De Yamaha DTX402K

Hét drumstel voor kinderen vanaf 6 jaar

Een drumstel voor jouw kind

De Yamaha DTX402K: ideaal voor kinderen vanaf 4 jaar

Wil jouw kind leren drummen? Gefeliciteerd! Veel ouders schrikken wanneer ze horen dat de keuze voor het leren van een nieuw instrument voor hun kind is gevallen op het drumstel. Bij drummen denk je al snel aan veel lawaai en boze buren. Gelukkig is dat met de komst van elektrische drumstellen niet meer nodig! Elektrische drumstellen zijn stil, nemen weinig ruimte in beslag en zijn betaalbaar.

Hier leggen we je uit waarom je beter geen ‘kinderdrumstel’ kunt kopen, en waarom de Yamaha DTX402K hét drumstel is voor kinderen (en volwassenen) vanaf 6 jaar.

Waarom een ‘kinderdrumstel’ een slecht idee is

Een drumstel is een groot instrument. Niet alle drumstellen zijn daarom geschikt voor kinderen. Er zijn speciale kleine drumstellen op de markt die verkocht worden als ‘kinderdrumstel’. Ons advies is om voor kinderen niet zo’n miniatuur ‘kinderdrumstel’ te kopen. De kwaliteit van deze drumstellen laat vaak te wensen over. Er zijn genoeg ‘volwassen’ drumstellen – met name elektrische – die in hoogte verstelbaar zijn en daardoor prima geschikt zijn voor kinderen. De kwaliteit van ‘volwassen’ drumstellen is doorgaans beter, en kinderen kunnen meegroeien met het drumstel waardoor ze er eindeloos mee kunnen doen.

Kort gezegd: beter een volwassen drumstel goed verstellen, dan een ‘klein’ drumstel kopen.

Een elektronisch drumstel: ideaal voor startende drummers

Een elektronisch drumstel is dé uitkomst voor startende drummers die niet te veel herrie willen of mogen maken. Het geluid van een elektrisch drumstel kun je isoleren door het aan te sluiten op een koptelefoon. Dat scheelt enorm voor ouders, broertjes, zusjes én de buren. Elektrische drumstellen hebben daarnaast meerdere sounds, diverse trainingsmogelijkheden en nemen weinig ruimte in beslag. Voor kinderen raden wij altijd de Yamaha DTX402K aan, in verband met de grootte van het drumstel en zijn geluidsarme karakter.

De Yamaha 402K – Hét drumstel voor kinderen vanaf 6 jaar

De Yamaha 402K is een drumstel dat voor veel segmenten geschikt is. Beginners maar ook meer gevorderde drummers kunnen prima uit de voeten met hét instapmodel van Yamaha. Voor circa €398,- heb je al een nieuwe in huis. Een kwalitatief goed drumstel voor drummers die niet veel geluid kunnen maken.

Yamaha DTX402K drumstel voor beginners

Waarom is dit drumstel geschikt voor kinderen?

  1. Het drumstel groeit mee

Het drumstel is in hoogte verstelbaar en zeer compact. Het drumstel neemt iets meer dan één vierkante meter in beslag en heeft toms en bekkens die je makkelijk kunt verstellen zodat je (kind) overal bij kan. Het drumstel is voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar geschikt en kan oneindig meegroeien, tot aan volwassen leeftijd.

2. Het maakt weinig lawaai

Het fijne aan dit drumstel is dat het zeer geluidsarm is. Omdat het bassdrumpedaal geen echte klopper heeft, ontstaat er geen contactgeluid. Het elektrische pedaal is daarnaast een stuk lichter om in te trappen dan een echt bassdrumpedaal, wat voor kinderen tot 10 jaar ideaal is.

3. Het drumstel is kidsproof

Dit drumstel is robuust en kan tegen een stootje. De toms en bekkens zijn van stevig rubberen materiaal en zullen niet snel bezwijken onder het gedrum van jouw kind.

4. Eenvoudige maar goede drummodule

Met deze drummodule heb je 10 verschillende sounds tot je beschikking. De 402K produceert authentieke drumgeluiden variërend van akoestisch tot elektrisch, van rock tot latin. De drummodule is van topkwaliteit en is door zijn eenvoud zeer gebruiksvriendelijk. De 402K wordt geleverd met 10 trainingsfuncties waarmee je onder andere timing en tempo kunt trainen.

Dit drumstel in huis halen?

Wacht! Voordat je naar de winkel rent om dit drumstel in huis te halen willen we je attenderen op de mogelijkheid om dit drumstel mét drumles uit te proberen. Lees hier onder verder.

Een drumstel mét drumles – in 1 keer klaar!

Een drumstel zonder drumles is als een auto zonder rijbewijs. Je gaat er niet ver mee komen. Zeker voor kinderen is het belangrijk om goede begeleiding en structuur te krijgen wanneer ze starten met drummen.

Maar een drumstel kan een grote investering zijn. Zeker als je nog niet weet of jouw kind drummen leuk vindt. Daar hebben wij iets op verzonnen: Drumstelabonnementen

Je huurt een elektrisch Yamaha drumstel in combinatie met Online Drumles. Je hebt toegang tot meer dan 1.000 videolessen, die je van begin tot eind begeleiden in het drumavontuur. Door het huren van het drumstel kan jouw kind kan risicovrij uitproberen hoe leuk het is om te drummen! Wil je toch wat anders? Dan stuur je het drumstel gewoon terug.

Lees meer over drumstelabonnementen

Daarnaast hebben we uiteraard ook de optie om het drumstel te kopen. Je haalt dan een drumstel + een jaarabonnement Online Drumles in uit. Zo kan je meteen goed van start.

Lees meer over Online Drumles met drumstel

De Yamaha DTX402K mét Onbeperkt Drumles

Online Drumles voor kinderen

Online drumles voor kinderen

Onze drumcursus is speciaal ontwikkeld voor beginners en is geschikt voor alle leeftijden. Ook voor kinderen.

Wij leren jou drummen vanaf het állereerste begin. Dat doen we met videolessen. Je krijgt onbeperkt toegang tot alle lessen in de vorm van een abonnement. Hoe videolessen werken, zie je hier:

Oefenen onder begeleiding

Bij Online Drumles speel je continu met de leraar mee. Nieuwe oefeningen worden stapsgewijs uitgelegd en herhaald. Hierdoor kan jouw kind altijd oefenen onder begeleiding. Het enige wat je hoeft te doen is de video aanzetten. Je kunt zo veel en zo vaak oefenen als je wilt.

Door onze ruime (+20 jaar) ervaring weten we waar de struikelblokken zitten. Deze punten geven we dan ook extra aandacht in de cursus. Onze methode is zo ontwikkeld dat iedereen kan leren drummen, óók online.

Wat ga je leren?

Met de lessen van Online Drumles krijg je alle ingrediënten om een goede basis op te bouwen. Zodat je optimaal presteert in een band. Of lekker thuis natuurlijk.

We gaan direct aan de slag met:

  • Noten leren
  • Grooves & fills
  • Coördinatietraining & techniek
  • Meedrummen met populaire muziek

Het leersysteem is zo opgebouwd dat je na ieder hoofdstuk mee kan spelen met muziek. Na het eerste hoofdstuk zie je jouw kind al meespelen met We Will Rock You van Queen!

Koop of huur jouw DTX402K!

Een Yamaha DTX402K drumstel huren of kopen. Alles is mogelijk bij Online Drumles. En beide opties zijn inclusief drumles. Zo kun je meteen aan de slag en leren drummen. Ideaal!

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle