De beste elektrische drumstellen voor beginners

De beste elektrische drumstellen voor beginners

Welk drumstel is geschikt voor beginners?

Ga je beginnen met drummen? Fantastisch! Nu nog een drumstel. Niet iedereen kan veel herrie maken in huis en heeft de ruimte voor een akoestisch drumstel. Maar daar is een oplossing voor!

Een elektrisch drumstel

Online Drumles via tablet

Elektrische drumstellen doen tegenwoordig niet meer onder voor akoestische drumstellen. Ook zijn elektronische drumstellen zeer betaalbaar, van hoge kwaliteit en dus perfect voor beginnende drummers! En bovendien hebben elektrische drumstellen heel veel unieke voordelen! Waarom zou je niet voor een elektrisch drumstel kiezen?

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees hieronder door over de voordelen van een elektrisch drumstel.

Ben je al wel overtuigd, maar heb je geen idee welk drumstel bij jou past? We helpen je graag op weg met je keuze! We hebben de twee beste elektrische drumstellen voor beginners op een rijtje gezet. Hier zit vast iets voor jou bij!

Geluidsarm
Neemt weinig ruimte in beslag
Perfect voor starters
Betaalbaar
Hoge kwaliteit

Kun je goed leren drummen op een elektrisch drumstel?

Absoluut. Zonder twijfel. De technologie van elektrische drumstellen is de laatste jaren enorm verbeterd. De sound en het speelgevoel van elektrische drums komen daardoor steeds dichter in de buurt van het akoestische drumstel. Voor beginners maakt het weinig uit of je op een akoestisch of elektrisch drumstel leert drummen.

Dit komt met name omdat de slaggevoeligheid van een elektrisch drumstel al zo ver is ontwikkeld dat het vrijwel hetzelfde is als bij een akoestisch drumstel. Kijk maar eens naar de video hieronder waarin drumleraar Leon de slaggevoeligheid van de Yamaha DTX402K laat zien en horen.

Geluidsarm drummen

Drummen op een akoestisch drumstel is geweldig qua speelgevoel en geluid. Juist vanwege dat laatste is akoestisch drummen voor jou misschien niet weggelegd. Een echt akoestisch drumstel maakt namelijk behoorlijk wat geluid (of lawaai, zoals de buren het noemen). Daarnaast kan een akoestisch drumstel zeer prijzig zijn en veel ruimte in beslag nemen.

Gelukkig zijn er elektrische drumstellen. Nu kun je leren drummen zonder geluidsoverlast, wanneer het jou uitkomt en heb je aan één vierkante meter genoeg ruimte!

Ga direct naar de beste drumstellen

Ongestoord oefenen met een elektrisch drumstel

Leren drummen is oefenen, oefenen, en nog eens oefenen. Zoals bij het leren van ieder nieuw instrument, hoort bij oefenen ook fouten maken. En laat dat nét hetgeen zijn waar je de omgeving níet van wilt laten meegenieten.

Elektrisch drummen is daarom ideaal voor beginners. Je kunt het geluid isoleren door het drumstel aan te sluiten op een koptelefoon. Je kunt dezelfde maat zo vaak oefenen als je wilt, zonder dat iemand daar last van heeft. Oefen gefocust, wanneer je wilt, zo lang je wilt.

De beste elektrische drumstellen voor beginners

1. De Yamaha DTX432K

De Yamaha DTX432K is ideaal als je goed wilt beginnen én je nog even vooruit wilt met je drumstel. Dit drumstel maakt deel uit van de DTX4 van Yamaha. Een goede serie elektrische drumstellen die de allerbeste prijs-kwaliteitsverhouding bieden.

Yamaha-dtx4332K-drumstel-beginners

De DTX432K bestaat uit een stevig frame met toms en bekkens die een natuurlijk aanvoelend rubberen speeloppervlak bevatten. Én, dit drumstel heeft een bassdrumpedaal met klopper. Dit is voor de gevorderde bassdrumtechnieken beter. Ook het pedaal van de hihat is geavanceerd en is daardoor, net als bij het bassdrumpedaal, geschikt voor meer gevorderde technieken.

De DTX4-serie van Yamaha heeft een goede drummodule. Met 10 verschillende sounds en 10 trainingsfuncties om timing en snelheid te ontwikkelen, is deze zeer uitgebreid en ideaal voor beginners om te oefenen met drummen.

Meer weten over de 432K?

Lees alles over de DTX432K

Yamaha DTX432K: Alle voor- en nadelen

Voordelen

 • Zeer goede drummodule
 • Bassdrumpedaal met klopper voor authentieker speelgevoel (en bovendien bij de prijs inbegrepen)
 • Blijft geschikt als je verder gevorderd bent
 • Heel compact: Heeft maar één vierkante meter ruimte nodig
 • Eenvoudig in elkaar te zetten
 • In hoogte verstelbaar dus ook geschikt als elektronisch drumstel voor kinderen

Nadelen

 • Minder geluidsarm door aanwezige bassdrumpedaal met klopper

Haal jij de Yamaha DTX432K in huis?

Huur een Yamaha DTX432K met een drumstelabonnementinclusief maandabonnement Online Drumles met onbeperkt drumlessen.

Yamaha DTX432K huren

Óf check hoe je de Yamaha DTX432K kunt kopen inclusief jaarabonnement Online Drumles.

Yamaha DTX432K kopen

2. De Yamaha DTX402K

De Yamaha DTX402K is zonder twijfel onze persoonlijke favoriet! De 402K is hét instapmodel van Yamaha voor drummers die kwaliteit zoeken en niet veel geluid kunnen maken.

yamaha 402K elektrisch drumstel voor kinderen

Dit drumstel is vergelijkbaar met zijn ‘grote broer’, de DTX432K. Hetzelfde sterke frame is aanwezig en de toms en bekkens hebben opnieuw een natuurlijk aanvoelend rubberen speeloppervlak. Ook is dezelfde drummodule met 10 verschillende sounds en 10 trainingsfuncties aanwezig.

Het grootste verschil, is de afwezigheid van de bassdrum klopper bij de DTX402K. Omdat het voetpedaal van de bassdrum van dit drumstel geen klopper heeft, is dit drumstel zeer geluidsarm.
Meer weten over de 432K?

Lees alles over de DTX402K

Yamaha DTX402K: Alle voor- en nadelen

Voordelen:

 • Heel compact: Heeft maar één vierkante meter ruimte nodig
 • Eenvoudig in elkaar te zetten
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Beste drummodule in zijn prijsklasse
 • Geluidsarm dankzij voetpedaal zonder klopper
 • In hoogte verstelbaar dus ook zeker geschikt als elektronisch drumstel voor kinderen

Nadelen:

 • Als je verder gevorderd bent, wil je misschien upgraden naar een meer high-end model.

Haal jij de Yamaha DTX402K in huis?

Huur een Yamaha DTX402K met een drumstelabonnementinclusief maandabonnement Online Drumles met onbeperkt drumlessen.

Yamaha DTX402K huren

Óf check hoe je de Yamaha DTX402K kunt kopen inclusief jaarabonnement Online Drumles.

Yamaha DTX402K kopen

Elektrisch drummen is de toekomst!

In eerste instantie is het voor beginners van belang ritmegevoel en coördinatie te ontwikkelen. Ritmegevoel, de vaardigheid om de regelmaat in muziek te horen en daarop te kunnen meespelen, leer je door goed te luisteren en te oefenen. Coördinatie, het onafhankelijk leren bewegen van je ledematen kun je in theorie zelfs zonder drumstel leren.

drummer elektrisch drumstel koptelefoon branded

Het verschil tussen elektrische en akoestische drums wordt pas echt hoorbaar wanneer je in een gevorderd stadium terecht komt. Fijngevoelige technieken, zoals roffelen of het aanbrengen van nuance in volume vereisen precisie die beter te ontwikkelen is op een akoestisch drumstel. Geavanceerde elektrische drumstellen zijn vaak van speciaal materiaal gemaakt dat deze fijngevoelige technieken ook elektrisch toelaat. Overigens hoeft het streven naar alles wat een akoestisch drumstel heeft natuurlijk geen doel op zich te zijn. Het elektrische drumstel is een op zichzelf staand en geaccepteerd instrument aan het worden dat niet altijd vergeleken hoeft te worden met zijn akoestische wederhelft. Er komt immers een generatie drummers aan die waarschijnlijk nooit akoestisch zal spelen.

Goed leren drummen vanaf het begin? Neem drumles

Leren drummen met videolessen

Onze drumcursus is speciaal ontwikkeld voor beginners. Wij leren jou drummen vanaf het állereerste begin. Dat doen we door middel van videolessen. Met een Online Drumles abonnement krijg je toegang tot alle lessen. Benieuwd hoe ons leersysteem in elkaar zit? Kijk dan even hier. Hoe de videolessen eruit zien, kun je zien in de gratis proefles:

Dé oplossing voor beginnende drummers: drumstel inclusief drumles

Wil je beginnen met drummen maar weet je nog niet zeker of het iets voor je is? En wil nog niet investeren in de aankoop van een drumstel? Daar hebben wij iets op verzonnen: Drumstelabonnementen. Vanaf €49,99 per maand huur je een drumstel, én krijg je onbeperkt drumles. Je kunt risicovrij uitproberen hoe leuk het is om te leren drummen.

Lees meer over drumstelabonnementen

Ben je er al over uit en wil je meteen goed starten met een elektrisch drumstel én Online Drumles? Kijk dan eens naar onze bundels met een drumstel + een jaarabonnement Online Drumles. Je kan meteen aan de slag!

Lees meer over een drumstel kopen met Online Drumles

Advies op maat nodig?

Bij Online Drumles helpen we je graag met alles wat met drummen te maken heeft. Ben je op zoek naar een drumstel? Zoek je een goede drumleraar? Of ben je benieuwd naar de beste manier om een bepaalde drumtechniek te leren?

Vul het formulier hieronder in. Onze medewerkers zullen zo snel mogelijk met een persoonlijk advies bij je terug komen.

Wat vinden onze drummers?

Online Drumles
5.0
Gebaseerd op 42 beoordelingen
powered by Google
Edwin ReedijkEdwin Reedijk
15:46 05 Apr 23
Veel geleerd van de cursus. De cursus is goed opgebouwd met leuke afwisselingen. Oefeningen, liedjes etc...Het verveeld zeker niet, en de leuke Haagse manier van Leon, is verrassend.Zeer goede leermeester.
JFW ReitsmaJFW Reitsma
19:53 07 Dec 22
Ik had me 's avons aangemeld bij online drumles met de computer. Inloggen met de telefoon gaf wat problemen. Meteen een mail gestuurd en de volgende ochtend kreeg ik al antwoord. Snelle service!
pats welkenhuyzenpats welkenhuyzen
13:04 13 Sep 22
Heel verslavende lesmethode, omdat je van het prille begin kan oefenen door met met muziek mee te spelen! Didactisch zeer sterk, met de nodige humor van lesgever Leon. Een aanrader als je wil leren drummen!
Hans BeenHans Been
16:10 08 Jun 22
Leon maakt het voor de beginnende drummer duidelijk en overzichtelijk. De voorbeeld sessies zijn rustig en en lang genoeg om het zelf op te pakken. Ook bied het structuur om systematisch vooruit te gaan (het duurt natuurlijk altijd te lang). Daarnaast is het ook leuk om gewoon een leuk ritme of een fijne beat van het net te plukken en je daarmee fanatiek bezig te houden tot het lukt. Doe het beide en dan blijft het leren drummen leuk.Hans Been.
Rick van EijkenRick van Eijken
18:57 06 Apr 22
Nooit gedacht dat ik kon leren drummen als dyslect. Ooit compleet afgehaakt bij pianoles en gitaarles omdat ik de noten niet kon lezen. Stap voor stap en in je eigen tempo leren drummen kan echt met deze cursus! Een superster hoef ik niet te worden maar wat een onwijs plezier heb ik als ik achter m’n drumstel zit. Heb zelfs een portable setje aangeschaft die ik in elkaar kan vouwen om ook op Schiermonnikoog en andere vakanties te kunnen spelen. Jullie blijven mij op een goede manier uitdagen om door te zetten en het programma helpt daar natuurlijk ook onwijs bij. Kan het iedereen aanbevelen. 👍👍👍
Martijn BerbenMartijn Berben
16:52 10 Jan 22
Echt helemaal top. Als je wilt leren drummen is dit echt een leuke manier om het te leren. Leon legt alles super goed uit. Duidelijk, op een rustige manier en ook met de nodige humor.. Nadat ik dik 10 jaar (bijna) niks meer had gedaan met drummen kwam ik online drumles bij toeval tegen op you tube. Na een proefperiode ben ik als een braaf schooljongentje helemaal vooraan begonnen met de cursus en het bevalt me nog steeds erg goed. Echt een aanrader...
Katrien HulstKatrien Hulst
16:16 23 Dec 21
Beste besluit ooit om te leren drummen bij online drumles! Je leert al snel grooves & fills waarmee je vlot mee kan spelen met Queen en andere rock helden. Leon legt het rustig en duidelijk uit en ik zit altijd met een brede grijns achter mijn drumstel door zijn vrolijke en Haagse manier van lesgeven. Elke dag een feestje!
U. H.U. H.
14:01 18 Nov 21
Fijne lessen, stap voor stap en je kan alles herhalen. Zoveel als je wilt of nodig hebt. Leon doet het meestal heel langzaam, alleen zo af en toe is hij te enthousiast en gaat een beetje te snel spelen bij een les. Maar dat is niet zo erg...??
R.J.S. KierkelsR.J.S. Kierkels
20:55 06 Nov 21
Online Drumles is helemaal te gek! Het leuke is dat Leon je vanaf les 1 meerdere delen van je drumstel leert gebruiken. Zo krijg je meteen het gevoel dat je zit te drummen en niet te trommelen. Écht geweldig! Niet meer zoeken naar een andere cursus, je hebt de enige juiste gevonden!
Danny FockeDanny Focke
20:14 06 Nov 21
Super om deze lessen te volgen, de belofte om je te leren drummen wordt zeker waargemaakt.De leraar is nooit saai, grappig en hij leert je stap per stap de nodige skills aan te leren. Sommige lessen worden live gegeven.Alsook komen er steeds nieuwe liedjes en lessen bij zodat je steeds geprikkeld blijft om deze ook te leren. Sinds ik online drumles heb, heb ik een dagelijkse verslaving bij (maar een gezonde dan)
Danny MaesDanny Maes
12:22 29 Mar 21
Ondertussen aan mijn derde jaar Online Drumles begonnen dus eigenlijk overbodig om te schrijven dat ik nog steeds " hartstikke enthousiast" ben!Maar dat kan je niet maken als je een review schrijft natuurlijk.Naar alle waarheid ben ik nu nog "hartstikker" dan in het begin want wat eigenlijk alleen maar telt, is het resultaat.Geloof het of niet maar ik begin een beetje als een echte drummer te klinken en dat is volledig te danken aan Online Drumles.Alleen jammer dat ik door mijn vele bezigheden er niet meer tijd kan insteken want alleen dat bepaalt de snelheid van vooruitgang.Om met Léon's woorden NIET in herhaling te vervallen: OEFENEN, OEFENEN, OEFENEN, OEFENEN, enzovoort...!Niet warm maar wel HÉÉT aanbevolen!DiePie.
js_loader

Kies je eigen drumstel!

Een drumstel huren of kopen. Alles is mogelijk bij Online Drumles. En beide opties zijn inclusief drumles. Zo kun je meteen aan de slag en leren drummen. Ideaal!

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle