Zijn er drumstokken waar je zacht mee kan slaan?

Drumstokken waarmee je zacht kan slaan?

Geluidsoverlast en een akoestisch drumstel; veel drummers (of eigenlijk juist hun buren) hebben ermee te maken. Maar zijn er eigenlijk drumstokken waarmee je zachter kan slaan? In deze video van Online Drumles legt Léon uit dat je met verschillende drumstokken met een lager volume kan drummen.

Video transcript:

Met welke drumstokken kan je nou zachter drummen? Als we gewoon normale drumstokken hebben, dan zit je gewoon aan een bepaald volume vast. Nou hebben we ook van die rods en dat zijn zulk soort drumstokken. En dat zijn eigenlijk allemaal satéprikkers, die zijn dan bij elkaar gebonden. En dat maakt gelijk een heel ander geluid. Nou als het dan nog zachter moet, hebben we ook brushes en dat zijn een soort ijzerdraadjes. We noemen ze ook weleens kwastjes, maar ze heten eigenlijk brushes. En met deze andere stokken ga je ook gelijk anders spelen.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle
Sluiten