De 3 beste elektrische drumstellen voor kinderen

Op zoek naar een kinderdrumstel? Online Drumles helpt!

Je kind wilt gaan drummen. Super leuk! Maar nu sta je voor een opgave: wat is nou eigenlijk een goed drumstel? En past die kleine wel achter zo’n groot ding?

Wanneer je voor een kind een drumstel koopt zijn er een aantal zaken van belang:

  1. De grootte van het drumstel;
  2. De prijs/kwaliteit verhouding;
  3. De ruimte die je in huis hebt voor een drumstel; en
  4. Of lawaai maken tot de mogelijkheden behoort, of liever niet ;)
  5. Denk je dat het drumstel er volgend jaar nog staat? Oftewel, kan je beter kopen of huren?

drummer_kind_8_jaar_elektrisch_drumstel

Dit eerst: Koop geen kinderdrumstel.

Dat behoeft even uitleg. En die is als volgt: een kind kan prima op een ‘volwassen’ drumstel leren drummen. Ga dus voor een normaal drumstel welke je goed kan verstellen.

Er zijn kleine ‘kinderdrumstellen’ op de markt die qua grootte geschikt lijken voor kinderen. De kwaliteit van deze miniatuurdrumstellen laat echter vaak te wensen over. Wij adviseren altijd om voor een ‘echt’ drumstel te gaan voor kinderen. De meeste elektronische drumstellen zijn in grootte verstelbaar en daardoor toegankelijk voor de allerkleinsten. Een bijkomend voordeel is dat elektronische drumstellen mee kunnen groeien met het kind en daardoor een tijd mee kunnen. Het woord ‘kinderdrumstel’ is dus eigenlijk al vreemd. We hebben het gewoon over een “drumstel”. Alleen sommigen drumstellen zijn wat beter op hoogte te verstellen dan anderen!

Elektrisch drummen biedt daarnaast veel extra mogelijkheden zoals het kunnen meedrummen met muziek, het uitversterken (en daarmee reguleren van het geluid), het spelen via een koptelefoon, en – uiteraard – het volgende van online drumlessen via een tablet, laptop, of smartphone. Alle elektrische drumstellen bieden zulke functionaliteit, dus ook drumstellen die op deze pagina niet genoemd worden. Echter, wij hebben een sterke voorkeur wat betreft drumstellen voor kinderen:

Hieronder vind je onze top 3 kinderdrumstellen, waarmee je sowieso goed beslagen ten ijs komt!

De top 3

1. Yamaha DTX402K

yamaha 402K drumstel voor kinderen

De Yamaha DTX402K is een perfect kinderdrumstel en is het instapmodel van Yamaha. Voor ca. €393,- heb je al een nieuwe DTX402K in huis. Daarmee heb je voor een zeer lage prijs een top module en zeer degelijke Yamaha kwaliteit.

Dit drumstel is goed te verstellen voor de kleinste drummers onder ons en is vanwege het voetpedaal zonder klopper zeer geluidsarm. Voor de beginnende drummer met een budget is er geen beter alternatief dan de 402K.

Lees meer over de Yamaha DTX402K

2. Yamaha DTX432K

Yamaha 432K elektrisch drumstel voor kinderen

De Yamaha DTX432K richt zich op de startende drummer maar kan aangemerkt worden als een middenklasser in deze lijst. De Yamaha haal je in huis voor ca. €473,-.De 432K heeft dezelfde module als de DTX402k, waar maar liefst 10 sounds in zitten.

De Yamaha 432K heeft een ‘echt’ bassdrumpedaal. Om te leren drummen is een echte klopper áltijd beter . Echter maakt een klopper wel wat geluid. Wil je echt geluidsarm blijven, dan ben je beter af met de Roland of met de DTX402k. Zonder klopper leren drumen kan overigens prima. Stef en Jasper van Online Drumles oefenen zelf nog regelmatig op een DTX402K. Maar áls je het geluid kan maken, kies dan voor de DTX432K.

Lees meer over de Yamaha DTX432K

3.Roland TD1k

Roland td1k elektrisch drumstel voor kinderen

De Roland TD1K is het instapmodel van Roland. Voor ca. €437,-  heb je er een in huis. Het drumstel is klein, compact en makkelijk op te zetten. Daarnaast heeft de module heeft 15 verschillende sounds. Meedrummen met muziek is geen enkel probleem. Jouw kid zit binnen de kortste keren met zijn favoriete muziek mee te drummen. Omdat de Roland TD1k geen klopper gebruikt voor de bassdrum, is deze erg stil. Koptelefoon op en gaan!

Het grootste nadeel: wij hebben hem niet in het assortiment! Maar als jij echt voor Roland wilt gaan, laat je dan vooral niet tegenhouden. Waarom wij voor Yamaha kiezen, lees je hier.

Huren of kopen?

Huur een drumstel inclusief drumles vanaf €49,99,- per maand

Bij Online Drumles kun je een elektrisch drumstel huren. Voor als je niet meteen aan een drumstel vast wilt zitten. Dit noemen we een drumstelabonnement. Een Online Drumles drumstelabonnement is een bundel van twee abonnementen:

  • Een maandabonnement Online Drumles; en
  • Een maandabonnement op een elektronisch Yamaha drumstel.

Bekijk alle drumstelabonnementen

 

Onbeperkt Drumles + Jaarabonnement in één bundel

Bij Online Drumles kun je een elektrisch drumstel kopen i.c.m. een jaarabonnement Online Drumles. Zo ga je meteen goed van start en heb je je lessen ook goed geregeld.

Onbeperkt Drumles + Drumles

Kies je eigen drumstel!

Een drumstel huren of kopen. Alles is mogelijk bij Online Drumles. En beide opties zijn inclusief drumles. Zo kun je meteen aan de slag en leren drummen. Ideaal!

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle