Welk merk elektrische drumstellen is beter: Yamaha of Roland?

Beide merken zijn voorlopers op het gebied van elektronische drumstellen. Roland wel iets meer dan Yamaha, maar deze blijven niet ver achter. Roland heeft met hun serie V-Drums een nieuwe generatie elektrische drummers opgeleid. Wij bieden hiervan het simpelste model aan i.c.m. Online Drumles: Roland TD-1K. Een fijn, compact drumstel waarmee je je basis kunt leggen.

Toch zijn wij ook groot van fan de DTX4-serie van Yamaha. We bieden niet voor niets meerdere modellen aan! Deze drumstellen onderscheiden zich door een extreem goede prijs-kwaliteitverhouding. Het instapmodel, Yamaha DTX402K, is al zeer uitgebreid en kwalitatief erg goed. Bovendien is dit drumstel nagenoeg geluidsarm door de afwezigheid van een bassdrumklopper. Zijn grote broertje, Yamaha DTX432K, heeft wel een klopper en daarmee een realistischer speelgevoel. Maar je levert wel flink in op omgevingsgeluid. Stil is dit drumstel dan ook niet.

Wij zijn fan van beide merken. Een betere gaan we dan ook niet aanwijzen, dat is een kwestie van smaak en gevoel. Wel raden we beginnende drummers vaak de Yamaha 402K aan.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle