De Heel down techniek

De heeldown techniek

In deze video van Online Drumles legt Léon uit hoe de heel down techniek werkt. De heel down techniek is een gevorderde drum techniek die drummers kunnen gebruiken om de bassdrum te bespelen. Met de heel down techniek is het mogelijk om met één beweging, twee slagen uit de bassdrum te halen. Hierdoor kan je sneller de bassdrum bespelen. Léon legt uit hoe het werkt.


Video transcript:

Bassdrum-tip 2: de heel down techniek. We gaan eens even naar het voetje toe. En dan zet je je voet op heel je pedaal, met je hiel op dat vaste plaatje. En dan zorgen dat heel je voet op dat pedaal zit en dat beweeg je met je hele voet, maar je hiel blijft op de grond staan. En je tenen die komen niet van je pedaal af. Probeer hem ook dat je hem kan vasthouden, net voordat je hem nodig hebt, dat je hem dan speelt. Wat ik veel zie is dat je je voet omhoog houdt. En dat speelt 1: heel vervelend en 2: je gaat last krijgen van je scheen. Dus je kan hem beter in je vel trappen en daar laten totdat je hem weer nodig hebt. En je hiel blijft op je pedaal en je teen ook. Succes.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten