Leren drummen op een elektrisch drumstel

Probeer het de eerste 14 dagen gratis.

Nu kan iedereen leren drummen!

Een elektrisch drumstel – dé manier om te leren drummen

Een elektrisch drumstel is dé uitkomst voor mensen die willen leren drummen zonder overlast voor de buren. Koptelefoon op en gaan. Niemand die je hoort.

Maar kun je wel goed leren drummen op een elektrisch drumstel?

Bij Online Drumles zeggen we altijd: als je de mogelijkheid hebt om akoestisch te drummen, altijd doen! Maar elektrisch drummen is – met name voor beginners – zo slecht nog niet. Hier lees je waarom.

Elektrische drumstellen zijn tegenwoordig steeds beter

Leren drummen op een elektrisch drumstel is heel goed mogelijk. De technologie van elektronische drumstellen heeft zich de laatste jaren snel ontwikkeld. De pads en bekkens – meestal gemaakt van siliconen materiaal – zijn zeer sensitief en reageren op het lichtste contact. Ook de soundmodules van vrijwel elk merk elektrisch drumstel zijn tegenwoordig van goede kwaliteit. De sound en het speelgevoel komt daardoor dicht in de buurt van akoestische drums. Andere voordelen van een elektronische set zijn:

  • Weinig ruimte. De meeste compacte sets nemen nog geen 1,5 m2 in beslag.
  • Prijs. Kwalitatief goede sets zijn zeer betaalbaar. Een instapmodel van Yamaha heb je al vanaf €393,- in huis.
  • Verschillende sounds. Rock, pop, metal of latin. In de meeste basis soundmodules vind je ze terug.

jongen-speelt-op-elektrisch-drumstel

Coördinatie en ritmegevoel voor beginners

Als je net begint met drummen maakt het weinig uit of je op een akoestische of elektronische set speelt. Voor beginners is het prioriteit eerst ritmegevoel en coördinatie te ontwikkelen. Coördinatie – het onafhankelijk leren bewegen van je ledematen – zit hem in het trainen van het lichaam zelf en niet in het drumstel. Het interpreteren van geluid, strak het tempo houden en ‘feel’ ontwikkelen (het ritmegevoel) zit hem in het leren omgaan met geluid. Beiden prima te leren op zowel een akoestisch als elektrisch drumstel. Sterker nog: als je het heel strikt neemt heb je voor coördinatie niet eens een drumstel nodig. Maar dat is natuurlijk wel zo leuk.

Wanneer wil je wel een akoestische set?

Het grootste verschil tussen een akoestisch en een elektrisch drumstel zit hem in de terugslag van de vellen. Dit noemen we de ‘rebound‘; het terugkaatsen van de stok wanneer je op een trommel slaat. Wanneer je op hoger niveau wilt drummen of optreden met een akoestisch drumstel wordt het trainen van o.a.  rudiments op hoge snelheid van belang. Dit vereist zeer precieze techniek die lastiger te leren is op een elektrisch drumstel. Je wilt namelijk leren omgaan met de rebound van het vel van een akoestisch drumstel (als je met een akoestisch drumstel optreedt). Voor de gemiddelde hobbyist is dit niet aan de orde. En ook gevorderde drummers kunnen prima op een elektrisch drumstel oefenen. Specifiek het oefenen van reboundtechnieken op hoge snelheid, dat is wél wat lastiger.  Overigens, als jij met een elektrisch drumstel op wilt treden – en dus helemaal nooit akoestisch speelt – is het natuurlijk ook niet van belang.

Benieuwd naar de sound?

Hoe klinkt dat nou eigenlijk? Zo’n elektrisch drumstel. In deze video laten we de sound horen van de Yamaha 400-module. Deze module zit in alle drumstellen die je bij Online Drumles kunt huren in een drumstelabonnement. Lees hier onder meer over drumstelabonnementen.

Leer drummen met een drumstelabonnement

Je wilt leren drummen maar hebt nog geen drumstel? Of wil je niet meteen aan een drumstel vastzitten? Dan zit je hier goed. Bij Online Drumles kun je een elektrisch drumstel huren. Dit noemen we een drumstelabonnement. Een Online Drumles drumstelabonnement is een bundel van twee abonnementen:

  • Een maandabonnement Online Drumles; en
  • Een maandabonnement op een elektronisch Yamaha drumstel.

Na jouw huurperiode kan je het drumstel overkopen. Je krijgt dan een gedeelte van jouw huurbedrag terug. Hierdoor kan je risicovrij uitproberen hoe leuk het is om te drummen! Wil je toch wat anders? Dan stuur je het drumstel gewoon terug.

Bekijk de drumstellen
 

Wat is Online Drumles?

Leren drummen met videolessen

Onze drumcursus is speciaal ontwikkeld voor beginners. Wij leren jou drummen vanaf het állereerste begin. Dat doen we door middel van videolessen. Met een Online Drumles abonnement krijg je toegang tot alle lessen. Hoe videolessen werken, zie je hier:

Bekijk de proefles hier

Bij Online Drumles leert iedereen drummen

Bij Online Drumles bieden we de ‘iedereen kan leren drummen’-garantie. Dit houdt in dat:

1. Niet goed geld terug. Wij garanderen dat jij gaat leren drummen met onze LeonDrums© Methode.

2. Gratis uitproberen. Online Drumles hanteert altijd een gratis proefperiode van 2 weken. Je kan altijd opzeggen.

3. Continu nieuwe lessen. Ons aanbod van lessen blijft altijd groeien door ons DrumLab©. Je bent nooit uitgeleerd.

Klaar om te starten?

Probeer Online Drumles 14 dagen gratis uit. In deze proefperiode krijg je twee weken lang onbeperkt toegang tot meer dan 1000 lessen. Kijk rond en leer onze methode kennen. Vind je het toch niks? Je zegt binnen twee weken met één druk op de knop kosteloos op. Ben je verkocht? Dan kun je een abonnement met of zonder drumstel afsluiten.

Ja, ik ga drummen!

Wat zeggen de drummers?

Online Drumles
5.0
Gebaseerd op 42 beoordelingen
powered by Google
Edwin ReedijkEdwin Reedijk
15:46 05 Apr 23
Veel geleerd van de cursus. De cursus is goed opgebouwd met leuke afwisselingen. Oefeningen, liedjes etc...Het verveeld zeker niet, en de leuke Haagse manier van Leon, is verrassend.Zeer goede leermeester.
JFW ReitsmaJFW Reitsma
19:53 07 Dec 22
Ik had me 's avons aangemeld bij online drumles met de computer. Inloggen met de telefoon gaf wat problemen. Meteen een mail gestuurd en de volgende ochtend kreeg ik al antwoord. Snelle service!
pats welkenhuyzenpats welkenhuyzen
13:04 13 Sep 22
Heel verslavende lesmethode, omdat je van het prille begin kan oefenen door met met muziek mee te spelen! Didactisch zeer sterk, met de nodige humor van lesgever Leon. Een aanrader als je wil leren drummen!
Hans BeenHans Been
16:10 08 Jun 22
Leon maakt het voor de beginnende drummer duidelijk en overzichtelijk. De voorbeeld sessies zijn rustig en en lang genoeg om het zelf op te pakken. Ook bied het structuur om systematisch vooruit te gaan (het duurt natuurlijk altijd te lang). Daarnaast is het ook leuk om gewoon een leuk ritme of een fijne beat van het net te plukken en je daarmee fanatiek bezig te houden tot het lukt. Doe het beide en dan blijft het leren drummen leuk.Hans Been.
Rick van EijkenRick van Eijken
18:57 06 Apr 22
Nooit gedacht dat ik kon leren drummen als dyslect. Ooit compleet afgehaakt bij pianoles en gitaarles omdat ik de noten niet kon lezen. Stap voor stap en in je eigen tempo leren drummen kan echt met deze cursus! Een superster hoef ik niet te worden maar wat een onwijs plezier heb ik als ik achter m’n drumstel zit. Heb zelfs een portable setje aangeschaft die ik in elkaar kan vouwen om ook op Schiermonnikoog en andere vakanties te kunnen spelen. Jullie blijven mij op een goede manier uitdagen om door te zetten en het programma helpt daar natuurlijk ook onwijs bij. Kan het iedereen aanbevelen. 👍👍👍
Martijn BerbenMartijn Berben
16:52 10 Jan 22
Echt helemaal top. Als je wilt leren drummen is dit echt een leuke manier om het te leren. Leon legt alles super goed uit. Duidelijk, op een rustige manier en ook met de nodige humor.. Nadat ik dik 10 jaar (bijna) niks meer had gedaan met drummen kwam ik online drumles bij toeval tegen op you tube. Na een proefperiode ben ik als een braaf schooljongentje helemaal vooraan begonnen met de cursus en het bevalt me nog steeds erg goed. Echt een aanrader...
Katrien HulstKatrien Hulst
16:16 23 Dec 21
Beste besluit ooit om te leren drummen bij online drumles! Je leert al snel grooves & fills waarmee je vlot mee kan spelen met Queen en andere rock helden. Leon legt het rustig en duidelijk uit en ik zit altijd met een brede grijns achter mijn drumstel door zijn vrolijke en Haagse manier van lesgeven. Elke dag een feestje!
U. H.U. H.
14:01 18 Nov 21
Fijne lessen, stap voor stap en je kan alles herhalen. Zoveel als je wilt of nodig hebt. Leon doet het meestal heel langzaam, alleen zo af en toe is hij te enthousiast en gaat een beetje te snel spelen bij een les. Maar dat is niet zo erg...??
R.J.S. KierkelsR.J.S. Kierkels
20:55 06 Nov 21
Online Drumles is helemaal te gek! Het leuke is dat Leon je vanaf les 1 meerdere delen van je drumstel leert gebruiken. Zo krijg je meteen het gevoel dat je zit te drummen en niet te trommelen. Écht geweldig! Niet meer zoeken naar een andere cursus, je hebt de enige juiste gevonden!
Danny FockeDanny Focke
20:14 06 Nov 21
Super om deze lessen te volgen, de belofte om je te leren drummen wordt zeker waargemaakt.De leraar is nooit saai, grappig en hij leert je stap per stap de nodige skills aan te leren. Sommige lessen worden live gegeven.Alsook komen er steeds nieuwe liedjes en lessen bij zodat je steeds geprikkeld blijft om deze ook te leren. Sinds ik online drumles heb, heb ik een dagelijkse verslaving bij (maar een gezonde dan)
Danny MaesDanny Maes
12:22 29 Mar 21
Ondertussen aan mijn derde jaar Online Drumles begonnen dus eigenlijk overbodig om te schrijven dat ik nog steeds " hartstikke enthousiast" ben!Maar dat kan je niet maken als je een review schrijft natuurlijk.Naar alle waarheid ben ik nu nog "hartstikker" dan in het begin want wat eigenlijk alleen maar telt, is het resultaat.Geloof het of niet maar ik begin een beetje als een echte drummer te klinken en dat is volledig te danken aan Online Drumles.Alleen jammer dat ik door mijn vele bezigheden er niet meer tijd kan insteken want alleen dat bepaalt de snelheid van vooruitgang.Om met Léon's woorden NIET in herhaling te vervallen: OEFENEN, OEFENEN, OEFENEN, OEFENEN, enzovoort...!Niet warm maar wel HÉÉT aanbevolen!DiePie.
js_loader

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle