Waarvoor gebruik ik een drumsleutel bij een elektronisch drumstel?

Waarvoor gebruik ik een drumsleutel bij een elektronisch drumstel?

De drumsleutel kan je gebruiken om je elektronische drumstel in elkaar te zetten. Léon van Online Drumles legt uit waarom je je drumsleutel moet gebruiken om regelmatig je elektronische drumstel een beetje bij te draaien.

Video transcript:

De drumsleutel, waar gebruiken we die voor bij een elektronisch drumstel? Daar kan je alles mee aandraaien met een vierkant kopje. Bij een akoestisch drumstel gebruik je het om te stemmen; wordt ook weleens een stemsleutel genoemd. Maar voor een elektronisch drumstel gebruik je hem bijvoorbeeld voor het rek. Nou denk je van: als ik hem in elkaar zet, dat is wel goed. Maar doordat je erop speelt trilt het los, dus eens in de zoveel tijd moet je het even aandraaien, anders gaat het allemaal zakken en staat het niet meer lekker. Bassdrumpedaal vind je ze vaak. Bijvoorbeeld hier op de hihat heb ik er eentje. En je kan er ook de verwarming mee ontluchten, maar goed. Hé, dan weet je dat. Doei!

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten