Welke soort stokken gebruik ik op een elektronisch drumstel?

Heb je voor een elektrisch drumstel andere drumstokken nodig?

Drumstokken voor een elektrisch drumstel; is dat een ding? In deze video van Online Drumles legt Léon uit dat je voor een elektrisch drumstel eigenlijk geen andere drumstokken nodig hebt dan voor een akoestisch drumstel. Wel kan je nadenken over het gewicht en hardheid van je drumstokken.


Video transcript:

Met welke drumstokken speel je nou op een elektronisch drumstel? Eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Ik merk wel dat als je hardere drumstokken gebruikt, dan voel je wat meer die trilling in je hand. Maar dat ligt meer aan hoe je je drumstok vasthebt. Bij zachtere drumstokken heb je dat wat minder. Het is meer belangrijk: hoe heb je je drumstokken vast? Tussen je duim en je wijsvinger en dat je ze losjes vast hebt en dat je zorgt dat die drumstok kan stuiteren. Dat is veel belangrijker dan de maat drumstokken. Je hebt ook verschillende maten drumstokken. En een 5A-stok, dat is een gemiddelde maat. Dan kan je lichter, naar 7A, of wat zwaarder naar 5B. Begin met 5A en dan kan je nog alle kanten op. Hé, veel plezier en lekker drummen.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten