Drummen: 6 redenen waarom iedereen het zou moeten doen

drummer op podium optreden
0
(0)

Urenlang Netflixen met een zak chips op de bank, eindeloos gamen of stapels tijdschriften uitpluizen zijn prima bezigheden. Maar ze geven niet echt een kick. Die kick kun je wel ervaren met een andere vrijetijdsbesteding. Wanneer het jou uitkomt en op je eigen tempo bovendien. Ook calorieën verbranden en op een gezonde manier je emoties uiten zijn al inbegrepen. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Ga dan online leren drummen!

Wat is drummen?

Oké, drummen. Maar wat houdt drummen eigenlijk in? Het korte antwoord: muziek maken door met drumstokken op trommels te slaan. Klinkt simpel, toch? Gelukkig is drummen ook niet al te moeilijk om op te pakken. Wij zeggen niet voor niets dat iedereen kan leren drummen. Maar er komt wel wat kijken bij drummen. Allereerst is coördinatie heel belangrijk. Je moet immers met armen en benen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dan is er ook de belangrijke taak van het houden van ritme voor de rest van de band. Maar goed nieuws: iedereen heeft ritme (ook als je denkt dat dat niet zo is). Het is natuurlijk het leukst om mét instrument te leren spelen. Een drumstel dus. Het is tegenwoordig heel makkelijk om een drumstel in huis te halen zonder ruzie met de buren te krijgen. Waar wacht je dus nog op?

We horen je al denken:

“Ja, heel leuk dat drummen, maar ik wil de relatie met mijn huisgenoten en buren graag goed houden.”
“En dan moet ik zeker een duur drumstel aanschaffen.”
“Ik heb niet eens plek in mijn huis voor een drumstel.”

We snappen het. Er zijn veel redenen om niet te starten met drummen. Maar … we beloven je dat jouw argument(en) om niet te starten met drummen ongegrond zijn. Echt. Lees onze zes redenen waarom drummen ook voor jou de perfecte bezigheid is. Als je daarna nog niet overtuigd bent, eten we onze snaredrum op.

Waarom iedereen zou moeten leren drummen:

1. Online leren drummen is altijd gratis uit te proberen

Muzieklessen zijn doorgaans behoorlijk duur. Bovendien zit je bij de meeste muziekscholen direct aan een abonnement vast. Het opzeggen van de sportschool is daarbij vergeleken een eitje. Je komt makkelijker onder een huwelijk dan zo’n sportschoolabonnement uit. Leer je online drummen, heb je altijd een gratis periode om het uit te proberen. Bij Online Drumles krijg je een gratis proefperiode van twee weken, zonder poespas. Besluit je na twee weken dat drummen toch niks voor jou is? Dan zeg je gewoon op. Wij vinden dat iedereen drummen gratis moet kunnen uitproberen, zonder gekke constructies of kleine lettertjes.

2. Drummen zonder geluidsoverlastMannelijke drummer zingend op elektrisch drumstel in actie

Ben je bang dat je buren binnen een uur op de stoep staan, omdat ze jouw gedrum meer dan zat zijn? Maak je geen zorgen. Drummen kán op een akoestisch drumstel, maar gaat ook prima op een elektronisch drumstel. Bekijk bijvoorbeeld de elektronische drumstellen van Yamaha. Een elektrisch drumstel heeft nauwelijks ruimte nodig en past dus overal in huis. Binnen een minuut klap je het drumstel in elkaar, schuift het in de hoek of bergt het op in een bergkast. En nog meer goed nieuws: je hoeft het drumstel niet eens aan te schaffen. Bij Online Drumles huur jij voor een leuk bedrag per maand, inclusief online drumlessen, een professioneel elektronisch drumstel. Niemand die last heeft van jouw gedrum. De buren niet en zelfs jouw huisgenoten niet! Leren drummen zonder herrie, geluidsoverlast of ruzie, inclusief een professioneel drumstel; klinkt als een goede deal, nietwaar?

3. Iedereen kan leren drummen

We willen niet arrogant overkomen, maar met meer dan twintig jaar ervaring als muziekdocenten, meer dan 4000 drumleerlingen en een heus testlaboratorium voor onze online drumlessen, kunnen wij met zekerheid en volle overtuiging zeggen: Iedereen kan leren drummen. Jij dus ook! Ongeacht je leeftijd. Daarom geven wij bij onze online drumlessen de ‘Iedereen kan leren drummen’-garantie. Schuilt er toch geen drummer in jou, krijg je gewoon je geld terug.

4. Drummen is topsport

Vergeet de sportschool en laat het dagelijkse rondje hardlopen maar achterwege; drummen is pas echt topsport! Met een uur verbrand je maar liefst 400 tot 600 kcal. Bovendien gaat je gemiddelde hartslag omhoog tot wel 150 slagen per minuut. Hou er daarnaast rekening mee dat jouw arm- en beenspieren flink getraind worden, terwijl jij losgaat op jouw drumstel. Geen betere en leukere workout te vinden dan lekker een potje drummen!

5. Drummen kan in een band of juist in je eentje

Misschien denk je dat drummen alleen kan als je in een band speelt. Jij wilt graag leren drummen, maar hebt geen gitarist, bassist, toetsenist en zanger tot je beschikking. Dus laat je het maar gaan, aangezien je (nog) geen band hebt. Dat is zonde! Drummen kun je perfect in je eentje doen. Gooi je favoriete muziek aan – of dat nu The Rolling Stones, Foo Fighters of desnoods Rick Astley is – en drum lekker mee. Als je (nog) geen band hebt, haal je de band toch gewoon in huis?

6. Met drummen verlaag je je stress en uit je je gevoelens

En nee, we gaan nu niet ‘namasté-zennerig’ doen, maar op een gezonde manier je stress verlagen en je gevoelens uiten is zeer goed voor de mens. Uit onderzoek blijkt dat drummen een meditatieve functie heeft en een perfecte uitlaatklep is voor al je – al dan niet opgekropte – emoties. Gestrest, nerveus, verdrietig of opgekropte woede? Zet de muziek aan die aansluit op jouw mood, pak de drumstokken erbij en ga lekker los op je drumstel. Wedden dat het oplucht?

En? Overtuigd om te starten met online leren drummen?Online muziekles bij Online drumles

Hopelijk hebben we je met onze zes redenen over de streep getrokken. (Anders moeten we nu onze snaredrum opeten. En hoewel we zeer veel houden van drummen, is dat iets wat we liever niet doen…) Mocht je toch nog twijfelen, dan nodigen we je van harte uit om vandaag nog te starten met jouw gratis proefperiode om online te leren drummen. Of probeer eerst vrijblijvend de gratis proefles uit. Weet je meteen hoe de lessen in elkaar zitten. Tot snel!

Enne … ben jij een drummer en ben je van mening dat we een reden om te starten met drummen hebben gemist? Laat het ons weten via het contactformulier hieronder, vinden we leuk!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen 0

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het de eerste 14 dagen gratis.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle