Vaderdag: Laat de jongensdroom van je vader uitkomen!

vaderdag online drumles
5
(4)

Opgelet: het is bijna Vaderdag! Dé dag om je vader in het zonnetje te zetten en hem te verrassen met een uniek cadeau. Maar waarom vieren we eigenlijk Vaderdag? In dit artikel leer je alles wat je moet weten over Vaderdag en krijg je Vaderdag cadeautips om van de tweede of derde zondag in juni een succes te maken.

De eerste Vaderdag

De feestdag Vaderdag bestaat pas sinds begin 20e eeuw. De Amerikaanse Sonora Smart Dodd wilde in 1909 haar vader eren in de kerk. Net als dat op Moederdag met moeders al werd gedaan. Dodd’s moeder was overleden dus wilde ze haar alleenstaande vader in het zonnetje kunnen zetten. De eerste Vaderdag werd gevierd op 19 juni 1909. In Amerika werd het niet meteen een nationale feestdag. Dit gebeurde pas in 1972 toen President Nixon de dag officieel erkende. Inmiddels werd de feestdag internationaal ook gevierd. In Nederland al vanaf de jaren 1930. In 1948 werd besloten dat we net als Amerika dit feest op de derde zondag van juni vieren.

Wanneer is Vaderdag?

vaderdag vader en zoon achter drumstelDe dag waarop Vaderdag gevierd wordt, verschilt van land tot land en soms zelfs van regio tot regio. Zo hebben de meeste landen, waaronder Nederland en de Verenigde Staten, de derde zondag in juni gekozen om Vaderdag te vieren. Maar in België, met uitzondering van de regio Antwerpen, wordt Vaderdag al op de tweede zondag in juni gevierd. Onder andere Antwerpen, Spanje en Portugal hebben 19 maart als vaste dag gekozen. Dat is de naamdag van Jozef van Nazareth. Zo heeft deze feestdag een Bijbels randje. Het betekent wel dat je even goed moet opletten dus op welke datum Vaderdag bij jou valt.

Data Vaderdag 2023:

  • Regio Antwerpen: 19 maart 2023
  • België (uitzondering regio Antwerpen): 11 juni 2023
  • Nederland: 18 juni 2023

Onze vaderdagcadeau tips

Nu weet je dus waar Vaderdag vandaan komt en waarom we het vieren. Weer wat geleerd! Waar het eerst nog een speciale dag in de kerk was, is het nu een commerciële feestdag waar de marketingafdelingen van grote winkels en bedrijven graag op inspringen. En wat geeft het ook. Na al die klusjes, adviezen en grappen die je samen met je vader hebt beleefd, verdient hij best een eigen feestdag. Nu nog een uniek cadeau voor je vader vinden. Altijd lastig!

Ga je voor het zoveelste bierpakket, inclusief bieropener, gooi jij zijn sokkenla weer vol of wordt het een schijtlollige stropdas die hij waarschijnlijk niet (vaak) gaat dragen? Natuurlijk niet! Je bedankt je vader pas echt door zijn dromen uit te laten komen. Zijn muzikale jongensdroom bijvoorbeeld. Wie heeft er nu niet gedroomd om met een paar drumstokken op een aantal trommels te kunnen slaan? Tegenwoordig zijn de grootte en luidruchtigheid van een drumstel geen excuses meer. Een elektrisch drumstel neemt nog geen twee vierkante meter ruimte in beslag én is geluidsarm. Dat betekent dat je vader ook in een rijtjeshuis prima kan leren drummen zonder de buren geluidsoverlast te bezorgen.

vaderdag cadeau tip uniek drummen drumlesDaarom is onze Vaderdag cadeautip de Online Drumles cadeaubon! Geef je vader dit unieke cadeau waarmee je hem dat laatste zetje richting zijn jongensdroom geeft. Je kunt je vader een abonnement op fysieke drumlessen geven, maar dat is altijd lastig te plannen en loopt al snel in de kosten. Met online drumlessen bepaalt hij zelf waar, wanneer en hoe vaak hij lessen volgt én in zijn eigen tempo bovendien. Log in, pak de drumstokken erbij en drummen maar. Enne, wie weet mag je zelf ook achter het drumstel plaatsnemen.

“Maar, mijn vader heeft geen drumstel in huis”

Daar is hij niet de enige in. Verre van zelfs. Maar daar zijn oplossingen voor. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een drumstel te kopen, of dit nu een elektrische of akoestische kit is, maar tegenwoordig kun je ook huren. Voor een klein bedrag per maand heb je een gloednieuw elektrisch drumstel in huis. Later beslis je of je het drumstel echt aanschaft of dat drummen toch niet echt jouw ding is. Dan kan je vader het drummen risicoloos uitproberen en zit hij nergens aan vast.

Al wel een drumstel in huis? Dan zijn er genoeg andere cadeaus die je aan drummers kunt geven. Kijk eens bij onze lijst met drummercadeaus. Er zit geheid iets voor jouw drummende vader bij!

“Mijn vader is niet zo jong meer, kan hij leren drummen?”

Jazeker! Bij Online Drumles streven we ernaar dat iedereen kan leren drummen. Ongeacht leeftijd. Hier hebben we ook onze cursus naar ingericht. Je begint bij het allereerste begin en bouwt langzaam op. Gaat het te snel, dan kun je de les op een langzamer tempo oefenen of de coördinatietraining erbij pakken. Met onze veelzijdige drumcursus kan echt iedereen leren drummen. Ook jouw vader!

Probeer het eens uit in de gratis proefles of bekijk de gehele cursus voor 14 dagen gratis tijdens de proefperiode. Probeer je Vaderdag cadeau alvast uit en check of het iets voor jouw ouweheer is.

Meer cadeau-advies nodig of vragen over de drumcursus? Stel ze gerust via het contactformulier hieronder.

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 4

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle