Een drumstel voor je kind – Waar moet je op letten?

Geplaatst op 13 mei 2020 door Jasper Remmerswaal

Een elektrisch drumstel voor kinderen – Waar moet je op letten?

Wil jouw kind leren drummen? Kinderen vinden het heerlijk om overal op te kunnen slaan. En dat begrijpen we! Voor ouders en buren klinkt een drumstel misschien niet direct als muziek in de oren. Veel ouders denken bij drummen aan veel kabaal, veel ruimte en veel geld. Gelukkig valt het best mee! Een elektrisch drumstel kan een ideale uitkomst bieden voor ouders én kinderen. Een elektrisch drumstel is geluidsarm, hoeft niet duur te zijn en biedt veel andere voordelen.

In dit artikel van Online Drumles leggen we uit waar je op moet letten bij de keuze voor een elektrisch drumstel voor een kind.

Heeft mijn kind een speciaal elektrisch kinderdrumstel nodig?

Het antwoord is.. “Nee!”. Veel elektrische drumstellen zijn makkelijk verstelbaar en daarom ideaal voor kleine drummers. Anders dan bij een akoestisch drumstel kunnen veel elektrische drumstellen worden aangepast aan de allerkleinsten (denk 4 jaar oud!) en kunnen ze meegroeien tot en met volwassen leeftijd. Een goede investering dus als je kind wilt blijven drummen! Kinderen kunnen namelijk prima leren drummen op een elektrisch drumstel. Daarnaast is een elektrisch drumstel natuurlijk buur- en oudervriendelijker dan een akoestisch drumstel.

Waar moet je dan op letten bij de keuze voor een elektrisch drumstel voor kinderen?

Hoogte van het drumstel

Het meest belangrijke is dat het kind overal bij kan. Hierbij is de hoogte van de verschillende onderdelen en de verstelbaarheid van de onderdelen essentieel. 

Kwaliteit van het drumstel

De kwaliteit van het elektrische drumstel wordt voor een groot deel bepaald door de soundmodule. De soundmodule is als het ware het brein in het elektrische drumstel. Deze module zet de slag op de pads of gaasvellen om in een voorgeprogrammeerd geluid. De kwaliteit van de sound is erg belangrijk en is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Sommige modules zijn zo realistisch dat ze moeilijk te onderscheiden zijn van een akoestisch geluid.

Er zijn meer en minder uitgebreide soundmodules te vinden, waarbij er soms wel keuze is uit tientallen verschillende soundkits. Van koebellen tot aan triangels. Dit klinkt leuk, maar in de praktijk zal je zien dat je maar één tot drie sounds echt gebruikt. Alhoewel kinderen daar misschien anders over denken.

De module kan ook andere functies hebben. Een ingebouwde metronoom is handig om strak in het ritme te leren spelen. Ook het kunnen meedrummen met muziek kan een optie in de module zijn.

Wel of geen klopper?

Sommige elektrische drumstellen hebben een ‘echte’ klopper voor de bassdrum. Een echte klopper is altijd beter omdat het een realistischer gevoel geeft van de bassdrum. De klopper maakt alleen wel wat geluid. Wil je echt geluidsarm blijven, dan ben je beter af zonder klopper. Naar onze mening kunnen kinderen prima starten zonder klopper. Als ze beter worden en meer ervaring krijgen is een klopper wel een must.

Prijs van het drumstel

Een goed instapmodel hoeft niet duur te zijn. Er zijn goede elektrische drumstellen voor kinderen en beginners beschikbaar rond de 400 euro. Veel goedkoper dan dat zouden wij niet gaan. Dan zit je waarschijnlijk met goedkoop materiaal en slecht geluid. Veel duurder dan dat kan zeker, maar deze drumstellen zijn meer next level en bedoeld voor de serieuze, meer gevorderde drummers. Zo’n drumstel voor gevorderden is natuurlijk super leuk om te hebben en je kan jaren vooruit. Je moet daarbij natuurlijk wel het prijskaartje in gedachten houden.

Samengevat:

Ons advies is om op een aantal dingen te letten wanneer je een kinder drumstel uitzoekt:

  1. Is het drumstel goed te verstellen zodat ook de kleinste drummer goed kan drummen?
  2. Wat is de prijs van het drumstel?
  3. Wat is de kwaliteit van het drumstel en soundmodule?
  4. Hoeveel geluid kan ik maken? (Wel/geen klopper)

Het aanbod van elektrische drumstellen die geschikt zijn voor kinderen is enorm. Kiezen is lastig! Om het makkelijker te maken hebben we daarom met de bovenstaande punten in acht genomen al een selectie gemaakt met de beste 3 elektrische drumstellen voor kinderen.

Twijfel je nog over de aanschaf van een elektrisch drumstel voor jouw kind? Huren kan ook!

We begrijpen dat het aanschaffen van een drumstel voor ouders best een grote stap kan zijn. Misschien vindt jouw kind er na een aantal maanden niks meer aan! Dat zou zonde zijn. Bij Online Drumles kun je daarom naast het volgen van online lessen ook een elektrisch drumstel huren. We hebben drumstelabonnementen die al starten v.a. €49,99 per maand waar meteen een lesabonnement bij zit inbegrepen. Onbeperkt drumles én een drumstel! Mocht het niks worden, dan stuur je het drumstel gewoon weer terug. Heb je vragen? Mail ons gerust op [email protected]

 

 


Probeer het de eerste 14 dagen gratis.

Nu kan iedereen leren drummen!