Drumles aanbod

Leren drummen op je eigen tempo

Om zo veel mogelijk mensen van dienst te kunnen zijn, hebben we drie verschillende abonnementsvormen. Met Online Drumles willen we er voor zorgen dat iedereen op een leuke manier kan leren drummen!

Drumles video's

Met dit pakket krijg je toegang tot alle (+300) videolessen van Online Drumles. Je kunt vanuit huis de videolessen mee spelen en leert in je eigen tijd en tempo drummen!

Naar product pagina

Skype drumles

Krijg persoonlijke begeleiding via skype
- Laat je voortgang checken
- Leer variaties op de online cursus

Naar product pagina

Voor wie is de online drumcursus?

Online Drumles is speciaal gemaakt voor alle leeftijden. Ons doel is dat werkelijk IEDEREEN kan leren drummen. Een goede plek om starten is de proeflessen van Hoofdstuk 1.

Lukken deze proeflessen nog niet, of denk jij: "ik ben niet ritmisch", "te jong", "te oud", "moeite met coördinatie"?
Dan is de Coördinatie Training de oplossing voor jou. Loop rustig de video's door zodat je gewend raakt aan de bewegingen van het drummen. In deze training werken we speciaal met kleuren zodat ook de kleinste mee kunnen komen.
Als je de lessen van Hoofdstuk 1 wél kunt spelen en zelfstandig een minuut vol houden zonder fouten, kan je starten bij de basisschool drummen. In de basisschool maken we gebruik van fruitnamen om te tellen. Traditioneel wordt er geteld met:

"Een-te-ne-te-Twee---ne---Drie-te-ne-te-Vier---Ne---".

Dat ga je niet onthouden. Wij gebruiken fruitnamen zoals:

"Si-nas-ap-pel-Ap---pel---Si-nas-ap-pel-Ap---pel---"

De fruitnamen lijken op het eerste oog wat kinderachtig, maar daar zit een theorie achter. Simpel gezegd; de hersenen gebruiken één plek voor het maken van ritme. Het ritme van spraak en beweging worden in het zelfde hersengebied verwerkt. Daarom geldt over het algemeen de regel; "kun je het spreken, dan kun je het spelen". Je kunt dus elk woord invullen die je wilt, als het ritme maar klopt.

Ben je volledig nieuw in het drummen en wil je informatie over hoe je een drumstel opstelt, stokken vasthoudt, de bassdrum bespeeld en hoe het notenschrift in elkaar ziet? Bekijk dan de instructies.

Wat ga je leren in de cursus?

Leon legt in 3 minuten uit, wat we in 30 uur aan lesmateriaal in de basisschool behandelen. In de basisschool drummen behandelen we grooves (beats), fills (patronen op de trommels), coördinatie (afstemmen van bewegingen) en techniek.
Is het je niet duidelijk wat je allemaal leert?
Op alle hoofdstuk pagina's staan video's over wat je in dat hoofdstuk leert. Door je aan te melden voor een gratis account kun je door de cursus heen verschillende lessen gratis bekijken. Wil je de hele cursus bekijken? Start dan je gratis proefperiode.

Waarom is onze methode uniek?

De les methode van Online Drumles is ontstaan uit 20 jaar ervaring in het les geven van privéles, dubbel les en groepsles. De Leondrums-methode is gebaseerd op 4000 leerlingen. De cursus is zo opgebouwd dat je aan de hand word mee genomen in elke stap van het leren drummen. De uitleg is afgestemd door middel van groepslessen waarbij 10 personen van een verschillend niveau de uitleg in één keer begrijpen. Dit is opgenomen in de video's. Deze video's worden nu in de groepslessen gebruikt, dus wij hebben ons eigen laboratorium in huis!

Waar is de cursus beschikbaar?

De drumcursus is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar op onlinedrumles.nl. Je kunt inloggen via je telefoon, tablet of computer. Je volgt de lessen wanneer het jou uit komt!

Hoe moet je Online Drumles gebruiken?

Drummen leer je door het te doen. In de cursus krijg je les video's en oefenaudio die je mee moet spelen. In de lesvideo's legt Leon tijdens het spelen uit wat je moet doen. Je speelt direct met Léon mee, zoals je in dit fragment kunt zien. Je moet veel en regelmatig oefenen om een goede drummer te worden, kilometers maken!
Leon's advies is maximaal 3 nieuwe lesvideo's per week te oefenen en dagelijks herhalen. De lessen moeten wel herhaald worden om ze echt goed te kunnen drummen.

Waarom is de online drumcursus gemaakt?

De drumcursus is gemaakt om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor drummen. Veel mensen hebben als eerste reactie: "oh dat is zo moeilijk, daar begin ik niet aan!". Door stapsgewijs oefeningen op te bouwen met constante begeleiding is het voor iedereen mogelijk om te leren drummen. Met de Coördinatie Training hebben we dat zeker voor elkaar. Wij vinden het namelijk belangrijk dat mensen in het algemeen, maar vooral kinderen, leren drummen. 
Drummen is goed voor de ontwikkeling van de mens (logisch denken en probleemoplossend vermogen). Drummen stimuleert meerdere plaatsen in de hersenen: In de linker hersenhelft structuur en analyserend vermogen, en in de rechter hersenhelft creativiteit. Aangezien drummers 2 ledematen aan elke kant van het lichaam aansturen, daarbij luisteren, de maat houden, (soms lezen) en leidinggeven, ben je allemaal bruggen aan het bouwen in je hoofd. Door het zo druk te hebben tussen lichaam en gedachten, wordt je helemaal rustig. De perfecte workout voor het lichaam en de hersenen!

In jouw eigen tijd en in jouw eigen tempo, kan jij leren drummen

Als ik vroeger zo had kunnen kunnen drummen, was het oefenen een stuk leuker geweest.

Léon van der Geest,
Online Drumles

START NU JE GRATIS PROEPERIODE