Muziekles op latere leeftijd? 4 redenen om te leren drummen

Geplaatst op 16 juni 2020 door Sam Buunk

Muziekles op latere leeftijd? 4 redenen om te leren drummen

Muziekles volgen op latere leeftijd kan prima!

Vraag je je af of het te laat is om muziekles te volgen? Dat is niet nodig. Weliswaar ligt de ideale leeftijd om te beginnen met een instrument (of een sport of taal) inderdaad niet op je 60e. Vaak wordt gezegd, ‘hoe eerder, hoe beter’. Maar dat betekent niet dat het op latere leeftijd te laat is om met muziekles te starten! Zo lang je gemotiveerd ben en tijd stopt in het leren van een nieuw instrument zal je zien dat leeftijd weinig uitmaakt. Je bent nooit te oud om nieuwe dingen te leren!

Heb je er stiekem altijd al van gedroomd om te kunnen drummen? Ben je bang dat het nu te laat is? Lees dan dit artikel en kom er achter dat leren drummen hét instrument is om te leren op latere leeftijd. We hebben vier redenen om te leren drummen op latere leeftijd voor je op een rijtje gezet.

1. Drummen is een goede workout

 Met drummen gebruik je je hele lichaam. Als je op latere leeftijd gaat drummen, zal je de algehele coördinatie van je lichaam trainen wat de balans van je lichaam verbetert. Bij Online Drumles bestaan de muzieklessen niet voor niets uit een apart coördinatie gedeelte. Als volwassene heb je baat bij een goede core om rugklachten te voorkomen. Het lijkt misschien makkelijk, op een krukje zitten en met stokken slaan, maar als drummer werk je continu aan je core wanneer je speelt (mits je een goede houding aanneemt). Iedere keer oefenen is dus ook meteen een workout. Twee vliegen in één klap!

2. Op latere leeftijd verlies je je ritmegevoel niet

Bang dat je op latere leeftijd  te oud bent om muzieklessen te volgen? Dat is niet nodig! Voor drummen heb je ritmegevoel nodig. En iedereen heeft ritmegevoel! Onafhankelijk van leeftijd. Van nature is het zo geregeld dat er een gevoel van ritme aanwezig is bij de mens. Ritme, spraak en beweging worden waarschijnlijk in hetzelfde gedeelte van de hersenen geregeld. Ruw gezegd betekent dit dat als je kan lopen en/of kan praten, je ook kan leren drummen. Denk maar eens na: Mensen lopen niet aritmisch. Gelijke passen, met gelijke afstand, op eenzelfde tempo.  Wij gebruiken deze koppeling in de hersenen heel handig in onze LeonDrums Methode. Deze methode is compleet onafhankelijk van leeftijd. Ritme zit in de aard van de mens. En dus kan iedereen leren drummen.

3. Drummen vermindert stress en is een manier van emotie uiten

Ons dagelijks leven als volwassene kan behoorlijk wat stress met zich meebrengen. Uit onderzoek blijkt dat drummen een meditatieve functie heeft en een perfecte uitlaatklep is voor al je – al dan niet opgekropte – emoties. Gestresst, nerveus, verdrietig of opgekropte woede? Zet de muziek aan die aansluit op jouw mood, pak de drumstokken erbij en ga lekker los op je drumstel. Wedden dat het oplucht?

4. Bij Online Drumles leren de meeste mensen drummen op latere leeftijd

Bijna al onze leerlingen zijn ouder dan 35. Vaak krijgen we vragen van aanstaande leerlingen boven de 35 of het wel een goed idee is om nog aan drummen te beginnen. Wees gerust: We peilen regelmatig of onze methode werkt en van iedere leeftijdscategorie krijgen we goede reacties terug!  Daarnaast zien we in onze fysieke drumschool (we geven ook privé- en groepslessen) weinig verschil in de leercurve bij verschillende leeftijden. Meters maken is altijd belangrijker dan talent!

Muzieklessen online volgen

Een nieuw instrument leer je niet zomaar. Je zal het snelst leren wanneer je muzieklessen volgt. Omdat je op latere leeftijd misschien een druk schema hebt met bijvoorbeeld werk, kinderen of andere activiteiten, kan online muziekles een uitkomst bieden. Bij Online Drumles kun je lekker vanuit huis leren drummen, zo lang en zo vaak jij wilt. Met een maand- of jaarabonnement krijg je onbeperkt toegang tot onze lessen.

Nieuwsgierig? Je kan Online Drumles altijd twee weken gratis uitproberen. Is het toch niks voor jou? Dan zeg je het abonnement weer op. Je zit nergens aan vast.

Nog geen drumstel in huis? Bij Online Drumles kun je bij jouw lesabonnement een elektrisch drumstel huren. Vanaf € 49,99 per maand! Je kunt risicovrij uitproberen hoe leuk het is om te leren drummen. Is het toch niks? Dan stuur je het drumstel gewoon weer terug.

 

 


Probeer het de eerste 14 dagen gratis.

Nu kan iedereen leren drummen!