Drumles aanbod

Leren drummen op je eigen tempo

Om zo veel mogelijk mensen van dienst te kunnen zijn, hebben we drie verschillende abonnementsvormen. Met Online Drumles willen we er voor zorgen dat iedereen op een leuke manier kan leren drummen!

BRONS

€99 p/jr of €10 p/mnd

Met dit pakket krijg je toegang tot alle (+300) videolessen van Online Drumles. Je kunt vanuit huis de videolessen mee spelen en leert in je eigen tijd en tempo drummen!

Naar product pagina

ZILVER

Vanaf €33 p/mnd

Wekelijks groepsles op een van onze locaties. Je hebt keuze uit 3 pakketten:
- Alleen groepsles
- Groepsles + video les
- Groepsles met videoles en drumstel huur.

Naar groepsles pagina

GOUD

€70,- p/mnd met videoles

Met dit pakket krijg je toegang tot alle (+300) videolessen van Online Drumles. Daarnaast krijg je eens per maand een uur drumles bij Leondrums, maker van Online Drumles. In deze lessen checken we je voortgang en gaan we dieper in op de stof, zodat je weer gemotiveerd naar huis gaat!

Naar privéles pagina

Meer informatie over de cursus

Voor wie is de online drumcursus?

De basisschool drummen is in principe voor iedereen vanaf 8 jaar, maar we hebben nu ook een Coördinatie Training! Ons doel is dat werkelijk iedereen kan leren drummen. Dus denk jij, ik ben niet ritmisch, te jong, te oud, moeite met coördinatie? Dan is de Coördinatie Training de oplossing voor jou. Loop rustig de video's door zodat je gewend raakt aan de bewegingen.
In de fysieke school meten aan de hand van de proeflessen van Hoofdstuk 1 waar je mee moet beginnen. Als je de lessen van Hoofdstuk 1 kunt spelen en zelfstandig een minuut vol houden zonder fouten, kan je starten bij de basisschool drummen. Lukt dat niet, start dan bij de Coördinatie Training. Hoe meer je de basis oefent, hoe beter het vervolg van de cursus zal gaan!
Wil je informatie over hoe je een drumstel opstelt, stokken vasthoudt en notenschrift leest? Bekijk dan de instructies.

Wat ga je leren in de cursus?

Leon legt in 3 minuten uit, wat we in 30 uur aan lesmateriaal in de basisschool behandelen. In de basisschool drummen behandelen we grooves (beats), fills (patronen op de trommels), coördinatie (afstemmen van bewegingen) en techniek. Is het je niet duidelijk wat je allemaal leert? Door de cursus heen zijn voorbeeld lessen gratis te bekijken. Wil je de hele cursus bekijken? Probeer Luchtdrummen dan 14 dagen gratis uit. 
Wil je meer informatie over de Kleuterschool drummen? Bekijk dan de informatie video op de Coördinatie Training pagina.

Waarom is onze methode uniek?

De les methode van Online Drumles is ontstaan uit 18 jaar ervaring in het les geven van privéles, dubbel les en groepsles. In de Coördinatie Training maken we gebruik van kleuren zodat ook de jongste aankomende drummers mee kunnen komen. In de basisschool gebruiken we fruitnamen om noten te leren lezen, de "jip en janneke" manier zo gezegd. De uitleg is afgestemd door middel van groepslessen waarbij 10 personen van een verschillend niveau de uitleg in één keer begrijpen. Dit is opgenomen in de video's. Deze video's worden nu in de groepslessen gebruikt, dus wij hebben ons eigen testpanel in huis!

Waar is de cursus beschikbaar?

De drumcursus is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar op onlinedrumles.nl. Je kunt inloggen via je telefoon, tablet of computer. Je volgt de lessen wanneer het jou uit komt!

Hoe moet je Online Drumles gebruiken?

Drummen leer je door het te doen. In de cursus krijg je les video's en oefenaudio die je mee moet spelen. In de lesvideo's legt Leon tijdens het spelen uit wat je moet doen. Je kijkt en luistert wat Leon doet, en doet hem na, zie les 1.1 hiernaast. Je moet veel en regelmatig oefenen om een goede drummer te worden! 
Leon's advies is maximaal 3 nieuwe lesvideo's per week te oefenen en dagelijks herhalen. De lessen moeten wel herhaald worden om ze echt goed te kunnen drummen. 
We hebben de cursus afgestemd op een jaar drumles mits je een half uur per dag oefent. In de praktijk zien we dat onze leerlingen na een jaar ongeveer bij hoofdstuk 15 van de 30 zijn.

Waarom is de online drumcursus gemaakt?

De drumcursus is gemaakt om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor drummen. Veel mensen hebben als eerste reactie: "oh dat is zo moeilijk, daar begin ik niet aan!". Door stapsgewijs oefeningen op te bouwen met constante begeleiding is het voor iedereen mogelijk om te leren drummen. Met de Coördinatie Training hebben we dat zeker voor elkaar. Wij vinden het namelijk belangrijk dat mensen in het algemeen, maar vooral kinderen, leren drummen. 
Drummen is goed voor de ontwikkeling van de mens (logisch denken en probleemoplossend vermogen). Drummen stimuleert meerdere plaatsen in de hersenen: In de linker hersenhelft structuur en analyserend vermogen, en in de rechter hersenhelft creativiteit. Aangezien drummers 2 ledematen aan elke kant van het lichaam aansturen, daarbij luisteren, de maat houden, (soms lezen) en leidinggeven, ben je allemaal bruggen aan het bouwen in je hoofd. Door het zo druk te hebben tussen lichaam en gedachten, wordt je helemaal rustig. De perfecte workout voor het lichaam en de hersenen!