5 meest gehoorde redenen om niet te leren drummen

drummer man close up
5
(1)

Beginnende drummers moeten een behoorlijke drempel over voordat ze daadwerkelijk de drumstokken oppakken. Begrijpelijk. Beginnen met drummen doe je immers niet zomaar. Maar de 5 meest gehoorde redenen om niet te leren drummen, gaan niet meer op tegenwoordig. Waarom niet? We leggen het je hieronder stuk voor stuk uit.

1. Ik heb geen tijd om te drummen

Druk, druk, druk! We zijn het allemaal. Met werk, je studie, een gezin, sport en andere hobby’s. Tijd vrij maken lijkt een hele opgave, maar is zeker niet onmogelijk! Het excuus “ik heb geen tijd” horen we vaak voorbij komen. Wat wij in de praktijk zien, is dat de tijd er wel is, maar niet wordt benut. We leveren onze drumlessen online zodat je zelf kan bepalen waar en wanneer je drumt. Met elektronische drums kun je tegenwoordig bijna geluidloos oefenen, dus ook ‘s avonds laat of ‘s ochtends vroeg kun je aan de slag. Ideaal, maar dat maakt het ook lastig om het vol te houden. Onze tip: kies wel een vast tijdstip per dag of per week waarop je even achter je drumstel stapt. Je zult al gauw merken dat het geen verplichting is en dat je zelfs tijd gaat maken om meer te drummen!

2. Leren drummen is te duur

Eens. Een drumstel kan best prijzig zijn. Maar gelukkig zijn hier ook alternatieven voor. Nee, we gaan nu niet voorstellen om te gaan drummen zonder drumstel. Wel eens naar een elektrisch drumstel gekeken? Vaak zijn e-drums wat goedkoper. En je hoeft niet bang te zijn voor de kwaliteit. Zowel Roland als Yamaha leveren drumstellen met een lage prijs en hoge kwaliteit. Maar als je de investering in eerste instantie te risicovol vindt, is een drumstel huren de ideale, risicoloze oplossing. Zweer je bij een akoestisch drumstel? Bekijk dan onze koopgidsen over akoestische drums en bekkens.

En dan hebben we het nog niet eens over drumlessen gehad. Ga je bij een lokale drumleraar langs, betaal je al snel €50 per maand voor wekelijks een uurtje les. Dat kan aardig in de kosten lopen. Vonden wij ook. Vandaar dat Online Drumles hier een alternatief voor biedt. Voor een vast maand- of jaarbedrag kun je onbeperkt leren drummen wanneer jij wilt. Stukken goedkoper dan 4x per maand lessen. Enne, kies je voor een drumstel bij Online Drumles, dan is de toegang tot alle drumlessen al inbegrepen. Nog voordeliger dus!

3. Ik heb geen ritme

Er wordt vaak gedacht dat drummen moeilijk is. Dat valt reuze mee! Drummers hebben het stiekem best makkelijk. Noten lezen is voor drummers anders dan voor andere muzikanten. Het draait voor drummers eigenlijk allemaal om ritme. En ook mensen die zeggen “ik heb geen ritme”, kunnen leren drummen. Ritme is iets wat iedereen in zich heeft. Bij de een komt het vaker en beter tot uiting dan anderen, maar iedereen heeft ritme. Voel maar eens je eigen hartslag via je pols. Dat is jouw unieke ritme. Jouw BPM!

4. Een drumstel is te grootDe Yamaha DTX402K: ideaal voor kinderen vanaf 4 jaar

Ruimte voor een volledig professioneel, akoestisch drumstel, dat heeft niet iedereen. En dat is logisch. Zo’n drumstel is best groot. Zelfs wij hebben (en maken) daar geen ruimte voor! Maar gelukkig is niet elk drumstel zo groot. Wij zijn fan van elektrische drumstellen. En groot voordeel: deze passen in elke ruimte! Compact, inklapbaar en in hoogte verstelbaar. Na het oefenen klap je je e-drums in en schuift ze in een kast, onder de trap of hoek van je kamer. Een drumstel kan dus nooit meer te groot zijn.

5. Drummen maakt te veel geluid

Weleens bij een concert geweest? Soms staat het drumstel achter plexiglas. Hier wordt voor gekozen als het drumstel minder nadrukkelijk aanwezig moet zijn. Een goede slag op een akoestisch drumstel komt namelijk overal bovenuit. Voor thuis zul je dus gegarandeerd ruzie krijgen met huisgenoten en buren als je een akoestisch drumstel in huis haalt. Ook hier is het elektrische drumstel de oplossing. Koptelefoon op en niemand die er last van heeft. Het enige dat anderen horen is het getik van je drumstokken op de trommels. Maar dit is niks vergeleken met het geluid van een akoestisch drumstel. Dat drummen te veel geluid maakt, gaat tegenwoordig ook niet meer op.

Beginnen met drummen dan maar!5 meeste gehoorde redenen om niet te drummen

De redenen om niet te leren drummen zijn allemaal begrijpelijk. Maar ze gelden niet meer: tijd kun je maken, Online Drumles is niet duur, iedereen heeft ritme en een elektrisch drumstel is niet groot en maakt nauwelijks geluid. Je kunt dus gewoon beginnen met drummen!

Het kan natuurlijk nog steeds dat drummen naast bovenstaande redenen gewoon niet jouw ding is. Prima! Maar heb je het wel eens geprobeerd? Wij geven iedereen de kans om drummen te proberen middels een 14 dagen proefperiode. Hierbij krijg je volledige toegang tot de cursus en kun je alle lessen testen. Pas na twee weken gaat je abonnement echt in. Wij zouden zeggen, probeer het eens. Is het niks, dan kun je altijd nog stoppen! Alhoewel, wij merken dat drummers nadat ze zijn begonnen vaak niet meer kunnen stoppen. Zo leuk is leren drummen!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 1

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten