Muziekles op latere leeftijd? 4 redenen om te leren drummen

drummer latere leeftijd
4.8
(5)

Muziekles volgen op latere leeftijd kan prima!

Je bent nooit te oud om te leren. Dat motto geldt ook als je wilt leren drummen. Natuurlijk ligt de ideale leeftijd om te beginnen niet op je 60e. Maar dat wil niet zeggen, dat je op gevorderde leeftijd niet kunt starten met drumles. In dit artikel kom je erachter dat er vier hele goede redenen zijn om te leren drummen op latere leeftijd. Juist dan brengt drummen je veel méér dan plezier alleen!

Maar eerst nog even dit…

Wij van Online Drumles geloven dat echt iedereen kan leren drummen. We geven niet voor niets onze keiharde garanties. Je volgt bij ons op je eigen niveau en op je eigen tempo lessen. Wees niet bang dat het te laat is om iets nieuws te proberen! Drummen is ongelooflijk leuk en elke les die je leert, geeft een geweldige kick. We dagen je graag uit de uitdaging met ons aan te gaan. Ook jou leren we drummen, zeker weten! Lees hieronder welke 4 goede redenen er zijn om vandaag nog te beginnen.

1. Drummen is een goede workout

Met drummen gebruik je je hele lichaam. Het wordt niet voor niets vergeleken met een topsport. Als je op latere leeftijd leert drummen, train je de algehele coördinatie van je lijf. Dit verbetert de balans van je lichaam.. Bij Online Drumles hebben de muzieklessen niet voor niets een apart coördinatie gedeelte. Als volwassene heb je baat bij een goede core om rugklachten te voorkomen. Het lijkt misschien makkelijk, op een krukje zitten en met stokken slaan, maar als drummer werk je continu aan je core (onderrug, bekken en buik) wanneer je speelt (mits je een goede houding aanneemt). Iedere keer oefenen is dus meteen een goede workout. Twee vliegen in één klap!

2. Iedereen heeft gevoel voor ritme. Ook op latere leeftijd

Bang dat je op latere leeftijd te oud bent om muzieklessen te volgen? Dat is niet nodig! Om te leren drummen, heb je ritmegevoel nodig. En laat het nu zo zijn dat iedereen gevoel voor ritme heeft! Onafhankelijk van leeftijd.

Van nature is het zo geregeld dat er een gevoel van ritme aanwezig is bij de mens. Ritme, spraak en beweging worden in hetzelfde gedeelte van de hersenen geregeld. Ruw gezegd betekent dit dat als je kan lopen en/of praten, je ook kan leren drummen. Denk er maar eens over na: mensen lopen niet aritmisch. Gelijke passen, met gelijke afstand, op eenzelfde tempo. Wij gebruiken deze koppeling in de hersenen heel handig in onze lesmethode. Deze methode is compleet onafhankelijk van leeftijd. Ritme zit in de aard van de mens. En dus kan iedereen leren drummen.

Van alle beginnende drummers, of deze nu jong of wat ouder zijn, heeft niemand de coördinatie van een volleerd drummer. Dat is een feit. Ja, sommige natuurtalenten hebben misschien wat sneller de coördinatie door dan anderen. Maar als drummer ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Hoeveel talent je ook hebt.

Ons punt mag dus duidelijk zijn: zelden zijn mensen meteen in staat om alle ledematen onafhankelijk te gebruiken. Vaak hoor je mensen zeggen “Ja! Maar dat kan ik écht niet, zo met die linkervoet erbij!”. Bij Online Drumles denken wij dan vaak “Dat klopt. Wij konden dat ook niet meteen. Kon jij meteen autorijden toen je voor het eerst in een auto stapte?”. Net zoals autorijles jou leert autorijden, is drumles dé manier om te leren drummen. Meters maken, met kleine stapjes. Daarom is Online Drumles ook stap-voor-stap opgebouwd; we nemen jou bij de hand in jouw leerproces. Je leeftijd maakt daarom niet uit wanneer je leert drummen. In onze online drumcursus maken wij zelf dit onderscheid niet eens!

3. Drummen vermindert stress en is een manier van emotie uiten

Ons dagelijkse leven als volwassene kan behoorlijk wat stress met zich meebrengen. Uit onderzoek blijkt dat drummen een meditatieve functie heeft en een perfecte uitlaatklep is voor al je – al dan niet opgekropte – emoties. Gestrest, nerveus, verdrietig of opgekropte woede? Zet de muziek aan die aansluit op jouw mood, pak de drumstokken erbij en ga lekker los op je drumstel. Wedden dat het oplucht? Als je drumt, komen zowel je linker- als je rechterhersenhelft tegelijk in actie. Drummen verplicht al je aandacht in het hier en nu te leggen. Het bevrijdt je van je gedachten en veegt als een bezem je hoofd leeg. Je voelt je weer fris en vrij na een fijn potje drummen!

4. Bij Online Drumles leren de meeste mensen drummen op latere leeftijd

We zien dat de meeste die bij ons leren drummen, ouder zijn dan 35. Vaak krijgen we vragen van geïnteresseerden boven de 35 of het wel een goed idee is om nog aan drummen te beginnen. Wees gerust: we peilen regelmatig of onze methode werkt en van iedere leeftijdscategorie krijgen we heel veel goede reacties terug! Tevens hebben we met fysieke drumlessen weinig verschil in de leercurve bij verschillende leeftijden gezien. Meters maken is altijd belangrijker dan talent!

Met onze leermethode moedigen we je aan zoveel mogelijk te oefenen. Door op je eigen niveau en tempo de lessen te volgen, groei je als vanzelf mee. We vernieuwen en verrijken ons lesaanbod regelmatig, zodat het volgen van de lessen leuk en interessant blijft.

Muziekles op latere leeftijd online volgenbranded online drumles op tablet elektrisch drumstel

Een nieuw instrument leer je niet zomaar. Maar je zal het snelst leren wanneer je muzieklessen volgt. Omdat je als volwassene misschien een druk programma hebt met bijvoorbeeld werk, kinderen of andere activiteiten, kan online muziekles een uitkomst bieden. Bij Online Drumles kun je lekker vanuit huis leren drummen, zo lang en zo vaak als jij wilt. Met een maand- of jaarabonnement krijg je onbeperkt toegang tot onze lessen. Echt ideaal is dat je bij ons ook een drumstel kunt huren. Hieronder lees je daar meer over. Drumles voor volwassenen is nog nooit zo toegankelijk geweest!

Nieuwsgierig? Je kan Online Drumles altijd twee weken gratis uitproberen. Is het toch niks voor jou? Dan zeg je het abonnement weer op. Je zit nergens aan vast.

Nog geen drumstel in huis? Bij Online Drumles kun je bij jouw lesabonnement een elektrisch drumstel huren. Zo kun je risicovrij uitproberen hoe leuk het is om te leren drummen. Is het toch niks? Dan stuur je het drumstel gewoon weer terug.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje via het onderstaande formulier. Je krijgt zo snel mogelijk een persoonlijk reactie van ons terug.

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 4.8 / 5. Aantal beoordelingen 5

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!