Op zoek naar een kinderdrumstel? 5 redenen om voor elektrisch te kiezen!

elektrisch drumstel kind
5
(2)

Op zoek naar een kinderdrumstel? 5 redenen om voor elektrisch te kiezen!

Drummen is een geweldige hobby en je bent nooit te jong om ermee te beginnen. En wij zijn niet de enige die er zo over denken: speciale, kleinere drumstellen voor kinderen vanaf 3-4 jaar zijn volop verkrijgbaar. Maar is zo’n kinderdrumstel wel het meest geschikt voor de jonge drummer? Wij denken dat je beter geholpen bent met een ‘normaal’ elektrisch drumstel. In dit artikel van Online Drumles vertellen we je waarom.

1. Een elektrisch drumstel maakt minder herrie

De volumeknop van een akoestisch drumstel heeft twee standen: stil en burenruzie. Wil jouw kind kunnen drummen wanneer het hem of haar uitkomt én wil jij daarbij je buren (en jezelf) blij houden? Dan biedt een elektrisch kinderdrumstel een uitkomst. Daar zit namelijk wél een echte volumeknop op. Als je met koptelefoon op speelt, schroef je het geluid zelfs nog verder terug. En kies je voor een drumstel zonder klopper, dan heb je maximale geluidsdemping. Zen.

2. Een elektrisch drumstel neemt minder ruimte in

Eerlijk is eerlijk: een drumstel is geen ukelele die je in een klein hoekje van de kamer kunt parkeren. En zeker in een krappe kinderkamer is elke vierkante meter winst. Een elektrisch drumstel is klein omdat deze geen grote trommels en bekkens heeft en neemt daardoor maar de helft van de ruimte van een akoestische kit in. Dat kan zomaar 2 vierkante meter schelen! Zo kun je ook nog een bed kwijt in de kinderkamer (of heel veel ukeleles).

3. Een elektrisch drumstel heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding

Het prijsverschil tussen een akoestisch kinderdrumstel en een ‘volwassen’ akoestisch drumstel is honderden euro’s. Helaas is de goedkopere prijs van kinderdrumstellen terug te zien in de kwaliteit van het materiaal, met name de bekkens en de drumvellen. Dat is jammer, want een slechte afwerking kan ten koste gaan van het speelcomfort en speelplezier van je kind. Besteed daarom liever iets meer aan een goede elektrische drumkit zoals de Yamaha 402k. Deze is altijd nog een stuk goedkoper dan een serieus full size akoestisch drumstel, maar doet daar kwalitatief zeker niet voor onder. Wij gebruiken hem zelf ook thuis!

4. Een elektrisch drumstel groeit met je mee

Speelgoed drumstellen zijn er al voor kinderen van 2 jaar oud en echte kinder drumstellen zijn vooral geschikt voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. Als je kind ouder wordt, moet hij of zij overstappen naar een grotere kit. En die is gelijk ook een stukje duurder. Begin je gelijk met een elektrisch drumstel, dan is deze overstap — en de extra uitgave — niet nodig. Een elektrisch drumstel is geschikt voor alle leeftijden, want hij is makkelijk te verstellen. Zo groeit het drumstel met je kind mee, ook na z’n tiende. Vrienden voor het leven.

5. Een elektrisch drumstel heeft (bijna) hetzelfde speelgevoel

Een elektrisch drumstel ziet er heel anders uit dan een akoestisch drumstel. Maar is het ook een compleet ander instrument om op te spelen? Moet je kind van alles opnieuw aanleren als hij of zij akoestisch wil gaan spelen? Gelukkig niet! Een elektrisch drumstel bestaat uit alle minimale onderdelen voor een goed drumstel en voor fundamentele vaardigheden zoals ritmegevoel en coördinatie maakt het ook geen verschil of je met elektrisch of akoestisch begint. En ook het speelgevoel is grotendeels hetzelfde, zeker voor de beginnende drummer. Dus: je kunt gerust leren drummen op een elektrisch drumstel, ook als je met een akoestisch drumstel wilt gaan optreden.

Welk elektrisch drumstel is geschikt voor mijn kind?

Is de keuze inderdaad gevallen op een elektrisch drumstel? In een eerder artikel vergeleken we 3 elektrische drumstellen voor kinderen. Wij kwamen daarbij uit op de al eerder genoemde Yamaha 402k als de onbetwiste nummer 1. Sluit je bij ons een drumlesabonnement af, dan kan je dit drumstel risicovrij uitproberen in combinatie met onbeperkt Online Drumles. Al vanaf € 49,99 per maand!

Kijk voor meer info op onlinedrumles.nl of stuur ons gerust eens een mailtje op info@onlinedrumles.nl. We antwoorden altijd!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 2

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?

Veelgestelde vragen

Hoe vergelijkt het geluid van een elektrisch drumstel met dat van een akoestisch drumstel?
De geluidskwaliteit van een elektrisch drumstel wordt vaak vergeleken met die van een akoestisch drumstel. Hoewel de pure, rauwe energie van een akoestisch drumstel moeilijk volledig na te maken is, bieden moderne elektrische drumstellen een indrukwekkend niveau van geluidsnabootsing. Fabrikanten zoals Yamaha en Roland hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in de digitale samplingtechnologie, waardoor elektrische drumstellen geluiden produceren die zeer dicht bij het echte werk liggen. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor alle type drummers. 
Kun je een elektrisch drumstel verbinden met andere apparaten voor meer muzikale opties?
Wat betreft de connectie met andere apparaten, bieden elektrische drumstellen ongekende flexibiliteit. Ze kunnen gemakkelijk worden aangesloten op computers en muziekproductiesoftware via MIDI of USB-aansluitingen. Dit opent een wereld aan mogelijkheden voor muzikanten om te experimenteren met opnames, het mixen van muziek, en zelfs het componeren van hun eigen nummers. Deze functionaliteit maakt het elektrische drumstel niet alleen een instrument, maar ook een veelzijdige tool voor muzikale educatie en creativiteit.
Waar moet je op letten bij het kiezen van drumlessen voor je kind met een elektrisch drumstel?
Bij het kiezen van een drumlessen voor uw kind, in combinatie met een elektrisch drumstel, zijn er verschillende factoren om te overwegen. Het is belangrijk om een methode te kiezen dat past bij de leeftijd en het vaardigheidsniveau van uw kind, en dat gebruik maakt van de technologische mogelijkheden van een elektrisch drumstel. Zoek naar cursussen die een breed scala aan muziekstijlen aanbieden, van rock tot jazz, om de muzikale interesse en vaardigheden van uw kind te voeden. Programma's die interactieve lessen en feedback bieden, kunnen bijzonder waardevol zijn om de motivatie en het leerproces te bevorderen.  De beste drumlessen vind je natuurlijk bij Online Drumles. Probeer de lessen van Online Drumles nu 14 dagen gratis uit!

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle