Leer drummen in de zomervakantie

Weg met die vakantie verveling!
activiteit in vakantie zomervakantie drummen
5
(2)

De zomervakantie…lekker een paar weken vrij! Eindelijk tijd voor echt leuke dingen. Een van de allerleukste dingen die je kunt doen in je zomervakantie is het leren spelen van een instrument. Wist je dat er in iedereen een drummer schuilt? Dat je voor drummen geen ingewikkelde theorie en voorkennis hoeft op te doen? Dat drummen je lichamelijk en geestelijk gezond houdt? En dat thuis drummen stil én voordelig kan? In dit artikel leggen we uit waarom drumles in de zomer een fantastische invulling van je vakantie kan zijn!

Eindelijk tijd

De meeste mensen zijn in de zomer een paar weken vrij. Er ontstaat ruimte in je agenda en in je hoofd. Voor je gevoel heb je eindelijk eens de tijd om die ene klus te doen, dat dikke boek te lezen of je goede voornemens waar te maken. Op veel wensenlijstjes van mensen prijkt het leren spelen van een instrument. Nu je fijn een tijdje vrij bent, is dit natuurlijk hét moment om daar werk van te maken. Om je een handje te helpen met het kiezen van een instrument, hebben we een aantal praktische adviezen voor je opgeschreven.

Iedereen kan leren drummen

Een van de redenen waarom mensen kiezen voor drums is omdat je het relatief snel kunt leren. Na een paar lessen en flink oefenen kun je met veel bekende liedjes al meedrummen. Ideaal dus als vakantieactiviteit! We krijgen vaak de vraag of leren drummen nou moeilijk of makkelijk is. Het goede nieuws is dat je er geen ingewikkelde theorie en notenleer voor hoeft te kennen. Daarnaast beschikt iedereen over ritmegevoel. Trommelen, meeklappen, stampen in de maat: wie kan het niet? We gebruiken bij Online Drumles ieders aangeboren ritmegevoel om de basis van het drummen bij te brengen. Vanuit die basis leer je natuurlijk steeds weer nieuwe dingen bij, maar we beloven je: iedereen kan leren drummen.

Drummende man in actieIn vorm door te drummen

Zo rond de zomer krijgen de meeste mensen het op hun heupen, want je wilt natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen op het strand en aan het zwembad. Nu kun je tegen beter weten in een abonnement op de sportschool nemen of als een malle gaan bootcampen, maar er zijn veel leukere manieren om in vorm te raken! Drummen is namelijk topsport. Een rockdrummer verbrandt meer calorieën dan een professionele voetballer. Drummen is niet alleen lichamelijk gezond, ook je mentale welzijn is er bij gebaat. Zo helpt drummen met het verbeteren van de prestaties van je brein. Met drummen kun je emoties uiten, stress verlagen en depressie en angst te lijf gaan. Met andere woorden, drummen is een totale work-out voor lichaam en geest. Hadden we ook al gezegd dat het erg leuk is?

Leuke activiteit om thuis alleen te doen

Omdat iedereen een ritmegevoel heeft, is drummen echt voor iedereen. Jong en oud, kind, volwassene, man, vrouw of hoe je je ook voelt: in ieder persoon schuilt een drummer. Leren drummen doe je bij Online Drumles zelf. Op je eigen tempo, gewoon vanuit huis (of welke plek dan ook!) en wanneer het jou uitkomt. De lessen zijn stapsgewijs opgebouwd. Je werkt in de lessen toe naar het leren spelen van bekende liedjes uit zestig jaar pop- en rockmuziek. Je monitort je voortgang en bepaalt zelf wanneer je toe bent aan de volgende stap. Dit maakt de methode van Online Drumles tot een superleuke activiteit voor kinderen en volwassenen die je gewoon vanuit huis kunt doen. Niks mis met een avondje bankhangen en Netflixen, maar met Online Drumles maak je zelfs van een staycation een actieve gebeurtenis!

Zonder lawaai

Het zonnetje schijnt, deuren en ramen staan open, je buren zitten lekker in de tuin of op het balkon…dan kun je toch zeker niet een potje gaan zitten rammen op een drumstel? Tenzij je de ambitie hebt om de vervelendste buurvrouw of -man van Nederland te worden, is dat inderdaad een slecht idee. Wat is het daarom fijn dat er elektrische drumstellen zijn. Met e-drums of elektronische drumkits kun je bijna geluidloos oftewel geluidsarm drummen. Een ander voordeel is dat dit soort drumstellen ook weinig ruimte in beslag nemen. We hebben bij Online Drumles zelfs leerlingen die na het spelen hun e-drums inklappen en opbergen in een kast.

Wat kost leren drummen?Online muziekles bij Online drumles

Leren drummen hoeft helemaal niet duur te zijn. Het is in ieder geval een stuk goedkoper dan een vakantie. Vaak zelfs nog goedkoper dan uit eten of een avondje naar de film gaan! Voor onze cursus betaal je een vast bedrag per maand of jaar. Nog geen 3 tientjes voor een los maandabonnement en minder dan 2 tientjes per maand als je een jaarabonnement afsluit. Zelf geen drumstel? Geen probleem! Je kunt bij ons een elektronisch drumstel kopen of huren in combinatie met een abonnement op de cursus. Het prettige aan huren is dat je het drumstel altijd kunt retourneren als drummen toch niet helemaal jouw ding is. Het voordeel aan kopen is dat je een hele mooie korting krijgt op het drumstel en de cursus. Meer over het huren of kopen in combinatie met een abonnement lees je hier.

Gun jezelf een onvergetelijke zomervakantie

Bij het woord ‘zomervakantie’ denk je waarschijnlijk aan een hagelwit strand, een azuurblauwe zee en een hangmat tussen twee palmbomen in. Maar een zomervakantie kan uiteraard ook op een andere manier onvergetelijk worden. Weet je nog die ene zomer dat jij hebt leren drummen? Dat kan deze zomer al zijn! Bekijk ons prachtige aanbod hier. En hoeveel droomvakanties ken jij die je geheel gratis twee weken kunt uitproberen? Ons laatste argument: zelfs met een echt Hollandse zomer vol druilweer, bieden wij je een fantastische reis aan. Ga je mee op avontuur?

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 2

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle