Online muziekles voor kinderen; wel of niet doen?

kind drummen op elektrisch drumstel coördinatietraining
4.7
(3)

Online muziekles voor kinderen; wel of niet doen?

In dit artikel van Online drumles vertellen we waarom online muziekles dé uitkomst kan bieden aan zowel kinderen als ouders. Muzieklessen zijn geweldig maar kunnen ook gedoe opleveren. Muziekles vergt tijd, moeite en bovendien geld. Een paar honderd euro neerleggen voor een muziekinstrument terwijl je als ouder niet weet of jouw kind ermee doorgaat? Iedere week tussen de drukke schema’s van school en sport op en neer rijden naar de les? Het vergt nogal wat, van kinderen, maar ook van ouders.

Gelukkig is er ook online muziekles. Online muziekles kan uitkomst bieden voor zowel kinderen als ouders. In dit artikel leggen we uit waarom online muziekles ideaal is, met name voor startende drummers. We leggen uit dat:

  • Online muziekles een laagdrempelige manier van starten biedt;
  • Online muziekles flexibel is;
  • Online muziekles goedkoop en makkelijk is;
  • Drummen voor kinderen vooral een goede basis vereist, en dat júíst online muziekles je die garantie kan geven; en
  • Je niet al een muziekinstrument hoeft te hebben om te starten.

Online muziekles is een laagdrempelige manier voor kinderen om kennis te maken met muziek

Wil jouw kind een instrument leren spelen? Gefeliciteerd! Muziekles heeft veel voordelen en kan enorm bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Bepaalde instrumenten (waaronder drums) helpen kinderen hun coördinatie en motorische skills te ontwikkelen. Muziekles stimuleert kinderen zichzelf op een creatieve manier te uiten en kan een boost geven aan het zelfvertrouwen.

Omdat je als ouder niet zeker bent of jouw kind muziekles leuk vindt, of het juiste instrument heeft gekozen, kan het spannend zijn om je kind op muziekles te doen. Online muziekles is een laagdrempelige manier voor zowel kinderen als ouders om te beginnen met muziek. Kinderen kunnen thuis in alle rust kijken of ze het leuk vinden en of het een hobby is waar ze voor langere tijd mee door willen gaan.

Bij Online Drumles maken we beginnen met drummen zo laagdrempelig, dat je niet eens hoeft te investeren in een drumstel. Je kunt met onze drumstelabonnementen namelijk gewoon een elektrisch drumstel huren, inclusief les. Eén van de voordelen van een elektrisch drumstel is dat je je koptelefoon er op aan kunt sluiten en voor de omgeving nagenoeg geluidloos kunt drummen. Wel zo fijn voor ouders, broertjes, zusjes en de buren.

Online muziekles is flexibel

Kinderen kunnen een video kijken, deze op pauze zetten, opnieuw afspelen, terugspoelen, of de volgende dag opnieuw beginnen. De uitleg van de leraar is altijd beschikbaar. Kinderen hoeven dus niet alles in één keer op te slaan. Ze leren op hun eigen tempo en kunnen zo langzaam of snel gaan als ze zelf willen. Een keer een drukke week met veel huiswerk? Dan doe je een keer wat minder en hoeven dure lessen niet afgezegd te worden. Een rustige week? Dan doe je zo veel lessen achter elkaar als je wilt. Bij Online Drumles kun je met een maandabonnement gemakkelijk (tijdelijk) opzeggen op het moment dat het even niet goed uitkomt.

Online muziekles scheelt gedoe en geld

Met online muziekles volgt jouw kind de lessen lekker vanuit huis. Wekelijkse autoritjes (en het wachten tot het einde van de les!) zijn niet nodig. Daarnaast is online muziekles een stuk goedkoper. De meeste privé muzieklessen beginnen pas vanaf €70 per maand, voor 4 keer een half uur. Online Drumles is een stuk goedkoper. Bij Online Drumles kun je al vanaf € 19,99 onbeperkt lessen volgen.

Leert mijn kind wel goed met online muziekles?

Een begrijpelijke vraag die we geregeld krijgen. Privé drumles heeft natuurlijk ook voordelen. Zo is er persoonlijke aandacht van een leraar en kan de leerling direct feedback ontvangen waardoor foutjes snel opgelost kunnen worden. Privéles is daarom ook nooit een slecht idee als je het ons vraagt. Sterker nog, wij geven zelf ook privélessen.

Wij zijn echter van mening dat het voor beginners ideaal is om te starten met online muziekles. Een goede basis is voor kinderen het belangrijkst wanneer ze beginnen. Voor beginners hebben we bij Online Drumles een methode ontwikkeld die deze basis aanleert. De LeonDrums Methode is speciaal ontwikkeld voor de beginnende drummer en heeft als garantie dat ‘iedereen kan leren drummen’.

Als kinderen de instructies volgen, oefenen en gemotiveerd zijn zullen ze deze basis binnen no-time onder de knie hebben. Twijfel je of jouw kind wel de juiste techniek aanleert? Dan kun je altijd een losse privéles boeken om een en ander bij te schaven.

Probeer onze methode gratis uit!

Enthousiast geworden? Je kunt een gratis proefles doen om kennis te maken met Online Drumles. Onze methode is toegankelijk en geschikt voor kinderen. Hierbij is de gedachte dat drummen leuk moet zijn, niet moeilijk! Technieken worden spelenderwijs en in kleine blokken aangeleerd. Ben je echt enthousiast? Dan kan je Online Drumles áltijd twee weken gratis uitproberen.

Nog geen drumstel in huis?

Wij hebben de top 3 beste kinderdrumstellen alvast voor je op een rijtje gezet. Bij Online Drumles kun je ook drumstellen huren, inclusief les. Een ideale combinatie voor wanneer je nog niet zeker weet of drummen dé nieuwe hobby voor jouw kind is. Is het toch niks, dan stuur je het drumstel namelijk zo weer terug.

We hopen je zo een beetje op weg te hebben geholpen. Voor vragen over Online Drumles, drumstellen, of andere dingen, kun je ons altijd benaderen op info@onlinedrumles.nl

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 4.7 / 5. Aantal beoordelingen 3

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle