Q&A Tablet en laptop tips

Tablet en laptop tips

Hoe monteer ik een tablethouder of lessenaar op mijn drumstel?

Hoe monteer je een tablethouder of lessenaar op je drumstel?

Er zijn verschillende manieren om een tablethouder of lessenaar op jouw elektronische drumstel te monteren. Leon van Online Drumles legt het in deze video uit.  Transcript: Je hebt gekozen voor een drumstel bij Online Drumles en in dit geval de DTX402 van Yamaha. In ons starterspakket kan je kiezen tussen een tablethouder en een lessenaar. Maar hoe zet je hem nou het makkelijkste neer, hoe kan je het duidelijkste de lessen zien van Online Drumles? Als je voor een tablethouder hebt gekozen en je hebt een kleine tablet, kan je hem vastmaken recht voor je aan je crash standaard. Dan doe je hem hoog vast, doe je hem zo naar beneden en dan kan je mooi onder je crash doorkijken en kan je goed die lessen recht vooruit kijken. Heb je een grote tablet, 10 inch bijvoorbeeld, dan kan je hem vastmaken aan je ride standaard en dan zorg je dat die onderkant uitsteekt naar onderen en dan maak je daar je tablet vast. Dan zie je hem aan de rechterkant bij je floortom. Heb je gekozen voor een lessenaar? Daar kan je een lichte laptop op zetten of gewoon een tablet, maar daar ben je wat flexibeler mee. Die kan je overal neerzetten waar jij wilt. Heb je dat allemaal niet, maar heb je bijvoorbeeld wel klittenband in de la liggen? Dan kan je het ene gedeelte van de klittenband ook plakken bovenin de module en het andere gedeelte doe je op je tablet. En als die niet te zwaar is, blijft dat gewoon hangen. Veel plezier met Online Drumles!

Bevestiging van de tablethouder

Tablethouder drumstel
Hoe sluit ik mijn tablet of laptop aan op de drummodule?

Hoe sluit je je tablet of laptop aan op je drummodule?

Als je lessen van Online Drumles volgt, wil je het geluid van je drumstel én je lessen tegelijk kunnen horen. Maar hoe doe je dat? Léon legt het uit: Transcript: Je hebt een drumstel, je hebt de lessen van Online Drumles, je hebt een tablet, telefoon of computer waar je ze op afspeelt, maar hoe kan je het nou goed horen? Dat kan je doen met een kabeltje met aan weerskanten een kleine jack. De ene kant doe je in je tablet en de andere kant gaat in je AUX-ingang. Dat is dezelfde plug die ook in de computer, telefoon of tablet zit. En dan kan je het volume aanpassen op je tablet, telefoon of laptop zodat je een goede mix krijgt door je oren. En dan is het een kwestie van meespelen. Dan kan je lekker oefenen! Veel plezier.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle