Dubbele slag door te schuiven op het pedaal

Schuiftechniek op het bassdrum pedaal

Door met je voet op het bassdrum pedaal te schuiven is het mogelijk om meerdere slagen uit het bassdrum pedaal te halen met een enkele beweging. Schuiven op je bassdrumpedaal vereist veel controle en is een drum techniek voor gevorderden. Léon van Online Drumles legt in deze video kort uit hoe de techniek werkt.


Video transcript:

Hoe doe je die dubbele bassdrum, maar dan sneller? Dat doe je door middel van schuiven op je pedaal. Eerst moet je deze techniek hebben, dus teen, hiel, teen, hiel, teen, hiel. En dan maak je eigenlijk een combinatie met schuiven op je pedaal. Dus dan tik je hem aan met je tenen en dan schuif je hem door naar voren en dan doe je heel je voet. Het is een lastige techniek om hem langzaam voor te doen, want je hebt een bepaalde snelheid nodig om dit te doen. Dus dat dat niet gelijk in een keer lukt, dat is logisch. En dat zou ook niet eerlijk zijn, want ik heb er veel op geoefend, dus dat terzijde. Maar goed, dat het niet zo simpel is, dat weet ik ook, maar ik wilde het wel even laten zien. Dus lekker trappen en als dit nog niet lukt, is het niet erg, dat komt later. Komt goed. Succes. Doei!

 

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten