Waar je op moet letten als je gaat beginnen met drumles

jongen achter elektrisch drumstel
5
(3)

Wat gaaf, je wilt gaan leren drummen! Eén van de meest gestelde vragen die we bij Online Drumles krijgen is: ‘Waar moet ik op letten als ik drumles neem?’ In dit artikel geven we je graag antwoord op die vraag. Waar oefen je, welke lessen passen bij jou, welk drumstel moet je kopen en wat kun je verwachten van je eerste lessen? Dat en meer komt hier aan bod!

Oefenen kan overal

Het is echt waar, om te leren drummen heb je niet eens een instrument nodig. Drummen is voor een groot deel coördinatie en motoriek. Je leert je handen en voeten onafhankelijk van elkaar te bewegen. Dat kun je ook zonder drumstel onder de knie krijgen. Dat is fijn, want zo kun je altijd en overal oefenen. Als je achter je bureau zit, op de bank een filmpje kijkt…ja, zelfs op de wc kun je oefenen! Bekijk deze oefeningen zonder drumstel maar eens.

Dagelijks drummen

Het is maar goed ook dat je zonder instrument en los van plek en tijd kunt oefenen met drummen. Want oefenen is de enige manier om drummen te leren. Vergelijk het met hardlopen. Je conditie wordt beter als je dagelijks een half uurtje traint, dan dat je eens per maand een marathon probeert uit te lopen. Zo is het met drummen ook. Op dagelijkse basis oefenen, al is het maar tien minuten, helpt je enorm. Je armen en benen los van elkaar laten bewegen kost tijd. Het is iets waar elke drummer zijn of haar hele leven aan blijft werken. Ieder op haar of zijn eigen niveau en tempo.

Zorg dat het leuk blijft

Je start met drummen omdat het je leuk en gaaf lijkt. Zorg ervoor dat het leuk en gaaf blijft! Leren en ontwikkelen is leuk als je merkt dat je vooruit gaat. Ook al is het met kleine stapjes of heb je weleens een baaldag waarop niet lukt. Dat is niet erg. Probeer te voorkomen dat drummen een frustrerende ervaring wordt. Hoe? Simpel, door stap voor stap te werken aan je skills. Eerst de basisdrumritmes beheersen, voordat je je stukbijt op een 9/8e halftime shuffle.

De uitrusting

Mannelijke drummer zingend op elektrisch drumstel in actie

Je kunt prima oefenen zonder drumstel, maar voor veel drummers geldt dat er een grote aantrekkingskracht uitgaat van het instrument zelf. De trommels, de bekkens, het blinkende chroom! En laten we wel wezen, natuurlijk hoor je een drumstel te hebben als drummer. Dat kan een ongelooflijk dure aangelegenheid zijn. Maar dat hoeft absoluut niet. Voor enkele honderden euro’s koop je al een prima tweedehands akoestisch drumstel. Woon je niet vrijstaand en hou je je buren graag te vriend? Dan is een elektrisch drumstel iets voor jou. Die kun je trouwens voordelig huren in combinatie met onze lessen.

Zelf leren of drumles?

Toegegeven, er zijn heel wat drummers die zichzelf hebben leren drummen. Zonder lessen, boeken of YouTube. Anders dan gitaar of piano hoef je geen noten te kunnen lezen en kom je met natuurlijke aanleg best een eind. Door drumles te volgen, zorg je ervoor dat je basis op orde is. Je leert jezelf geen trucjes aan die je belemmeren de volgende stap te zetten. Veel autodidacte drummers komen relatief snel hun plafond tegen. Door drumlessen te volgen, bouw je als het ware een gebouw waarop je haast oneindig verdiepingen kunt blijven bouwen. Juist omdat je tijd en moeite (en soms wat bloed, zweet en tranen) steekt in de basis. Hoe breder en steviger die fundering, hoe groter en hoger jouw drum-gebouw kan worden!

Waarom online drumlessen volgen?

Wij van Online Drumles zijn begonnen als drumleraren. Niks mis mee! Alleen kwamen we erachter dat het voor best wat mensen een drempel is om zich aan te melden bij een drumleraar of muziekschool. Met Online Drumles halen we die drempel weg. Je volgt de lessen wanneer het jou uitkomt, op jouw eigen tempo, gewoon vanuit huis, voor een mooi bedrag en zonder gedoe. OnzeWaar moet je op letten als je gaat beginnen met drumles?lessen zijn bedacht rondom bekende pop- en rocknummers. Want wij zijn ervan overtuigd dat liefde voor muziek jouw brandstof is om te leren drummen. We vertellen je graag meer over ons unieke leersysteem. Benieuwd hoe dat in elkaar steekt? In de proefperiode krijg je 14 dagen gratis toegang en ontdek je ons hele leersysteem.

Gewoon doen!

We kunnen letterlijk pagina’s doorgaan over hoe je je voorbereidt op je eerste drumles. Maar soms is het ook een kwestie van gewoon doen. Wij geloven dat iedereen kan leren drummen. Sterker nog, dat garanderen we zelfs. We nodigen je daarom van harte uit om te stoppen met lezen en te starten met drummen. Dat kan direct met onze gratis minicursus. Wil je je gelijk onderdompelen in de geweldige wereld van het drummen? Aarzel niet en start nu de gratis proefperiode. Twee weken lang krijg je toegang tot de gehele cursus. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, he? Toch is het zo. Start hier met jouw gratis proefperiode!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 3

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten