Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt je de meest gestelde vragen over Online Drumles.

De cursus en hoe te oefenen

 • Hoe werkt online drumles?

Online Drumles biedt les video’s waarin Léon je oefeningen uitlegt en waar je bij mee moet spelen. Het werkt hetzelfde als een privé drumles, maar dan door middel van een video. Na de les is er een afspeellijst met video’s op verschillende tempo’s. Op de eerste video speelt Léon een basisgroove waar je je eigen oefening overheen moet spelen om het juiste tempo te voelen. Daarna kun je verder met de afspeellijst waar muziek in staat, zodat je met muziek kan mee spelen.

 • Wat krijg ik als ik een abonnement afneem?

Als je een abonnement afneemt krijg je toegang tot alle videolessen die op onlinedrumles.nl worden aangeboden. Het is op basis van bruikleen, dus je koopt geen eigendom.

 • Volg je de lessen wanneer het jouw uitkomt en in je eigen tempo?

Ja, de lessen zijn gemaakt uit 18 jaar ervaring en getest op onze eigen leerlingen. Je kunt de videolessen aanzetten wanneer je maar wilt. De lessen worden in onze fysieke drumschool gebruikt en dus ook getest. Wij ervaren zelf met leerlingen hoe de lessen worden opgepakt.

 • Voor welk niveau is Online Drumles bedoelt?

Online Drumles is een cursus vanaf de aller eerste slagen van een drummer. We gaan in de toekomst de website uitbreiden met gevorderder lessen. Die sluiten we aan op het huidige aanbod.

 • Hoeveel lessen is het advies per week te doorlopen?

De lessen moeten wel herhaald worden om ze echt goed te kunnen drummen. Léon’s advies is maximaal 3 lessen per week te oefenen en dagelijks te herhalen.

 • Vanaf welke leeftijd kun je de videolessen volgen?

Vanaf 8 jaar maar als je talent hebt kan je ook eerder beginnen, we bieden 2 weken gratis aan om de hele cursus te bekijken. Ook bieden we hoofdstuk 1 gratis aan. Als je hoofdstuk 1 kan spelen, kan je de cursus aan.

 • Hoe lang doe je erover om al die lessen te doorlopen?

De cursus is gemaakt voor een jaar drumles mits je een half uur per dag oefent. In de praktijk zien we dat leerlingen in de fysieke drumschool na een jaar gemiddeld bij hoofdstuk 15 van de 30 zijn.

 • Welke stijlen komen aan bod?

Online Drumles is tot nu toe een basiscursus in de richting van pop/rock en blues muziek. We gaan de cursus later uitbreiden met andere stijlen.

 • Kan ik videolessen downloaden voor offline gebruik?

Nee, de video’s zijn uitsluitend online beschikbaar op onlinedrumles.nl. Mocht je Wifi ontoereikend zijn in je oefenruimte, kun je overwegen een Wifi-versterker te plaatsen.

 • Waar kan ik het boek bestellen?

Je kunt al onze artikelen bekijken in onze winkel.

 • Hoe kan ik een fysieke les van Léon boeken?

Stuur een e-mail naar info@onlinedrumles.nl om een afspraak te maken.

 • Mijn drumstel heeft een jazz opstelling (snare, 1e tom en floortom), hoe kan ik de lessen dan volgen?

In de video’s spelen we met 4 trommels (een 2e tom er bij). Je kunt de volgorde van de fills aanpassen naar: “Snare – 1e tom – snare – floortom.

 • Ik ben linkshandig, hoe volg ik dan de lessen?

Voor linkshandige drummers raden we eigenlijk altijd aan gewoon rechtshandig te leren spelen. Je gebruikt je rechter hand meer,  waardoor de “zwakke hand” zich beter ontwikkeld. Het is dan zeker een “handicap” maar op de lange termijn trek je het verschil tussen links en rechts dichter naar elkaar toe.

Dat daar gelaten, het ligt er aan wat je gewend bent. Als je 16e noten altijd met links bent begonnen te spelen, is een linkshandige opstelling logisch, maar in de drumschool hebben we ook mensen die linkshandig op een rechtshandige set spelen. Sommige overgangen moet je dan zelf gaan “oplossen”.

 • Wanneer zou je in een bandje kunnen spelen?

Als je de beginnerscursus hebt uitgespeeld kun je al in een bandje beginnen.
Het belangrijkste voor een band is :
– dat je strak leert spelen, dus een tempo goed kunt vasthouden
– de structuur van een liedje goed in je geheugen hebt
– opmaat (beginfills) en andere fills in het nummer goed uit telt.
Onze tip zou zijn: Probeer zo veel mogelijk met een metronoom te oefenen!

Drumstel huren

 • Heeft het nut om zo’n elektronisch drumstel aan te schaffen? Of heb je eigenlijk na 1 jaar weer een ander type nodig?

Drummen is coördinatie. Dat kan je leren door veel te oefenen dus voor een goed resultaat heb je zeker een drumstel nodig. De yamaha dtx400k kan je wel een paar jaar mee vooruit.

 • Als ik de eerste 6 maanden huur + drumles betaal, en ik neem daarna het drumstel over aan wordt het maandelijkse bedrag dan teruggezet naar alleen de drumles? 

Ja, we hebben het in de website nu zo aangepast dat het maandelijks bedrag voor online les altijd los staat van de huur van het drumstel.

 • Mocht ik toch een ander drumstel willen huren of aanschaffen na die eerste 6 maanden, kan dat dan ook? 

Ja dat kan. Je brengt het drumstel terug en je begint weer opnieuw. De aanbieding dat je de helft van het gehuurde bedrag terug krijgt vervalt, want dat geldt voor het gehuurde drumstel.

Account

 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Op de inlogpagina kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Er wordt een link naar je e-mail gestuurd. Als je op deze link klikt wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te vullen. Als je geen e-mail ontvangt kijk dan in je spam box. Heb je nog steeds geen mail ontvangen? Neem dan pas contact op met info@onlinedrumles.nl.

 • Ik weet mijn gebruikersnaam niet meer, wat nu?

Op het inlogscherm staat dat je je gebruikersnaam óf e-mail adres kunt gebruiken om in te loggen. Weet je ook je e-mail adres niet meer? Stuur dan een e-mail naar info@onlinedrumles.nl met je voor en achternaam.

 • Ik heb een proefabonnement afgenomen maar wil deze opzeggen, hoe kan ik dat doen?

Ga naar www.onlinedrumles.nl en log in om het abonnement op te zeggen. Ga naar “Mijn Account” > “Abonnementen” > het betreffende abonnement bekijken > “Direct opzeggen” te klikken. Je abonnement wordt stopgezet zodra de 14 dagen is verlopen.

 Betalingen

 • Waarom wordt er €0,02 afgeschreven voor een proefabonnement? 

Er wordt €0,02 afgeschreven om je bankrekening te verifiëren. Het is tevens een akkoord voor de algemene voorwaarden en automatische incasso die start zodra de 14 dagen proeftijd voorbij zijn. Als je binnen de proeftijd je abonnement opzegt wordt er geen abonnementsgeld afgeschreven en blijft de toegang tot de lessen open zolang het proefabonnement loopt. De €0,02 wordt niet teruggeboekt naar de klant.

 • Kan ik zelf het abonnementsgeld overmaken? 

Nee dat kan niet. We werken met een automatische incasso en een leersysteem. Deze twee systemen werken nauw en vlekkeloos met elkaar samen. Je kunt alleen een abonnement starten door te betalen via de website.

 • Ik heb een abonnement afgesloten maar kan niet bij de lessen, hoe komt dat?

Dit gebeurd zelden, maar het kan zijn dat je per ongeluk eerder al een account hebt aangemaakt. Check even of je het juiste account gebruikt. Kom je er niet uit? Neem contact op met info@onlinedrumles.nl, dan gaan we het samen uitzoeken en oplossen.