Vanaf welke leeftijd kun je leren drummen?

Iedereen kan leren drummen!
drummer latere leeftijd
5
(4)

‘Jong geleerd, is oud gedaan.’ ‘Je bent nooit oud genoeg om nog iets nieuws te leren.’ ‘Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.’ Er zijn heel wat clichés en tegeltjeswijsheden over leren en leeftijd. We krijgen bij Online Drumles dan ook vaak de vraag: vanaf welke leeftijd kun je leren drummen? Met dit artikel geven we je graag antwoord op die vraag.

Ideale leeftijd?

Om gelijk met de deur in huis te vallen: er is geen ideale leeftijd om te kunnen drummen. Echt waar, iedereen – van hoogbejaarde dame tot jonge kleuter, kan het leren. Niets voor niets kennen we bij Online Drumles onze ‘iedereen kan leren drummen-garantie’! Wel zijn er bepaalde levensfases waarin je makkelijker nieuwe dingen leert. Daarover hieronder meer. Zonder jouw liefde voor muziek, je wil om een instrument te leren spelen en daarin tijd en moeite te steken, wordt het lastig. Het begint dus echt met je eigen motivatie.

Gevoelige leeftijd

drummer kind elektrisch drumstel

Kinderen van één tot zeven jaar oud staan eigenlijk altijd open voor muziek. In deze zogenaamde ‘gevoelige periode’ ontwikkelt een kind zijn of haar muzikale gehoor. Je zou zeggen dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met drummen. Voor drummen heb je naast muziekgevoel ook een goede grove motoriek en lichamelijke coördinatie nodig. Je beweegt immers je armen en benen los van elkaar. Daarom is drummen voor jonge kinderen vaak nog iets te uitdagend. Kinderen vanaf een jaar of zes zijn motorisch gegroeid én bevinden zich nog in de gevoelige periode. Een mooie leeftijd om te starten dus! Een echt drumstel kan nog (te) groot zijn, een elektrisch drumstel is voor kinderen daarom een goed alternatief.

Muzikale helden

Bij Online Drumles zien we ook veel tieners onder onze leerlingen. Logisch, want in de pubertijd leren de meeste mensen hun muzikale voorkeuren ontdekken. Muziek is een belangrijk bindmiddel onder vrienden. Sterker nog, veel vriendschappen ontstaan uit een gedeelde passie voor bepaalde muziek. Door muziek te luisteren ontbrandt het vuur om zelf ook muziek te maken. Je hoopt je ooit te kunnen meten met je muzikale helden. Het meedrummen met je favoriete muziek is daarom de ruggengraat van onze lesmethode. Kijk hier maar eens welke toffe nummers we in de eerste paar lessen behandelen.

Tijd maken

Studeer je of werk je? Dan kan het tijd vrijmaken voor je nieuwe hobby een aardige uitdaging zijn. Zeker als je zelf kinderen hebt, dan ben je vaak blij als je ’s avonds nog net een uurtje over hebt om lekker op de bank te hangen. Toch zijn er ook veel mama’s en papa’s die onze lessen volgen. Waarom? Omdat je met onze online cursus zelf bepaalt wanneer je een les volgt. En ja, dat kan ook ’s ochtends in alle vroegte of ’s avonds laat zijn, maar net wanneer jij een gaatje hebt. Ook mensen met een heel druk leven, kunnen zo gewoon starten met een langgekoesterde wens. En geloof ons, niets is lekkerder dan je dag beginnen of afsluiten met een ff lekker een potje knallen.

Drummen is gezond

Drummer man blijBen je van wat rijpere leeftijd? Dan weet je ongetwijfeld dat het belangrijk is om voldoende te (blijven) bewegen. Door te bewegen hou je je conditie op orde en je spieren en gewrichten soepel. Ben je niet zo sportief? Of wil je wel eens wat anders dan een fietstochtje of weer een wandeling? Overweeg dan eens drumles te nemen. Want drummen is een uitstekende manier om te bewegen. Je werkt met alle vier je ledematen en traint je core (rug, buik, bil, heup). Drummen is ook goed voor je brein, het verbetert je coördinatie en helpt je met het uiten van emoties. Kortom, drummen is gezond! Het is niet voor niets dat we veel oudere leerlingen begroeten én een non-profit initiatief voor ouderen zijn gestart.

Voor alle leeftijden

Iedereen kan leren drummen. Dat is de keiharde garantie die je van Online Drumles krijgt. We hebben onze leermethode daar de afgelopen jaren voor geperfectioneerd. Daar zijn we zelf enthousiast over, maar veel liever laten we daarover onze leerlingen zelf iets zeggen. Of je deze pagina nu bezoekt voor je dochtertje of als senior die twijfelt of ‘ie nog aan een nieuw avontuur moet beginnen (en iedereen daartussenin) hebben we een heel mooi aanbod om je over de streep te trekken. Maak nu twee weken gratis kennis met Online Drumles of volg onze gratis proefles en laat je overtuigen dat je nooit te oud (of te jong) bent om iets te leren!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 4

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten