Het beste kinder drumstel: De top 3

Geplaatst op 13 maart 2020 door Jasper Remmerswaal

De top 3 beste drumstellen voor kinderen

Ben je op zoek naar een (nieuw) drumstel voor jouw kind? Dan is dit het artikel voor jou. In onze ogen zijn er voor de kleine startende drummer eigenlijk maar 3 verschillende drumstellen het overwegen waard. In dit artikel van Online Drumles vergelijken we de 3 drumstellen voor kinderen om te bepalen wat het beste kinder drumstel is. Hierbij kijken we naar prijs en kwaliteit, maar ook in hoeverre het drumstel geschikt is voor de allerkleinsten onder ons wat betreft afmetingen. Zie ook het artikel ‘Mijn korte geschiedenis met elektrische drumstellen’ voor mijn eigen ervaringen met elektrische drumstellen.

Online Drumles verkoopt overigens zelf geen drumstellen (wij verhuren wel!): de prijzen die hier genoemd worden zijn overgenomen van de gangbare grote winkels.

De nominaties voor beste kinder drumstel zijn…!

Het nummer één criterium voor een kinder drumstel is dat het kind er goed op kan spelen. Omdat jonge kinderen vaak nog niet overal bij kunnen vanwege hun lengte, is er een beperkt aanbod van drumstellen wat geschikt is voor kleine kinderen. Als je het aan ons vraagt zijn er eigenlijk maar drie drumkits die echt het overwegen waard zijn in deze categorie. Dit zijn de Roland TD1k, de Yamaha 432K en de Yamaha 402K. 

3. De Roland TD1k

De Roland TD1K is het instapmodel van Roland en geschikt als kinderdrumstel. Voor ca. €437 euro heb je er een in huis. 

Het drumstel is klein, compact en makkelijk op te zetten. Daarnaast heeft de module heeft 15 verschillende sounds, wat natuurlijk erg gaaf is. Echter zul je zien dat in de praktijk je maar één tot drie sounds echt gebruikt. Desalniettemin is de module voor een instapmodel erg uitgebreid. Meedrummen met muziek is – net als met de andere kits in deze lijst – geen enkel probleem. Jouw kid zit binnen de kortste keren met zijn favoriete muziek mee te drummen. Omdat de Roland TD1k geen klopper gebruikt voor de bassdrum, is deze erg stil. Koptelefoon op en gaan!

Roland TD1k kinderdrumstel
De Roland TD1k

Voordelen:

 • Neemt weinig ruimte in
 • Uitgebreide soundmodule
 • Bassdrumpedaal zonder klopper zorgt voor geluidsarm drummen
 • Goed te verstellen voor kinderen van elke leeftijd, ook de zeer jonge

Nadelen:

 • Relatief duur

2. De Yamaha 432K

Net als de Roland richt de Yamaha 432K zich op de startende drummer. De Yamaha 432K kan echter aangemerkt worden als een middenklasser in deze lijst. Voor kinderen is dit drumstel zeer geschikt omdat hij (net als de andere kinderdrumstellen in deze lijst) goed verstelbaar is in hoogte. De Yamaha haal je in huis voor ca. €458 euro, iets meer dan de Roland. Let op: het bassdrumpedaal is bij die prijs inclusief

De Yamaha is daarnaast iets groter. Meer dan twee vierkante meter neemt hij echter niet in beslag. De 432K heeft dezelfde module als zijn kleine broertje, waar maar liefst 10 sounds in zitten. Wat wij het mooie vinden aan zowel de 432K als het kleine broertje, is dat je de resterende 9 soundpacks in de module niet nodig hebt; de standaard sounds in de Yamaha zijn dermate goed dat het gek genoeg de rest van de soundpacks overbodig maakt. 

De Yamaha 432K heeft een ‘echt’ bassdrumpedaal. Afhankelijk van je situatie is dit een voor- of nadeel. Een ‘echte’ klopper is áltijd beter en er is geen ander alternatief op de markt dat voor deze prijs deze kwaliteit spullen levert. Echter maakt een klopper wel wat geluid. Wil je echt geluidsarm blijven, dan ben je beter af met de Roland of met het kleine broertje van de 432K. Wat betreft drummen voor kinderen is onze mening: je kan prima starten zonder ‘echte’ klopper. Op termijn, naarmate je meer ervaring hebt en beter wordt is het echter wel een must.

Yamaha 432K kinder drumstel
De Yamaha 432K

Voordelen:

 • Beste soundmodule; zeer goed voor zijn prijsklasse
 • Heeft een ‘echte’ bassdrum klopper, welke gratis bij het drumstel zit
 • Goed te verstellen voor kinderen van elke leeftijd, ook de zeer jonge

Nadelen:

 • Heeft een ‘echte’ bassdrum klopper; is daarmee iets luider dan de andere twee drumstellen

1. De Yamaha 402K

Onze nummer 1 keuze als we hebben over een drumstel voor een kind, is de Yamaha 402K, het kleine broertje van de 432K. De Yamaha 402K is een perfect kinder drumstel en is het instapmodel van Yamaha. Voor €371 heb je al een nieuwe 402K in huis. De 402K heeft dezelfde module als de 432K. Daarmee heb je voor een zeer lage prijs een top module en zeer degelijke Yamaha kwaliteit. 

De Yamaha 402K is goed te verstellen voor de kleinste drummers onder ons en is vanwege het voetpedaal zonder klopper zeer geluidsarm. Het biedt verder alles wat de 432K ook heeft. Het bassdrumpedaal is tussen de twee de beslissende factor.

Voor ons is er eigenlijk geen twijfel over mogelijk: voor de beginnende drummer met een budget is er geen beter alternatief dan de 402K. Yamaha is een ijzersterk merk en bewijst met de 402K wederom dat zij een sterke speler is op de drumstellen markt. Fun fact: Stef, een van onze oprichters, drumt thuis nog steeds op een Yamaha 402K en ik zelf ook!

Yamaha 402K kinder drumstel
De onbetwiste nr. 1:
de Yamaha 402K

Voordelen:

 • Beste prijskwaliteit; voor nog geen €371 euro heb je een nieuw drumstel in huis
 • Beste soundmodule; zeer goed voor zijn prijsklasse
 • Goed te verstellen voor kinderen van elke leeftijd, ook de zeer jonge

Nadelen:

 • Heeft geen bassdrumklopper. 

Samengevat:

Ons advies is om op een aantal dingen te letten wanneer je een kinder drumstel uitzoekt:

 1. Is het drumstel goed te verstellen zodat ook de kleinste drummer goed kan drummen?
 2. Wat is de prijs van het drumstel?
 3. Wat is de kwaliteit van het drumstel?
 4. Hoeveel geluid kan ik maken? (Wel/geen klopper)

De bovenstaande drie punten in acht nemend kunnen we bij Online Drumles niet anders concluderen dat Yamaha er met kop en schouders bovenuit steekt. Wij gebruiken zelf ook niet voor niets al jaren Yamaha’s voor onze privé en groepslessen op onze locatie. Dat gezegd hebbende, is het instapmodel van Roland een waardig alternatief.

Top: nou heeft mijn kind een drumstel, maar nog geen drumles!

Zoals genoemd aan het begin van dit artikel, verkoopt Online Drumles geen drumstellen. Wij verhuren exclusief drumstellen mét drumles. Om drummen (voor kinderen) zo laag mogelijk te maken, hebben wij daarom drumstelabonnementen die al starten v.a. €49,99. Voor dat geld heb je én een Yamaha 402K in huis, én onbeperkt Online Drumles, zoveel als je wilt. Ben jij – of jouw kleine drummer thuis – er nog niet helemaal uit of drummen wel iets voor jou is? Dan is het drumstelabonnement ideaal. Probeer drummen risicovrij uit. Is het toch niks, dan stuur je het drumstel weer terug. Kijk voor meer info op www.onlinedrumles.nl of stuur ons gerust eens een mailtje op info@onlinedrumles.nl . We antwoorden altijd!


Probeer het de eerste 14 dagen gratis.

Nu kan iedereen leren drummen!