3 tips voor een betere houding tijdens het drummen

Hoe zet ik mijn drumstel goed neer drumstel opstelling
5
(3)

Hoe hoog zet ik mijn drumkruk? 3 tips voor een betere houding tijdens het drummen.

Hoe hoog zetten we drumkruk eigenlijk? In dit artikel van Online Drumles gaan we in op de juiste hoogte van de drumkruk. Daarbij geven we meteen een disclaimer: de ideale hoogte is heel erg individueel. We zijn tenslotte niet allemaal hetzelfde gebouwd. De tips die we je hier geven zullen je in ieder geval een heel eind op weg helpen. Daarna is het voornamelijk zelf experimenteren met de juiste houding en hoogte van jouw drumkruk.

Lees dit artikel aandachtig! Je houding achter het drumstel is zéér belangrijk. Drummen moet vooral leuk zijn en geen pijn doen. Als je goed zit, kan je ook goed spelen!

Tip 1: Zet je drumkruk op kniehoogte

Ga naast je kruk staan en verstel je kruk zo dat de bovenkant van de zitting gelijkstaat aan de bovenkant van je knieschijf. Dit zorgt ervoor dat je benen in een rechte hoek zullen vallen terwijl je speelt. Hierdoor zul je beter rechtop gaan zitten en zal je beter in staat zijn de pedalen te bedienen.

Tip 2: Ga op het puntje van je kruk zitten

Idealiter zijn je benen zoveel mogelijk vrij en in een rechte hoek. Nu we de kruk op goede hoogte hebben gezet, is het zaak om de benen vrij te maken. Zo kun je goed de pedalen spelen. Idealiter ga je op het puntje van je drumkruk zitten. Dit voorkomt tevens dat je achterover moet gaan hangen om je balans te vinden. Doordat je benen vrij zijn zal je de balans uit de pedalen halen, door er licht op te leunen. Hierdoor blijf je ook goed rechtop zitten.

Tip 3: Zorg dat je knie boven je enkel zweefttips voor een betere houding tijdens het drummen

Positioneer je drumkruk zo ten opzichte van het drumstel, dat wanneer je op het puntje zit en je je voeten op de pedalen hebt, je knie boven je enkel zweeft. Je knie zit dan in een rechte hoek, 90 graden. Dit zorgt ervoor dat je met de minste moeite de meeste kracht kan zetten op je pedalen. Leun een beetje vooruit (klein beetje!). Als je de voorgaande tips in acht hebt genomen zit je nu goed rechtop, zijn je benen vrij, en staan je benen recht op de pedalen.

Heb je dat allemaal meegekregen? Léon legt het in onderstaande video nog eens haarfijn uit.

Heb je meer vragen of houding, of drummen in het algemeen? Kijk eens in het Online Drumles archief of mail naar info@onlinedrumles.nl !

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 3

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten