Last van je schouders en nek tijdens het drummen

Heb je last van je schouder en/of nek tijdens het drummen?

Het komt weliswaar wat minder vaak voor dan de klachten aan bijvoorbeeld de polsen, maar ook schouder- en nekklachten dienen we als drummer serieus te nemen. Als jij tijdens het drummen last hebt van je schouders en/of nek, dan heeft dit hoogstwaarschijnlijk alles met je houding te maken. Léon van Online Drumles legt uit:

Video transcript:

Als je last hebt van je nek en je schouders tijdens het drummen, dan zit je niet goed waarschijnlijk. Zorg dat je op het puntje van je kruk zit en de kruk op kniehoogte. Knie en enkel boven elkaar en ga goed rechtop zitten. Want als je zo in elkaar zit, ik spreek uit ervaring, dat ga je op een gegeven moment niet volhouden. Want je moet ook omhoog naar de bekkens en dit wordt dan zwaar. En op het moment dat je rechtop zit ben je veel flexibeler. Ook als je snelheid wilt gaan maken, dan kan je twee dingen doen. Je gaat die video op pauze zetten en dan ga je gewoon oefenen en dan oefenen, oefenen, oefenen. Dan kom je ook sneller. Of je gaat kracht zetten. En dan zie ik vaak, dat ze kracht in de armen en ook die schouders en nek op slot zetten. Dan krijg je een beetje dit idee. Ten eerste klinkt het heel stroef, maar ook je schouders kunnen er niet echt om lachen. Dus probeer te allen tijde ontspannen te drummen. Veel plezier met Online Drumles.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle