De beste elektrische Yamaha drumstellen

Yamaha music logo

Waarom Yamaha?

Je bent op zoek naar een elektrisch drumstel, maar je weet misschien nog niet helemaal wat je moet kopen.  Maar..wat is het beste merk voor elektrische drumstellen? Of misschien weet je het merk al, maar ben je er nog niet uit welke drumstel je dan precies wilt. Want:

 • Moet ik een Roland kiezen, of ben ik beter af met Yamaha? 
 • Zijn de drumstellen van Alesis goed?
 • Is Yamaha nou een beter merk dan de andere twee grote merken voor elektrische drumstellen: Alesis en Roland?

Op deze pagina vertellen we waarom wij fan zijn van Yamaha en geven we uitgebreid advies over de verschillende type drumstellen die Yamaha aanbiedt.

Elektrische Yamaha drumstellen zijn geschikt voor beginners en meer gevorderde drummers

Wie een elektrisch drumstel zoekt is bij Yamaha aan het juiste adres — zowel beginnende, als gevorderde drummers.  Yamaha staat bekend om betrouwbaarheid en kwaliteit, en biedt dit in alle lagen van het ruime assortiment. De kwaliteit van Yamaha kan verklaard worden door het feit dat Yamaha veel verschillende soorten muziekinstrumenten maakt, waardoor ze technisch vaak voorlopen op andere merken. Naast de bekende piano’s en gitaren, zijn drums één van de specialiteiten van Yamaha. Als men kijkt naar techniek en specifiek de module, dan zijn Yamaha en Roland aan elkaar gewaagd en doen de andere merken op de markt eigenlijk niet echt mee.

elektrisch drumstel

Prijs/kwaliteit

Wat betreft prijs/kwaliteit is Yamaha naar onze mening een van de beste spelers in de markt. De prijs-kwaliteitverhouding, met name voor instapmodellen, is goed. Voor een paar honderd euro heb je een elektrisch drumstel in huis waar je jaren mee vooruit kunt. Bij de meer ‘high-end’ drumstellen vinden we die prijs-kwaliteit verhouding een stuk minder. Waar je voor een paar honderd euro al een goede starterskit in huis hebt, mag je voor een zwaargewicht al snel anderhalf duizend euro of meer neerleggen. Als hobbyist wellicht een wat grote uitgave.

Hardware, drummodule en sound

Yamaha staat van oudsher bekend om haar akoestische drums. De tientallen jaren oude ervaring op het gebied van akoestische drumstellen vertaalt zich door naar de kwaliteit van de elektrische kits. Hardware van Yamaha drumstellen is stevig en in grootte verstelbaar. Daarmee zijn veel drumstellen ook geschikt voor kinderen en kunnen deze meegroeien.

Veel sounds uit de akoestische series worden gebruikt in de elektrische modules. Deze sounds zijn uitgebreid en realistisch, waardoor je soms het verschil tussen akoestisch en elektrisch niet zal horen. Yamaha besteedt veel aandacht aan trainingsfuncties in de modules. Deze ondersteunen de drummer in de ontwikkelingen van timing, snelheid en precisie.

Speelgevoel

Het speelgevoel van de pads van verschillende type Yamaha drumstellen is  aangenaam.  De pads van de instapmodellen DTX402 en DTX432 zijn gemaakt van rubber. Voor beginners werkt dit uitstekend. Voor meer gevorderde drummers zijn modellen op de markt met TCS (Textured Cellular Silicone) vellen. Deze techniek maakt de rebound natuurlijker, is zeer geluidsarm en maakt, gecombineerd met de speciale rim , andere snaredrumspeeltechnieken mogelijk, zoals de closed en open rimshot. De tegenhanger van Roland zijn de gaasvellen. Deze worden door drummers vaak als prettig ervaren, en ze zijn ook erg stil. Wij zijn niet altijd fan van gaasvellen, omdat ze het spelen ‘te makkelijk’ maken. Neem dat niet direct van ons aan, want de meningen zijn hier sterk over verdeeld! Wij geven de voorkeur aan de TCS van Yamaha en spelen ook liever op rubber dan op gaas. Maar stel deze vraag aan een Roland drummer, en je zal een ander antwoord krijgen.

Elektrische Yamaha Drumstellen; verschillende series

Yamaha heeft verschillende series elektrische drumstellen voor verschillende niveaus. Deze productlijnen worden aangeduid met ‘DTX’ en een serienummer. De DTX-lijnen  drumstellen bestaan uit de volgende series:

 • DTX400 series – De 400-serie is het instapmodel van Yamaha. Dit type is geschikt voor beginnende drummers maar biedt ook voldoende voor de meer ervaren drummer. Prijzen variëren tussen ca.  €414,- voor een DTX402 en €760,- voor een DTX482. Verder op deze pagina kan je meer lezen over de 400-serie.
 • DTX6 series – Yamaha’s middenklasser. Deze serie maakt gebruik van de DTX-pro module en heeft 712 (!!) verschillende sounds. Prijzen binnen deze serie variëren van ca. €1013,- (DTX6K) tot €2050,- (DTX6K-3).
 • DTX700 series – een serieuze upgrade. Zowel de eigenschappen van de hardware als van de drummodule krijgen in deze serie een flinke lift. De twee modellen in deze serie, de DTX720 (€2685,-) en de DTX760 (€3700,-) bieden genoeg voor de gevorderde en professionele drummer.

Je kan verzekerd zijn dat als je een elektrisch drumstel van Yamaha koopt, je geen troep in huis haalt. Yamaha maakt eigenlijk geen slechte modellen en de drumstellen zijn niet kapot te krijgen. Er zit, naar onze mening, echter wel sterk verschil in wat je krijgt voor je geld als je kijkt naar de verschillende series. Zo is een DTX760 meer dan 8x zo duur als de DTX402. Maar is dat eigenlijk het geld wel waard? Wij vinden persoonlijk van niet (laat ze het bij Yamaha niet horen..). Daarom zijn wij zo fan van de 400-serie.

DTX400-serie

Bij Online Drumles richten we ons op de beginnende drummer. De 400-serie is onze favoriet omdat deze serie ontwikkeld is voor de beginnende, maar je als gevorderde drummer hier eigenlijk nog prima mee uit de voeten kan. Binnen de 400-serie zitten de verschillen tussen de modellen, hem in de hardware; ze gebruiken namelijk allemaal dezelfde soundmodule. Het startmodel – de DTX402K –maakt gebruik van rubberen pads en een bassdrumpedaal zonder klopper. De Yamaha DTX432K breidt de 402 uit, en heeft een ‘echte’ bassdrum klopper. De meeste luxe uitvoering in de 400-serie, de DTX482, breidt verder uit met een XP80 snaredrumpad, waardoor een meer natuurlijke rebound van de stokken mogelijk is. Dit snarepad is gemaakt van de eerder genoemde Textured Cellular Silicone vellen.

DTX400-module

Zoals hierboven genoemd gebruiken alle elektrische drumstellen in de 400-serie dezelfde module. De drummodule zorgt ervoor dat jouw aanslag op het drumstel wordt omgezet naar geluid. De kwaliteit van de module is daarmee rechtstreeks verbonden met de ervaring van het drumstel. De Yamaha module produceert authentieke drumgeluiden variërend van akoestisch tot elektrisch, van rock tot latin. De drummodule is van topkwaliteit en is erg gebruiksvriendelijk. Zoals je op de foto kan zien heeft de module (gelukkig) een beperkt aantal knopjes, en daardoor kan je er vrijwel meteen mee aan de slag. De module wordt daarnaast geleverd met trainingsfuncties waarmee je onder andere timing en tempo kunt trainen.

Hoe klinkt de 400-module?

Met deze drummodule heb je met jouw elektrische drumstel 10 verschillende sounds tot je beschikking. In deze video hoor je hoe de sounds klinken.

Okee top! Vertel me meer over die 400-serie

Voor beginnende drummers, maar ook voor drummers die al een tijdje bezig zijn, hebben we de verschillende drumstellen uit de 400-serie voor je op een rijtje gezet.

De Yamaha DTX402K

De Yamaha DTX402K is onze persoonlijke favoriet. De 402K is hét instapmodel van Yamaha voor drummers die kwaliteit zoeken en niet veel geluid kunnen maken.

yamaha-dtx402k-drumstel-beginners

Marktprijs: +/- €414,-  | Online Drumles prijs€49,99,- per maand inclusief drumles | Pads: 4x rubberen snare/tom pads, 3x bekkens, 1x bassdrum pedaal zonder klopper, 1x HH40 hi-hat controller | Kits: 10 | Sounds: 287

Het drumstel is stevig en heeft een natuurlijk aanvoelend rubberen speeloppervlak voor zowel de toms als de bekkens. De drummodule heeft 10 verschillende sounds en 10 trainingsfuncties om timing en snelheid te ontwikkelen.

Omdat het voetpedaal van de bassdrum van dit drumstel geen klopper heeft maakt deze bijna geen geluid. Wil je een voetpedaal met klopper? Kijk dan even bij de Yamaha DTX432K (nummer 2 in deze lijst): de grote broer van de 402K, mét klopper.

Voordelen:

 • Heel compact (iets meer dan 1 vierkante meter)
 • Eenvoudig in elkaar te zetten
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Beste drummodule in zijn prijsklasse
 • Geluidsarm dankzij voetpedaal zonder klopper

Nadelen:

 • Heeft geen bassdrum pedaal

Wat moet ik nog meer weten?

De Yamaha DTX402K heb je met ons drumstelabonnement in huis voor €49,99 per maand. Dan heb je dus Online Drumles én een drumstel. Wil je meer weten over drumstelabonnementen, kijk dan hier.

Je kan ook een drumstel kopen bij Online Drumles. Wil je daar meer over weten, dan kan je hier kijken.

Ben je er al uit? Dan kan je hieronder de Yamaha DTX402K kiezen die het beste bij jou past.

 

De Yamaha DTX432K

De Yamaha DTX432K is ideaal als je goed wilt beginnen en je een beetje herrie kan maken. De 432K heeft immers een echt bassdrum pedaal met klopper.

Yamaha-dtx4332K-drumstel-beginners

 

Marktprijs: +/- €490,-  | Online Drumles prijs€59,99,- per maand inclusief drumles | Pads: 4x rubberen snare/tom pads, 3x bekkens, 1x bassdrum pedaal met klopper, 1x HH60 hi-hat controller | Kits: 10 | Sounds: 287

Dit drumstel is vergelijkbaar met zijn ‘kleine broer’, de DTX402K. De 432K heeft echter een ‘echt’ bassdrumpedaal. Voor gevorderde bassdrumtechnieken is een echte klopper beter. Ook het pedaal van de hihat is iets geavanceerder dan bij de 402K en is daardoor, net als bij het bassdrumpedaal, geschikter voor meer gevorderde technieken. Ook de hihatcontroller is bij deze uitvoering iets zwaarder, wat een realistischer speelgevoel geeft.

De drummodule is hetzelfde als bij de 402K en heeft wederom 10 ingebouwde drumkits en trainingsfuncties.

Voordelen

 • Goede drummodule
 • Echt bassdrumpedaal met klopper is bij de prijs inbegrepen
 • Blijft geschikt als je verder gevorderd bent

Nadelen

 • Minder geschikt als je geluidarm wilt spelen

Wat moet ik nog meer weten?

De Yamaha DTX432K heb je met ons drumstelabonnement in huis voor €59,99 per maand. Dan heb je dus Online Drumles én een drumstel. Wil je meer weten over drumstelabonnementen, kijk dan hier.

Je kan ook een drumstel kopen bij Online Drumles. Wil je daar meer over weten, dan kan je hier kijken.

Ben je er al uit? Dan kan je hieronder de Yamaha DTX432K kiezen die het beste bij jou past.

De Yamaha DTX482K

Voor wie goed wilt beginnen en iets meer te besteden heeft.

Yamaha DTX 482 K

Marktprijs: +/- €800,-  | Online Drumles prijs: binnenkort verkrijgbaar voor €99,99 per maand inclusief drumles | Pads:  triple zone XP80 snaredrumpad, 3x rubberen tom pads, 4x bekkens, 1x bassdrum pedaal met klopper, 1x HH60 hi-hat controller | Kits: 10 | Sounds: 287

Het verschil tussen de DTX432 en de DTX482 zit hem in het snaredrumpad en de extra crash. Het snaredrumpad heeft een Textured Cellular Silicone vel (TCS) en heeft drie zones die nuance in de aanslag van het vel overbrengen. Het TCS is zeer geluidsarm en maakt meer gevorderde technieken zoals de open en closed rimshot mogelijk. De extra crash heeft een andere toon dan de eerste crash en komt goed van pas bij veel rock nummers.

Voordelen

 • Triple zone XP80 snaredrumpad
 • Extra crash
 • Echt bassdrumpedaal met klopper is bij de prijs inbegrepen (vanaf ongeveer € 490)
 • Blijft geschikt als je verder gevorderd bent

Nadelen

 • Minder geschikt als je geluidarm wilt spelen

 

Wat moet ik nog meer weten?

De Yamaha DTX482K heb je met ons drumstelabonnement in huis voor €79,99 per maand. Dan heb je dus Online Drumles én een drumstel. Wil je meer weten over drumstelabonnementen, kijk dan hier.

Je kan ook een drumstel kopen bij Online Drumles. Wil je daar meer over weten, dan kan je hier kijken.

Ben je er al uit? Dan kan je hieronder de Yamaha DTX482K kiezen die het beste bij jou past.

Huur een Yamaha drumstel mét drumles

Je bent op zoek naar een drumstel, maar heb je al nagedacht over drumles? Want wil je goed leren drummen vanaf het begin, dan is drumles belangrijk. Voor drumles zijn meerdere opties beschikbaar: privéles, groepsles of online drumles. Bij Online Drumles werken we volgens de laatste methode: onbeperkt online drumles door middel van videolessen. Ben je benieuwd hoe dat werkt? Scroll dan even naar de onderkant van deze pagina.

Onbeperkt drumles volgen mét een Yamaha drumstel kan bij Online Drumles al vanaf €49,99 per maand.  Je huurt een Yamaha drumstel en krijgt onbeperkt toegang tot meer dan 1000 drumlessen, die jou begeleiden van begin tot eind in het drumavontuur. Dat noemen wij een drumstelabonnement. Zonder te hoeven investeren in een nieuw elektrisch Yamaha drumstel kun jij risicovrij uitproberen hoe leuk het is om te drummen. Succes gegarandeerd!

 

LEES MEER OVER DRUMSTELABONNEMENTEN

 

Koop een Yamaha drumstel mét drumles

Dezelfde redenering gaat op voor het kopen van een drumstel. Wil je goed leren drummen vanaf het begin, dan is drumles belangrijk. Daarom bieden we drumstellen i.c.m. een jaarabonnement Online Drumles aan.

 

LEES MEER OVER Online Drumles mét drumstel

Advies op maat nodig?

Bij Online Drumles helpen we je graag met alles wat met drummen te maken heeft. Ben je op zoek naar een drumstel? Zoek je een goede drumleraar? Of ben je benieuwd naar de beste manier om een bepaalde drumtechniek te leren?

Mail jouw vraag naar info@onlinedrumles.nl of vul het formulier hieronder in.

Wat is Online Drumles?

Leren drummen met videolessen

Onze drumcursus is speciaal ontwikkeld voor beginners. Wij leren jou drummen vanaf het állereerste begin. Dat doen we door middel van videolessen. Met een Online Drumles abonnement krijg je toegang tot alle lessen. Hoe videolessen werken, zie je hier:

Bekijk de proefles hier

Bij Online Drumles leert iedereen drummen

Bij Online Drumles bieden we de ‘iedereen kan leren drummen’-garantie. Dit houdt in dat:

1. Niet goed geld terug. Wij garanderen dat jij gaat leren drummen met onze LeonDrums© Methode.

2. Gratis uitproberen. Online Drumles hanteert altijd een gratis proefperiode van 2 weken. Je kan altijd opzeggen.

3. Continu nieuwe lessen. Ons aanbod van lessen blijft altijd groeien door ons DrumLab©. Je bent nooit uitgeleerd.

Probeer het 14 dagen gratis

Onderdeel van onze “iedereen kan leren drummen”-garantie is dat iedereen ons product 14 dagen gratis mag uitproberen. Je kan makkelijk weer opzeggen. Geen addertjes onder het gras. Zo wordt online muziekles voor iedereen toegankelijk.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!