Leren drummen op latere leeftijd

Geplaatst op 4 juli 2019 door Jasper Remmerswaal

We krijgen regelmatig vragen van mensen over het leren drummen op latere leeftijd. Wat leren drummen op latere leeftijd betekent verschilt daarin erg: soms is de leerling rond de 30, soms in de 70.  Het antwoord is echter áltijd hetzelfde: leren drummen kan écht op elke leeftijd. Of het nou drumles is op locatie, of het nou Online Drumles is, of leren drummen op een andere manier. Wij geloven dit écht; we geven niks voor niks onze keiharde garanties! Dit is meteen de disclaimer voor dit artikel: We noemen in het artikel vaak “leren drummen op latere leeftijd”. Dit doen wij alleen maar omdat we er veel vragen over krijgen: wij maken zelf dit onderscheid niet en vinden de toevoeging “op latere leeftijd” compleet overbodig!

Vraag jij je wel eens af of je nog wel zo’n hobby op kan pakken, dan is dit artikel voor jou. Hieronder volgen 3 dingen die iedereen moet weten als ze overwegen om te gaan leren drummen:

DRIE DINGEN DIE IEDEREEN MOET WETEN OVER DRUMLES, LEREN DRUMMEN EN ONLINE DRUMLES:

1. Iedereen heeft ritmegevoel. Ook bij het leren drummen op latere leeftijd.

Ritme, spraak en beweging worden waarschijnlijk in hetzelfde gedeelte van de hersenen geregeld. Heel ruw gezegd betekent dit dat als je kan lopen en/of kan praten, je ook kan leren drummen. Denk maar eens na: de passen die je zet wanneer je loopt, die zitten al in een bepaald ritme. Mensen lopen niet aritmisch. Gelijke passen, met gelijke afstand, op eenzelfde tempo.  Wij gebruiken deze koppeling in de hersenen heel handig in onze LeonDrums Methode.

Dit is compleet onafhankelijk van leeftijd. Ritme zit in de aard van de mens. En dus kan iedereen leren drummen.

2. Niemand die net start met leren drummen heeft meteen de coördinatie van een volleerd drummer.

Okee, sommige talenten hebben misschien al heel snel de coördinatie door. En als drummer ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Maar het punt mag duidelijk zijn: zelden zijn mensen meteen in staat om alle ledematen onafhankelijk te gebruiken. Vaak hoor je mensen zeggen “Ja! Maar dat kan ik écht niet, zo met die linkervoet erbij!”. Bij Online Drumles denken wij dan vaak “Dat klopt. Wij konden dat ook niet meteen. Kon jij meteen autorijden toen je voor het eerst in een auto stapte?”. Net zoals autorijles jou leert autorijden, is drumles de manier om te leren drummen. Meters maken, met kleine stapjes. Daarom is Online Drumles ook stap-voor-stap opgebouwd; we nemen jou echt bij de hand in jouw leerproces. Leren drummen op latere leeftijd is daarmee niet anders dan leren drummen voor kinderen of volwassenen, of wat dan ook; wij maken zelf dit onderscheid niet eens!

3. De meeste mensen leren drummen op latere leeftijd. Bijna al onze leerlingen zijn ouder dan 35.

We zien dat meeste die bij ons leren drummen of een drumstel huren, ouder zijn dan 35. We zien ook dat dat de groep is die het van zichzelf het meest afvraagt of ze nog wel aan drummen moeten beginnen. Wees dus gerust: jouw buurman doet het stiekem ook. En hij doet het goed! We peilen regelmatig hoe onze methode werkt bij onze leerlingen en we krijgen van elke leeftijdscategorie goede reacties. Tevens zien we in de fysieke school niet heel veel verschil in leercurve bij verschillende leeftijden. Meters maken is altijd belangrijker dan talent!

Dus ga lekker aan de slag! Start hier jouw gratis proefperiode van twee weken! Je kan deze makkelijk stopzetten wanneer jij wilt. Waarom we altijd de eerste twee weken gratis geven, lees je bij onze kernwaarden.


Probeer het de eerste 14 dagen gratis.

Nu kan iedereen leren drummen!