Online muziekcursus: waarom je gaat leren drummen

Online Drumles als online muziekcursus
5
(3)

Er zijn talloze manieren om je tijd leuk te besteden. Netflixen is er een, maar nee! Jij wilt de muzikant in jezelf ontdekken. Je bent op zoek naar een online muziekcursus! En waarschijnlijk sta je nu voor de eerste en meest belangrijke keuze: Welk instrument wil ik spelen?

Voor we daar op in gaan, nemen we je in dit artikel eerst mee langs de voordelen van een online muziekcursus. Waarna we je gaan overtuigen om niet zomaar een instrument te kiezen, maar voor het drumstel te gaan. Want leren drummen heeft vele voordelen en is enorm leuk om te doen!

Wat zijn de voordelen van een online muziekcursus:

Mocht je nog twijfelen tussen een fysieke muziekschool of een online muziekschool, dan helpen we je graag. In vogelvlucht gaan we langs de voordelen van een online muziekschool:

  • Volg les wanneer het jóú uitkomt.
  • Onbeperkt muziekles; kijk je oefeningen gewoon rustig terug.
  • Privacy; niemand die met je meekijkt!
  • Last, and definitely not least: een online muziekschool is goedkoper dan een fysieke muziekschool. Wij raden echter altijd een combinatie aan.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Dan is dit artikel erg interessant. Je leest daarin meer over de voordelen van een online muziekcursus.

Welk instrument wil ik spelen?rood akoestisch drumstel

Zo, nu we geconcludeerd hebben dat online een muziekinstrument leren spelen een goed idee is, gaan we eens haarfijn uiteenzetten waarom je nu voor het drumstel moet kiezen en niet voor een ander instrument. Maar eerst even wat harde cijfers.

Als we de cijfers van de grote merken mogen geloven, is ongeveer 8% van de Nederlanders muzikant. Binnen die 8% is drums ondervertegenwoordigd (maar aan gitaristen geen gebrek!). De gemiddelde muziekschool in Nederland was (en is) nooit zo’n fan van het drumstel. Superleuk als nieuwe mensen een instrument willen leren spelen, totdat men zegt dat ze willen leren drummen. Voordat je het doorhebt, sta je met een triangel in je handen. Jammer! Wij vinden dat het drumstel ten onrechte in het verdomhoekje staat.

De veelgehoorde argumenten tegen het drumstel:

  1. Een drumstel maakt veel herrie. Dat is niet handig.
  2. Een drumstel neemt veel ruimte in. Dat is niet handig.
  3. Leren drummen is erg lastig. Dat is (vooral voor de leraar die niet kon drummen!) niet handig.

En okee.. Als we heel eerlijk zijn: daar zat vroeger best een kern van waarheid in. Maar nu komt het goede nieuws!

  1. Drummen hoeft tegenwoordig geen herrie te maken. Top.
  2. Een drumstel neemt tegenwoordig nauwelijks ruimte in. Top.
  3. Leren drummen is niet lastig. Iedereen kan leren drummen. Top.

Met de komst van het elektronische drumstel, is leren drummen toegankelijk geworden voor een grote groep mensen. Met jouw kleine elektronische drumkit heeft niemand last van je. In één klap waren het geluids- en ruimteprobleem opgelost. Neem bijvoorbeeld het instapmodel van Yamaha. Deze is zéér stil en neemt nog geen anderhalve vierkante meter in beslag (dat lees je goed ja!).

Bijkomend voordeel van online muziekcursussen, ze bieden vaak ook instrumenten aan. Bij Online Drumles bieden we een drumstelabonnement aan voor een zeer betaalbaar maandtarief. Leren drummen is dus – wat de gemiddelde muziekschool ook zegt – níét duur, het drumstel maakt niet veel herrie en een elektronisch drumstel neemt minder ruimte in dan de gemiddelde piano! Kijk, dat is argumentatie om mee naar huis te nemen. Voor je het weet mag je van je vrouw/man/zoon/vader/moeder dan toch eindelijk op dat drumstel in de woonkamer neerzetten. Okee, goed. De zolder.

Dan blijft het laatste tegenargument over: leren drummen is lastig.

De visie van Online Drumles is dat iedereen kan leren drummen. Jij dus ook. Drummen hoeft echt niet lastig te zijn. Sla op een trommel met rechts en vervolgens met links en je drumt al. Sterker nog, bij les 1 leer je vaak al je allereerste nummers spelen. Benieuwd hoe leuk én makkelijk drummen kan zijn? Doe dan de gratis proefles en drum direct mee met een knaller van een hit!

Redenen waarom jij kiest om te leren drummen

1. Drummen is laagdrempelig

Een online muziekcursus maakt dat je je niet druk hoeft te maken of je wel op tijd gaat zijn, of je wel geoefend hebt deze week, en of je überhaupt wel tijd hebt. We zijn zelf voorstander van online muziekcursussen, omdat deze het oppakken van jouw nieuwe hobby laagdrempelig maakt. Oefenen doe je lekker in je eigen tempo, en waar en wanneer je wilt. Heel handig. Vooral voor beginners is dat prettig. Een nieuwe hobby oppakken is altijd even spannend. Het is natuurlijk aankijken of je drummen wel leuk vindt, of je wel talent hebt (geen zorgen, iedereen kan leren drummen), enzovoorts. Met Online Drumles kun je in alle rust kijken of drummen wat voor je is — of het een hobby is die je af en toe wilt doen, of iets waar je jezelf al snel helemaal in verliest.

2. Drummen is gezond

Drummen is een geweldige uitlaatklep. Gefocust in het spel, kunnen drummers zelfs spreken van een soort meditatieve ervaring, waarin ze zich losgekoppeld voelen van de dagelijkse zorgen, twijfels en stress. Als drummers kunnen wij dit beamen, maar de beste manier om dit te ervaren is uiteraard door het gewoon te gaan doen. Het gezegde “even lekker van je afslaan” is er niet voor niks. Daarnaast traint drummen je coördinatie en geheugen. Bovendien maakt het je muzikaal slimmer. Je zal patronen gaan horen in muziek, instrumenten gaan herkennen, en steeds meer lagen gaan horen. En zo zijn er nog 5 redenen waarom drummen gezond is. Ook je dokter zal drummen dus ongetwijfeld aanraden.

3. Niet alleen drummen is flexibel. Je drumstel ook!elektrisch drumstel Yamaha met drumstokken

De gedachte van een drumstel in je huis, is misschien wat afschrikwekkend. Misschien vind je drummen uiteindelijk toch niet zo leuk als je dacht, en is zo’n online muziekcursus niks voor jou.

Vrees niet! Voor specifiek dit probleem zijn drumstelabonnementen ontwikkeld. Je huurt daarbij een drumstel mét drumles (en je bent dus in één keer klaar, ideaal!). Een lesabonnement zeg je makkelijk op, maar je drumstel is ook flexibel! Bekijk de voorwaarden van een drumstelabonnement. Ben je toch niet zo enthousiast over je nieuwe hobby? Dan stuur je het gewoon terug. Je bent dus niet afhankelijk van een leraar, gezette tijden, of locatie. En je drumstel is dat ook niet.

Een drumstelabonnement zorgt ervoor dat je een drumstel flexibel kunt uitproberen.

4. Drummen is supercool.

Nogal wiedes eigenlijk. Je hebt wel eens een drummer gezien toch? Dat kan jij zijn. En drummers zijn cool.

5. Iedereen kan leren drummen (jij ook!)

We horen vaak:

“Ik kan niet drummen”

“Ik heb ééécht geen ritmegevoel”

“Ik kan geen noten lezen”

drummer latere leeftijdVoor deze mensen hebben we goed nieuws: Iedereen kan leren drummen. Bij Online Drumles hebben we er zelfs onze slogan van gemaakt! Waar Online Drumles zich onderscheidt van andere (online) muziekscholen, is dat wij onze methodes testen in ons drumlab. Voordat een drumles online komt, wordt deze in groepen getest. Zo weten we dat elke les goed te volgen is, voor elk niveau. In Jip-en-Janneketaal uitleggen, dat is waar wij goed in zijn. En als een les niet goed genoeg is? Dan komt deze dus niet op de website. Hiermee garanderen wij dat nieuwe leden stap voor stap kunnen leren drummen met kwalitatief goede lessen. We nemen je compleet bij de hand in jouw leerproces. Heb je nog twijfels? Kijk eens bij onze reviews of probeer Online Drumles vrijblijvend 14 dagen gratis uit. Wij laten onze abonnees of ons product graag voor zich spreken.

Nog steeds twijfels over je ritmegevoel? Wees gerust. Ook jij hebt gevoel voor ritme. Ritme is zo eigen aan het mens zijn, dat kan jij helemaal niet uitzetten. Je hebt simpelweg niet door dat je ritmegevoel hebt. Geloof ons, in de afgelopen 20 jaar hebben we nog nooit meegemaakt dat het iemand niet lukt. Iedereen heeft een ingebakken negatief geloof van falen. En dat moet er met alle macht uitgeramd worden (met je drumstokken uiteraard). Je kan dit wél. En als je de eerste bent die ons bewijst dat we er al die tijd naast zaten, dan krijg je je geld terug, als onderdeel van onze “iedereen kan leren drummen”-garantie.

Fun fact: fouten van Léon, onze drumleraar, worden in de cursus niet weggeknipt. We zijn allemaal mensen die fouten maken. En hé, kan je ook eens lachen. Check hier Léon’s bloopers.

Nog niet overtuigd? Dat is niet erg! Gelukkig kan je Online Drumles altijd twee weken gratis uitproberen, als onderdeel van onze ‘iedereen kan leren drummen’-garantie.

Dus.. Sluit je je aan bij de grootste online muziekschool van Nederland?

We hopen je in dit artikel te hebben overtuigd van het feit dat het drumstel niet alleen een leuk, maar ook een makkelijk instrument is om op te pakken. En mocht je verder nog vragen hebben, over drumstellen, drumles, of iets anders, neem dan gerust even contact met ons op via het formulier onderaan de pagina.

Succes!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 3

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle