Wat is het beste elektrische drumstel voor beginners?

elektrisch drumstel Yamaha met drumstokken
4.7
(7)

Wat is het beste elektrische drumstel voor beginners?

Je hebt de knoop doorgehakt: je wilt leren drummen. Een goede keuze, gefeliciteerd! Nu kan de pret beginnen — met het uitzoeken van een drumstel. Één van de eerste vragen is meestal: ga ik nu elektrisch of akoestisch drummen? En wat zijn de voordelen van beiden?

We kunnen er kort over zijn: vaak is een elektrisch drumstel voor beginners de beste keuze. Waarom? Een elektrisch drumstel is doorgaans goedkoper, makkelijker, stiller, kleiner, en komt met meerdere functies die de drumbeleving voor jou nog beter maken.

Eerst leren drummen zonder drumstel? Probeer het alvast uit!

Starten met mijn 14 dagen proefperiode drumles

Waarom is een elektrisch drumstel geschikt voor beginners?

online drumles thuis drummen

Wat is beter, een elektrisch drumstel of een akoestisch drumstel? Drummers kunnen er eindeloos over discussiëren. Eerlijk is eerlijk, volgens ons gaat er niets boven the real thing. Akoestisch dus. Maar voor de meeste mensen is dat gewoon geen haalbare optie. De geluidsoverlast is te groot of de beschikbare ruimte te klein.

Een elektrisch drumstel is dan een zo goed als volwaardig alternatief — zeker voor beginners. Bovendien zitten er leuke extraatjes aan een het elektrische drumstel waar je als beginnende drummer veel plezier van kan hebben. Bij Online Drumles kiezen we daarom uitsluitend voor de verkoop en verhuur van elektrische drumstellen.

Maar beslis vooral zelf: we zetten de voordelen voor je op een rijtje. Dat zijn er naar onze mening een aantal:

 1. Een elektrisch drumstel is stil. Je kunt onbeperkt drummen
 2. Een elektrisch drumstel neemt weinig ruimte in
 3. De prijs van een elektrisch drumstel is goedkoper en vereist geen onderhoud
 4. Een elektrisch drumstel is eenvoudig in elkaar te zetten
 5. Een elektrisch drumstel biedt allemaal extra functionaliteit om je drumbeleving nog beter te maken
 6. Je kunt direct meespelen met muziek via de drummodule

Bovenstaande voordelen opgeteld maakt dat elke beginnende drummer er goed aan doet om te overwegen op een elektrisch drumstel te starten. En niet alleen zijn het goede drumstellen voor beginners, een elektronische drumstel is ook ideaal als kinderdrumstel. Ben je op zoek naar het beste kinderdrumstel? Kijk bij onze top 3 beste elektrische drumstellen.

Onze 3 favoriete elektrische drumstellen voor beginners – en 1 voor de gevorderde drummer

beste drumstellen voor beginners Duizelt het je nog steeds van alle mogelijkheden? Geen nood, we hebben een shortlist voor je gemaakt. Bij Online Drumles hebben we al heel wat elektrische drumkits gezien. Dit zijn volgens ons de beste elektrische drumstellen voor de beginnende drummer:

  1. De Yamaha DTX402K
  2. De Yamaha DTX432K
  3. De Roland TD1K

Ook bespreken we kort één elektrisch drumstel voor gevorderden. Maar laten we eerst eens kijken naar de eigenschappen van het trio hierboven. Zo krijg je een idee welke van de drie het beste bij jouw situatie past.

1. De Yamaha DTX402K

De Yamaha DTX402K is onze persoonlijke favoriet. Zelf spelen we er nog regelmatig op. Voor een instapmodel heeft deze kit een erg goede drummodule. Z’n grotere broer, de DTX432k (die op de tweede plaats staat), heeft dezelfde. In de module zitten 10 verschillende sounds en 10 trainingsfuncties. Het voetpedaal van de bassdrum heeft geen klopper en maakt daardoor nauwelijks geluid. Een stiller drumstel dan de DTX402K ga je niet snel vinden!

Yamaha DTX402K drumstel voor beginners

 

Voordelen

 • Heel compact (iets meer dan 1 vierkante meter!)
 • Eenvoudig in elkaar te zetten
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Beste drummodule in zijn prijsklasse
 • Heeft maar één vierkante meter ruimte nodig
 • Geluidsarm dankzij voetpedaal zonder klopper
 • In hoogte verstelbaar dus geschikt als elektronisch drumstel voor een kind

Nadelen

 • Als je verder gevorderd bent, wil je misschien upgraden naar een meer high-end model.

Haal jouw Yamaha DTX402K in huis

2. De Yamaha DTX432K

Als we de DTX402K als instapmodel beschouwen, dan kunnen we de Yamaha DTX432K een middenklasser noemen. De drummodule is dezelfde als van de DTX402K, een prima ding. Het belangrijkste verschil zit hem in het bassdrumpedaal. Het pedaal van de DTX432K heeft wel een klopper. De DTX432K produceert daardoor iets meer geluid dan de andere drumstellen in dit rijtje. Dat maakt hem minder geschikt voor situaties waarin je echt geluidsarm moet blijven.

Yamaha DTX432K drumstel voor beginners kinderdrumstel

Voordelen

 • Zeer goede drummodule
 • Authentiek bassdrumpedaal met klopper is bij de prijs inbegrepen
 • Heeft maar één vierkante meter ruimte nodig
 • Blijft geschikt als je verder gevorderd bent
 • In hoogte verstelbaar dus ook zeker geschikt als elektronisch drumstel voor een kind

Nadelen

 • Minder geluidsarm door aanwezigheid basdrumklopper

Haal jouw Yamaha DTX432K in huis

3. De Roland TD1k

De TD1k is het instapmodel van de populaire Roland V-drums-serie. Het is een compacte kit die je zo hebt opgezet. De drummodule is erg uitgebreid met onder andere 15 verschillende sounds, een Coach-functie (trainer) en een metronoom. Ook kun je je muziekspeler (of laptop, telefoon of tablet) erop aansluiten en meespelen met je favoriete muziek. Het voetpedaal van de bassdrum heeft geen klopper, waardoor hij erg stil is.

Roland TD1K V-Drums productfoto elektrisch drumstel

Voordelen

 • Bekende V-Drums-sound en -performance
 • Simpel in hoogte verstelbaar drumrek
 • Uitgebreide drummodule
 • Ruimtebesparend ontwerp dat in elke ruimte past
 • Geluidsarm dankzij voetpedaal zonder klopper

Nadelen

 • Volume van muziek en drumstel kan niet apart worden aangepast via drummodule
 • Kan enkel met drumstokken op de snaredrum spelen en niet met drum brushes door plastic mesh pads op de snare

Haal jouw Roland TD-1K in huis

Wat heb je naast een drumstel nog nodig om te gaan drummen?

Met alleen een drumstel ben je al een eind op weg, maar je kan nog niet gelijk beginnen. Met een goede lesmethode, Online Drumles bijvoorbeeld, en motivatie kom je al een stuk verder. Hiernaast moeten ook een aantal fysieke producten worden aangeschaft. Zo heb je een drumkruk nodig, een koptelefoon (bij elk drumstel handig maar zeker bij een elektrische), een lessenaar of tablethouder om je lessen op te kunnen bekijken, een AUX-kabel om alles op elkaar aan te sluiten en last but not least, drumstokken!

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit met welke drumstokken je op een elektronisch drumstel speelt. Je kunt dezelfde drumstokken voor een elektrisch drumstel gebruiken als voor een akoestisch drumstel. Welke drumstokken jij wilt gebruiken, is een kwestie van uitproberen wat jij het fijnst vindt spelen. Er zijn verschillende maten van drumstokken waarbij de een heel licht is en de ander vrij zwaar. Wij raden aan om met 5A drumstokken te beginnen. Dit is een gemiddelde maat en dan kan je dus nog alle kanten op.

Als je bij Online Drumles een drumstel huurt of koopt in combinatie met een abonnement, heb je de optie om hier ook het aanvullende drumpakket bij te bestellen. In dit optionele pakket zitten alle benodigdheden inbegrepen om een startende drummer op weg te helpen om meteen te kunnen beginnen met de lessen!

Nog niet zeker of je een drumstel wilt aanschaffen?Online Drumles volgen via tablet elektrisch drumstel

Heb je jouw elektrische drumstel gevonden, dan is het tijd om hem in huis te halen. Als je het drumstel wilt kopen, kun je een nieuw exemplaar aanschaffen bij een (online) muziekwinkel. Als je nog niet helemaal zeker bent of drummen jouw ideale hobby is, hebben we een andere interessante optie voor je.

Bij Online Drumles kun je een drumstel huren, inclusief drumles. Zo kun je risicovrij uitproberen hoe leuk het is om te drummen. En je krijgt er onbeperkt drumles bij! Wij verhuren de volgende drumstellen bij onze abonnementen:

Heb je nog vragen over het uitzoeken van een elektrisch drumstel? Of over Online Drumles? Stuur dan gerust een mailtje naar contact@onlinedrumles.nl of vul het contactformulier hieronder in.

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 4.7 / 5. Aantal beoordelingen 7

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle