Kramp in je hand tijdens het drummen

Kramp in je hand tijdens het drummen

Kramp in je hand tijdens het drummen is erg vervelend. Gelukkig is de oplossing vaak erg simpel. Léon van Online Drumles legt in deze video kort uit hoe je kramp in de handen bestrijdt.

Video transcript:

Als je nou last hebt van kramp in de muis van je hand, dat wil eigenlijk zeggen dat je je drumstok heel strak vast hebt, waardoor je de muis van je hand heel erg aanspant. Dus dan heb je je duim en je wijsvinger en dan knijp je hard en dan voel je het hier. Nou als dat dan eenmaal gebeurd is en je hebt kramp en je kan niet meer verder dan doe je je arm recht naar voren. Vingers een beetje naar buiten en dan pak je je duim beet en dan trek je hem zo naar je toe. En dan voel je je muis opgerekt worden, zo. En dat hou je even vast, want die kramp moet er even uit. Nou dat kan je natuurlijk ook met je andere kant doen. En de volgende keer doe je even wat inspelen. Single stroke, double stroke, gewoon die techniekoefeningen. Rustig beginnen en dan kan je het langer volhouden. Hé, veel plezier met drummen. Doei!

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle