Hoe zet ik de basdrum neer?

Hoe zet ik mijn bassdrum goed neer?

Je drumstel opzetten is een handigheidje wat je als nieuwe drummer even door moet krijgen. Het goed neerzetten van je bassdrum is essentieel om te voorkomen dat je drumstel niet wegschuift. Maar hoe zet je je bassdrum nou goed neer? Léon van Online Drumles legt het je uit in deze korte video.

Video transcriptie: Bassdrum-tip: hoe zet je de bassdrum neer? De bassdrum moet je goed, stevig neerzetten, want vaak zitten de toms er nog op en als dat niet stevig staat, dan gaat dat… Er zitten van die bassdrumsporen aan de zijkant en die duw je een klein beetje naar voren. En dan heb je van die rubberen doppen vaak, die draai je even naar binnen zodat er een puntje naar buiten komt. Die sporen komen naar buiten. Dan zet je hem op een stuk vloerbedekking, zodat hij in die vloerbedekking haakt. Dus als je er dan op gaat trappen, dat die niet wegglijdt. Want als je op laminaat zit bijvoorbeeld, dan kan je de hele tijd achter je bassdrum gaan aanlopen, want hij blijft gewoon niet staan. Je trapt hem gewoon naar voren. Bassdrumpedaal is ook belangrijk dat je hem goed neerzet. Dus als je hem goed recht hebt staan, bassdrumpedaal eronder, goed aandraaien, dat is belangrijk. En diegene die een keertje heeft opgetreden en de bassdrumpedaal ligt ernaast, die doen dat echt nooit meer.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten