De LeonDrums© Methode

Waarom werkt het?

Drumervaring

20211208_Leon_drumstelAl meer dan 20 jaar zijn wij actief op het gebied van drumles geven. Wat offline begon bij een drumschool is nu ook online een groot succes bij Online Drumles. Meer dan 4.000 leerlingen leren dagelijks nieuwe grooves, fills en drumtechnieken van Online Drumles.

Met de LeonDrums© Methode leert iedereen drummen. Vandaar ook onze ‘Iedereen kan leren drummen’-garantie. Hoe deze methode is ontstaan, dat lees je hieronder.

Het ontstaan van de LeonDrums© Methode

De grondslag van onze ‘iedereen kan leren drummen’-garantie is de LeonDrums© Methode. Graag nemen we je mee in hoe de LeonDrums© Methode tot stand is gekomen.

In 20 jaar tijd hebben we veel hobbels moeten overwinnen om tot een methode te komen waarmee écht, maar dan ook écht, iedereen kan leren drummen. De eigenzinnige manier van drumles geven is het resultaat. Waarom die hobbels – en vooral hun oplossingen – zo belangrijk zijn voor onze methode leggen we hieronder uit.

Ik was zelf écht niet de meest talentvolle leerling

Ik was 15 jaar toen ik ging drummen. Ik was zelf écht niet de meest talentvolle leerling. Ik wilde graag mijn brood verdienen met drummen maar de concurrentie in drummerswereld is moordend. Om toch van mijn passie mijn werk te maken ging ik lesgeven. Al snel ontdekte ik, dat daar mijn echte uitdaging lag. Ik kan mij goed inleven in de leerlingen die wat meer tijd nodig hebben. De talentvolle leerlingen lesgeven is niet zo moeilijk, zeg ik altijd. De ‘normale’ leerling, daar zit de uitdaging.

Hobbel 1: Hoe kan ik meer mensen kennis laten maken met drummen?

Doordat ik mij goed in kan leven in de ‘normale’ leerling, bleven leerlingen relatief lang op les. In tien jaar groeide ik naar een drumschool met 96 leerlingen, die ik elke week privéles gaf. Al snel liep ik tegen mijn eerste hobbel aan. Ik wilde meer mensen kennis laten maken met drummen maar had niet genoeg uren in mijn week. Ik besloot toen duo-privéles te gaan geven. Twee leerlingen, twee studio’s – maar zonder afbreuk aan kwaliteit.

Hobbel 2: Hoe geef ik twee mensen tegelijkertijd les, zonder daarbij aan kwaliteit af te doen?!

Daar was de tweede hobbel. Ik begon met testen. Ik gaf de leerling in studio 1 een uitleg van een oefening, en gaf tijd om te oefenen. Vervolgens liep ik naar studio 2 en deed daar hetzelfde. Als ik terugkwam in studio 1 en merkte dat de leerling moeite had met de oefening. Was mijn uitleg niet goed genoeg, of de stap te groot? Op basis daarvan ging ik oefeningen en uitleg perfectioneren.

Hobbel 3: Hoe maak ik drumles toegankelijk voor iedereen

Toen in 2008 de economische crisis toesloeg liep het aantal leerlingen bij de drumschool flink terug. Drumles bleek in tijden van crisis vaak te duur. Hier wilde ik een oplossing voor vinden. Ik wilde drumles toegankelijk maken maar ook zelf het hoofd boven water houden. Ik besloot te kijken naar alternatieve manieren van lesgeven, met nóg meer mensen tegelijkertijd, zodat ik betere prijzen kon bieden. Ik ging samenwerken met vakantieveilingen door drumworkshops aan te bieden aan groepn. Het resultaat was verbluffend: 1500(!) mensen kwamen over de vloer voor drumles.

Hobbel 4: Hoe zorg ik dat écht iedereen kan leren drummen – Het ontstaan van het DrumLab©.

Ik ging werken met 10 elektronische drumstellen op de bovenverdieping van de studio’s, zodat ik 10 drummers op hetzelfde moment les kon geven.

De volgende hobbel deed zich voor: hoe zorg ik dat iedereen in de groep kan leren drummen? Behoeften verschillen en de ene leerling vindt sommige dingen moeilijker of makkelijker dan de ander. Ik bedacht al dat ik in staat moest zijn om 1-op-1 met leerlingen te kunnen praten via hun koptelefoon. Zo creëerde ik een laboratorium om nieuwe lessen uit te proberen: het DrumLab©.

En toen begon het. Het ontwikkelen van een methode die net zo goed is als privéles. Waarmee iedereen kan leren drummen, tegen zeer toegankelijke prijzen. De workshops veranderden in vaste videolessen, die veranderden in een cursus. Naast vakantieveilingen begon ik groepslessen aan te bieden. Honderden leerlingen probeerden onze lessen en ik probeerde onze lessen uit op de leerlingen. Elk kleine hobbeltje werd opgelost!

De LeonDrums© Methode

De lessen van Online Drumles zijn verdeeld in stokken. Bij de witte stok wordt de basis uitgelegd. Iedereen kan dus starten met Online Drumles, want drumleraar Léon begint bij het begin!

Na de witte stok komen de gele, groene, blauwe en rode stok. Iedere stok bevat meerdere hoofdstukken die op moeilijkheidsgraad zijn ingedeeld. Bij elk hoofdstuk leer je weer nieuwe technieken, grooves, fills en een nieuw liedje. De liedjes zijn uitgezocht op het niveau van het hoofdstuk. Benieuwd naar de liedjes die Léon uitlegt in de drumcursus? Kijk dan eens op de pagina met alle bladmuziek van Online Drumles.

Geïnteresseerd geworden naar de lessen van Leon? Het allereerste hoofdstuk van de witte stok is een proefles en voor iedereen gratis uit te proberen! In dit hoofdstuk legt Leon meteen het eerste nummer uit: We Will Rock You van Queen!

Je kan ook alle lessen uitproberen door een gratis proefperiode te starten. Hierbij heb je 14 dagen de tijd om bij alle lessen van Online Drumles een kijkje te nemen.

Start gratis proefperiode

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle