Wat leer ik bij Online Drumles?

Alle ingrediënten om een goede basis op te bouwen, zodat je optimaal presteert in een band.
Of gewoon lekker thuis natuurlijk.


Grooves

De belangrijkste taak van de drummer is het ritme aangeven en volhouden. De groove bepaalt het gevoel van de muziek. Omdat de drummer een centrale rol speelt in de band, besteden wij veel tijd aan het leren van grooves.

Fills

Met een fill geeft de drummer een overgang in de muziek aan. Wij breken fills op in stukken, en benoemen ze met fruitnamen. Dit is de snelste manier om veel verschillende fills te leren spelen. Ja, ook voor volwassenen.

Coördinatie

"Drummen is coördinatie, en dat moet je oefenen" zul je Léon vaak horen zeggen. Coördinatie is het samenvallen, of juist los van elkaar spelen van je ledematen. We hebben speciale coördinatie oefeningen die er voor zorgen dat je alle mogelijke combinaties leert spelen.

Techniek

Onder techniek verstaan we vooral rudiments. Net als met de fills zijn rudiments groepjes patronen, waarmee je oneindig kunt variëren. Door het studeren van rudiments leer je sneller, makkelijker en strakker spelen.

Hoe is een hoofdstuk opgebouwd?

De cursus is verdeeld in hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft een eigen thema, waarin we stap voor stap verschillende ritmische structuren behandelen. Vaak leer je eerst een nieuwe groove of fill. In de lessen daarna gaan we variaties spelen op wat je zojuist hebt geleerd. Hierdoor krijg je het materiaal volledig onder de knie. Vervolgens combineren we grooves en fills en spelen we met muziek mee (je krijgt ook bladmuziek bij je abonnement!). Omdat de cursus met kleine stappen werkt, loop je nooit tegen de spreekwoordelijke muur aan. Volg jij de aanbevolen volgorde, dan leer jij drummen.

De methode die we gebruiken is de LeonDrums© methode. Omdat we deze methode over de jaren geperfectioneerd hebben durven we onze keiharde garantie te geven.

Wil je zien wat je in elk hoofdstuk leert?

Bij elk hoofdstuk van de cursus staat een introductievideo waarin wordt uitgelegd wat er in dat hoofdstuk behandeld wordt. Zo weet je precies wat de cursus inhoudt en wat je te wachten staat. Ga naar alle lessen en klik op een hoofdstuk om de introductievideo te bekijken. Daarnaast kan je je aanmelden voor een gratis account waarmee je door de cursus heen verschillende lessen gratis bekijken. Wil je de hele cursus bekijken? Start dan nu je gratis proefperiode.


Hoofdstuk

Thema

Varieer

Combineer

Hoe oefen je met de lesvideo's?

Zet de lesvideo aan en speel met de video mee. Door onze ervaring weten we wanneer je welke uitleg nodig hebt.

Lukt het niet direct, spoel de video dan terug.

Na de les speel je de oefening zelfstandig minimaal één minuut.

Speel de oefening met muziek mee.

Ga naar de volgende les.

Meerdere lessen gedaan? Herhaal de voorgaande oefeningen allemaal een minuut voordat je de volgende les begint.

Voor wie is de online drumcursus?

We krijgen regelmatig de vraag "Is drummen wel iets voor mij?". Daar hebben wij een kort antwoord op: "Ja!". Met meer dan 4.000 leerlingen kunnen we gerust zeggen dat er van elk soort mens wel wat bij zit. Online Drumles is geschikt voor jong en oud, man of vrouw.  Ons doel is dat werkelijk iedereen kan leren drummen. Dat garanderen we. Probeer vooral een proefles om eens kennis te maken met drummen. Twijfel je nog? Heb je nog vragen? Neem gewoon even contact op!


Alle leeftijden

Live drumles

Live drumlessen via Youtube

Regelmatig nemen wij een nieuwe liveles op. Deze zenden we live uit op ons YouTube account. Deze zijn voor zowel leden als niet-leden gratis te bekijken op het moment dat ze worden uitgezonden. Heb je er echter eentje gemist, dan kun je als abonnee altijd de les terugkijken. In de livelessen behandelen we interessante variaties op oefeningen uit de cursus, beantwoorden we vragen via de livechat en geven we extra informatie.

Een abonnement bij Online Drumles geeft je toegang tot het archief met alle livelessen die we tot nu toe hebben opgenomen. 

Wat moet ik nog meer weten over Online Drumles?

Voordat je aan de cursus begint, willen we je graag op de volgende dingen wijzen:

  • Al onze abonnementen starten eerst met een gratis proefperiode van twee weken;
  • Als Online Drumles abonnee heb je volledig toegang tot het archief met livelessen en bladmuziek;
  • Wij maken gebruik van de LeonDrums© methode;
  • Wij testen onze lessen uitvoerig in ons DrumLab©;
  • Meer dan 4.000 tevreden leerlingen gingen je voor;
  • En daarom durven wij onze abonnees keiharde garanties te geven;
  • Want iedereen kan leren drummen!
Iedereen kan leren drummen garantie
Iedereen kan leren drummen garantie

In jouw eigen tijd en in jouw eigen tempo, kan jij leren drummen

Als ik vroeger zo had kunnen kunnen drummen, was het oefenen een stuk leuker geweest.

Léon van der Geest,
Online Drumles

START NU JE GRATIS PROEFPERIODE