Wat zijn de meest voorkomende fouten bij het opzetten van een drumstel en hoe voorkom je deze?

Bij het opzetten van een drumstel zijn er enkele veelvoorkomende fouten die kunnen leiden tot ongemak of zelfs blessures. Een van de meest voorkomende fouten is het niet correct positioneren van de drumkruk, wat kan leiden tot een slechte houding. Zorg ervoor dat je stoel zo is ingesteld dat je knieën in een hoek van 90 graden zijn en je voeten gemakkelijk de pedalen kunnen bereiken. Een andere fout is het te ver of te dicht plaatsen van de drums en bekkens, waardoor je te veel moet reiken of je bewegingen juist beperkt worden. Stel je drums en bekkens zo in dat ze binnen handbereik zijn zonder dat je je armen volledig hoeft uit te strekken.

Tot slot, onderschat het belang van de hoek van je toms en bekkens niet. Deze moeten zo worden afgesteld dat ze aansluiten bij je natuurlijke slagbeweging, waardoor je soepel en efficiënt kunt spelen zonder onnodige belasting van je gewrichten. Door deze adviezen terug te laten komen bij je eigen drumstel, kun je een drumopstelling creëren die niet alleen je muzikale uitvoering verbetert, maar ook bijdraagt aan je comfort en speelplezier. Dit zal je helpen om je volledig te concentreren op je muziek, wat uiteindelijk het belangrijkste is van drummen.

 

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle