Waar moet ik op letten bij het kopen van een drumstel?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een drumstel?

Een drumstel kopen, of dit nou een elektrisch drumstel of een akoestisch drumstel is, is vaak geen kleine uitgave. In deze uitleg van Online Drumles geeft Léon daarom een aantal tips voor wanneer je een drumstel wilt gaan kopen. Zeker bij een tweedehands drumstel kunnen deze goed van pas komen! Zo zorg je ervoor dat een drumstel kopen vooral leuk wordt, en geen kat in de zak. Heb je nog vragen? Mail ons gerust op info@onlinedrumles.nl !

Of wil je misschien liever een drumstel huren mét drumles? Kijk dan eens bij onze drumstelabonnementen!


Video transcript:

Waar moet je op letten als je een drumstel aanschaft? Als je een beginnende drummer bent kan je gewoon een beginners- of een starters-set kopen. Vijfdelig drumstel: bassdrum, twee toms, floor tom en een snare. Vaak zit hier een standaard in waardoor je die eerste en tweede tom kunt ophangen. Floor tom, let op dat de pootjes erbij zitten. De snaredrum dat er ook een standaard bij zit. bassdrum, heb ik een bassdrumpedaal. Een hihat met bekkens. Een crash met een standaard. En je ride heeft ook een standaard. Let op bij je bekkens, haal even je nagel erlangs, dat het heel is. Als er een klein scheurtje is, heb je er niet zo veel aan. Doordat je erop slaat wordt het alleen maar een grotere scheur. Drumvellen, als die zijn versleten, geen probleem. Koop je gewoon nieuwe drumvellen en we hebben filmpjes over hoe je moet stemmen. Veel plezier met drummen.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten