Transcript: BPM, wat bedoelen we daarmee? Dat zijn de beats per minute. De slagen per minuut. Ik kan het het makkelijkste uitleggen met de klok en de secondewijzer. Iedere keer als de secondewijzer één tikkie doet, dat zijn dus 60 seconden in een minuut, dus 60 beats per minute. Nou dat kan van 40, tot 160, tot 200 weet ik veel, maakt allemaal niet zoveel uit. Onze oefeningen beginnen vaak bij ongeveer 60 beats per minute en als je een oefening op 100, 120 kan spelen dan ben je lekker bezig. Maar daarmee duiden we dus eigenlijk de snelheid van een bepaald liedje aan. En die vind je ook weer in onze Spotify-lijsten en op YouTube. Daar staan ze allemaal gesorteerd op beats per minute, zodat jij je oefening eroverheen kan spelen. Dus lekker oefenen met muziek. Doei!
Hoe werken de spotify lijsten?
Wat kun je met One Bar Groove Songs (OBGS)

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten