Muziekles online en drummen voor beginners; een ideale combinatie?

Geplaatst op 9 mei 2020 door Jasper Remmerswaal

Muziekles online en drummen voor beginners; een ideale combinatie?

In dit artikel van Online Drumles vertellen we waarom je als beginnend drummer prima kan starten met online muziekles en waarom dit veel voordelen heeft t.o.v. het klassieke privéles. Toch schrijven we privéles zeker niet af (wij geven zelf ook privéles) en zijn wij vaak voorstander van een combinatie van beiden. In dit artikel gaan we echter specifiek in op waarom muziekles online juist ideaal is om te starten met drummen.

Daarbij vertellen we:

  • Dat drummen voor beginners vooral een goede basis vereist, en dat júíst muziekles; online je die garantie kan geven;
  • Dat muziekles online een laagdrempelige manier van starten biedt;
  • Dat muziekles online flexibel is; en
  • Dat je niet al een muziekinstrument hoeft te hebben om te starten.

Drummen voor beginners vereist vooral een goede basis

Drummen voor beginners vereist vaak net een andere aanpak dan drumles voor gevorderden. Juist een goede basis is belangrijk voor de beginner, waarbij bij de gevorderde drummer er misschien meer behoefte is aan maatwerk.

En juist hier komt muziekles online om de hoek kijken. Hoe weet je immers of de methode die je aangeboden krijgt wel werkt? Online muziekles biedt hier verrassend genoeg eigenlijk meer garantie dan offline muziekles (hoewel wij zelf ook zeker offline les geven!). Muziekles kan online namelijk op veel grotere groepen getest worden en bijgeschaafd.

Bij Online Drumles testen we de lessen eerst offline in ons drumlab.Vervolgens worden de lessen online gezet. Daardoor krijgen de lessen ook feedback van gebruikers, waardoor wij deze weer kunnen verbeteren. Hoewel wij zelf voorstander zijn van offline lesgeven, is deze manier van kwaliteit waarborgen offline véél lastiger. Beginners zijn ons inziens daarom altijd het beste af door eerst gewoon muziekles online te volgen. Dan weet je zeker dat het goed zit. 

Muziekles online biedt een laagdrempelige manier van starten

Een nieuwe hobby oppakken is altijd even spannend. Voor beginners is het natuurlijk altijd even aankijken of je drummen wel leuk vindt, of je wel talent hebt (niet nodig! Iedereen kan leren drummen), etc. 

Muziekles online biedt dan juist een laagdrempelige manier van starten. Niemand die met je meekijkt. Je kan in alle rust kijken of drummen wat voor je is, of het een hobby is die je af en toe wilt doen, of iets waar je jezelf op de lange termijn verliefd op ziet worden. Bovendien ligt er op deze manier geen enkele prestatiedruk op je. Drummen doe je lekker vanuit je eigen huis!

Muziekles online is flexibel

Naast dat een nieuwe hobby spannend is om op te pakken, is het ook vaak weer een nieuwe uitgave. Online muziekles biedt hier uitkomst; je zegt makkelijk op (bijvoorbeeld met een maandabonnement) en zit niet meteen aan een lang abonnement vast. Heb je het een maand wat drukker? Dan zeg je gewoon op. Is online muziekles toch niet helemaal jouw ding? Dan zeg je gewoon op! 

Daarnaast is het een stuk makkelijk tijd te maken voor online muziekles dan voor offline muziekles. Bij offline muziekles ben je uiteindelijk altijd gebonden aan een leraar en een muziekschool waar je fysiek aanwezig zal moeten zijn, vaak op een vooraf afgesproken tijdstip. Dit is niet altijd te combineren met een druk leven. 

Je kan meteen een een drumstel huren

Sommige online muziekscholen bieden ook instrumenten aan. Wij vonden het als online muziekschool erg belangrijk dat iedereen kan leren drummen. Het aanbieden van elektronische drumstellen hoort bij die filosofie. Bij Online Drumles bieden we drumstelabonnementen aan. Hierbij huur je een elektrisch drumstel. Dit doen we vanaf zeer lage bedragen. V.a. €49,99 per maand heb je al online drumles mét een drumstel. Onze offline muzieklessen beginnen echter pas v.a. €75 per maand (zonder drumstel).

Met een drumstelabonnement hoef je niet meteen een drumstel te kopen en kan je rustig bekijken of drummen echt wat voor jou is. Dat is een service die we online makkelijk kunnen bieden aan een groot publiek. Zo maken we muziekles online voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar. Is drummen toch niks voor jou? Dan stuur je het drumstel gewoon terug.

Heb je vragen of wil je meer weten over drummen voor beginners? Mail dan gerust naar [email protected] 

 


Probeer het de eerste 14 dagen gratis.

Nu kan iedereen leren drummen!