Drummen: 6 redenen waarom iedereen het zou moeten doen

drummer op podium optreden
5
(2)

Urenlang op de bank liggen Netflixen met een zak chips op schoot, eindeloos games of stapels tijdschriften uitpluizen. Het zijn allemaal prima bezigheden, maar een kick krijg je er niet van. Wil jij die kick wel ervaren? Dat kan! Wanneer het jou uitkomt en op je eigen tempo kun jij ongemerkt calorieën verbranden en je emotie uiten zonder dat een ander er last van heeft. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Dan wordt online leren drummen jouw nieuwe hobby!

Wat is drummen?

Oké, drummen. Maar wat houdt drummen eigenlijk in? Het korte antwoord: muziek maken door met drumstokken op trommels te slaan. Is dat net zo simpel als dat het klinkt? Gelukkig is leren drummen niet moeilijk. Wij zeggen niet voor niets dat iedereen kan leren drummen. Maar er komt wel wat kijken bij drummen. Allereerst is coördinatie heel belangrijk. Je moet immers je armen en benen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dan is er ook de belangrijke taak van het houden van ritme voor de rest van de band. Maar goed nieuws: iedereen heeft ritmegevoel (ook als je denkt dat dat niet zo is). Drummen kan iedereen dus leren. Maar het is natuurlijk wel het leukst om dit op een echt drumstel te doen. Ook dat is tegenwoordig veel makkelijker. Geen grote lompe en luidruchtige akoestische drumstellen meer. Nee, ook zonder burenruzie en geluidsoverlast kun jij leren drummen op een elektronisch drumstel. Waar wacht je nog op?

Waarom iedereen zou moeten leren drummen:

1. Iedereen kan leren drummen, waar en wanneer je wiltvaderdag vader en zoon achter drumstel

Drummen klinkt misschien als iets ingewikkelds, maar dat is het niet. Al sla je de simpelste beat op je bureau of autostuur mee: er zit een drummer in iedereen. Dan is er natuurlijk wel verschil tussen een natuurtalent zijn of niet. Maar de lesmethode van Online Drumles is zo opgezet, dat iedereen ongeacht leeftijd vanaf het allereerste begin kan leren drummen. Sterker nog, in de allereerste proefles leer je al grooves, fills en zelfs megahit We Will Rock You drummen! En dit alles wordt stap voor stap uitgelegd en kun je volgen waar je wilt en wanneer je wilt zonder dat er iemand over je schouder meekijkt. Ideaal toch? Schuilt er echt geen drummer in jou (onwaarschijnlijk maar het kan altijd), dan krijg je gewoon je geld terug met de ‘Iedereen-kan-leren-drummen’-garantie.

2. Online Drumles is altijd gratis uit te proberen

Muzieklessen zijn doorgaans behoorlijk duur. Bovendien zit je bij de meeste muziekscholen direct aan een abonnement vast. Het opzeggen van de sportschool is daarbij vergeleken een eitje. Leer je online drummen, heb je altijd een gratis proefperiode om het uit te proberen. Bij Online Drumles krijg je een gratis proefperiode van twee weken, zonder poespas. Probeer in die tijd de gehele cursus uit. Van coördinatietrainingen tot bladmuziek lessen. Besluit je na twee weken dat drummen toch niks voor jou is? Dan zeg je gewoon op. Wij vinden dat iedereen drummen gratis moet kunnen uitproberen, zonder addertjes onder het gras of kleine lettertjes.

3. Drummen zonder geluidsoverlast

Ben je bang dat je buren binnen een uur op de stoep staan, omdat ze jouw gedrum meer dan zat zijn? Maak je geen zorgen. Drummen kán op een akoestisch drumstel, maar gaat ook prima op een elektronisch drumstel. Een elektrisch drumstel heeft nauwelijks ruimte nodig en past dus overal in huis. Binnen een minuut klap je het drumstel in elkaar, schuift het in de hoek of bergt het op in een bergkast. En nog meer goed nieuws: je hoeft het drumstel niet eens aan te schaffen. Bij Online Drumles huur jij een professioneel elektronisch drumstel voor een leuk bedrag per maand, inclusief online drumlessen. Koptelefoon op en niemand die last heeft van jouw gedrum. De buren niet en zelfs jouw huisgenoten niet! Leren drummen zonder herrie, geluidsoverlast of ruzie, inclusief een professioneel drumstel; klinkt als een goede deal, nietwaar?

4. Drummen is topsport

Mannelijke drummer zingend op elektrisch drumstel in actie

Vergeet de sportschool en laat het dagelijkse rondje hardlopen maar achterwege; drummen is een topsport! Tijdens een uur drummen verbrand je maar liefst 400 tot 600 calorieën. Bovendien gaat je gemiddelde hartslag omhoog tot wel 150 slagen per minuut. Houd er daarnaast rekening mee dat jouw arm- en beenspieren flink getraind worden, terwijl jij losgaat op jouw drumstel. Geen betere en leukere workout te vinden dan lekker een potje drummen!

5. Met drummen verlaag je je stress en uit je je gevoelens

En nee, we gaan nu niet ‘namasté-zennerig’ doen, maar op een gezonde manier je stress verlagen en je gevoelens uiten is zeer goed voor de mens. Uit onderzoek blijkt dat drummen een meditatieve functie heeft en een perfecte uitlaatklep is voor al je – al dan niet opgekropte – emoties. Gestrest, nerveus, verdrietig of opgekropte woede? Zet de muziek aan die aansluit op jouw mood, pak de drumstokken erbij en ga lekker los op je drumstel. Wedden dat het oplucht?

6. Drummen in een band of juist in je eentje

Misschien denk je dat drummen alleen kan als je in een band speelt. Maar dat is niet zo. Als jij graag wilt leren drummen, maar geen gitarist, bassist, toetsenist en zanger tot je beschikking hebt, hoef je niet gelijk een andere hobby te gaan zoeken. Dat is zonde! Drummen kun je perfect in je eentje doen. Gooi je favoriete muziek aan – of dat nu The Rolling Stones, Foo Fighters of desnoods Rick Astley is – en drum lekker mee. Als je (nog) geen band hebt, haal je de band toch gewoon in huis?

En? Overtuigd om te starten met online leren drummen?Online muziekles bij Online drumles

Hopelijk hebben we je met bovenstaande 6 redenen over de streep getrokken. Mocht je toch nog twijfelen, dan nodigen we je van harte uit om vandaag nog te starten met jouw gratis proefperiode Online Drumles. Natuurlijk kun je ook eerst vrijblijvend de gratis proefles proberen. Weet je meteen hoe de lessen in elkaar zitten. Tot snel!

Enne … ben jij een drummer en ben je van mening dat we een reden om te starten met drummen hebben gemist? Laat het ons weten via het contactformulier hieronder, vinden we leuk!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 2

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten