Hoe werkt aanslaggevoeligheid op een elektronisch drumstel?

Hoe werkt aanslaggevoeligheid op een elektronisch drumstel?

Kun je, net als bij een akoestisch drumstel, verschillende sounds en volumes produceren met een elektronisch drumstel? Jazeker! Léon van Online Drumles laat zien hoe:

Transcript: Aanslaggevoeligheid, wat is dat eigenlijk? Als ik zacht op een akoestisch drumstel sla, hoor ik zachte klanken en als ik hard sla, hard. Jij denkt: “duh logisch”. Maar, elektronisch werkt het ook zo. Als ik zacht sla, hoor ik zacht. En hard als ik hard sla. Aanslaggevoelig. Net als bij een akoestisch drumstel heb je ook een bekken en als ik erop sla dan klinkt die door, maar als ik hem knijp dan stopt de trilling en stopt ook het geluid. Elektronisch werkt het door middel van triggering, maar het effect is hetzelfde. Met m’n ride, als ik met m’n tip speel, heb ik een ride geluid. En als ik plat met de schouder van m’n stok op het logo sta, heb ik een bel geluid. Precies hetzelfde verhaal zoals ik het ook uitleg in de lessen. Op die manier kan je op een elektronisch drumstel doen alsof het een akoestisch drumstel is. Lekker oefenen!

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten