Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt je de meest gestelde vragen over Online Drumles.

De cursus en hoe te oefenen

 • Hoe werkt online drumles?

Online Drumles biedt les video’s waarin Léon je oefeningen uitlegt en waar je bij mee moet spelen. Het werkt hetzelfde als een privé drumles, maar dan door middel van een video. Na de les is er een afspeellijst met video’s op verschillende tempo’s. Op de eerste video speelt Léon een basisgroove waar je je eigen oefening overheen moet spelen om het juiste tempo te voelen. Daarna kun je verder met de afspeellijst waar muziek in staat, zodat je met muziek kan mee spelen.

 • Wat krijg ik als ik een abonnement afneem?

Als je een abonnement afneemt krijg je toegang tot alle videolessen die op onlinedrumles.nl worden aangeboden. Het is op basis van bruikleen, dus je koopt geen eigendom.

 • Volg je de lessen wanneer het jouw uitkomt en in je eigen tempo?

Ja, de lessen zijn gemaakt uit 18 jaar ervaring en getest op onze eigen leerlingen. Je kunt de videolessen aanzetten wanneer je maar wilt. De lessen worden in onze fysieke drumschool gebruikt en dus ook getest. Wij ervaren zelf met leerlingen hoe de lessen worden opgepakt.

 • Voor welk niveau is Online Drumles bedoelt?

Online Drumles is een cursus vanaf de aller eerste slagen van een drummer. We gaan in de toekomst de website uitbreiden met gevorderder lessen. Die sluiten we aan op het huidige aanbod.

 • Hoeveel lessen is het advies per week te doorlopen?

De lessen moeten wel herhaald worden om ze echt goed te kunnen drummen. Léon’s advies is maximaal 3 lessen per week te oefenen en dagelijks te herhalen.

 • Vanaf welke leeftijd kun je de videolessen volgen?

Vanaf 8 jaar maar als je talent hebt kan je ook eerder beginnen, we bieden 2 weken gratis aan om de hele cursus te bekijken. Ook bieden we hoofdstuk 1 gratis aan. Als je hoofdstuk 1 kan spelen, kan je de cursus aan.

 • Hoe lang doe je erover om al die lessen te doorlopen?

De cursus is gemaakt voor een jaar drumles mits je een half uur per dag oefent. In de praktijk zien we dat leerlingen in de fysieke drumschool na een jaar gemiddeld bij hoofdstuk 15 van de 30 zijn.

 • Welke stijlen komen aan bod?

Online Drumles is tot nu toe een basiscursus in de richting van pop/rock en blues muziek. We gaan de cursus later uitbreiden met andere stijlen.

 • Kan ik videolessen downloaden voor offline gebruik?

Nee, de video’s zijn uitsluitend online beschikbaar op onlinedrumles.nl. Mocht je Wifi ontoereikend zijn in je oefenruimte, kun je overwegen een Wifi-versterker te plaatsen.

 • Waar kan ik het boek bestellen?

Je kunt al onze artikelen bekijken in onze winkel.

 • Hoe kan ik een fysieke les van Léon boeken?

Je kunt een fysieke les bij Léon boeken door naar de website van leondrums.nl te gaan.

 • Mijn drumstel heeft een jazz opstelling (snare, 1e tom en floortom), hoe kan ik de lessen dan volgen?

In de video’s spelen we met 4 trommels (een 2e tom er bij). Je kunt de volgorde van de fills aanpassen naar: “Snare – 1e tom – snare – floortom.

 

Drumstel huren

 • Heeft het nut om zo’n elektronisch drumstel aan te schaffen? Of heb je eigenlijk na 1 jaar weer een ander type nodig?

Drummen is coördinatie. Dat kan je leren door veel te oefenen dus voor een goed resultaat heb je zeker een drumstel nodig. De yamaha dtx400k kan je wel een paar jaar mee vooruit.

 • Als ik de eerste 6 maanden €30 per maand betaal, en we schaffen daarna het drumstel aan wordt het maandelijkse bedrag dan teruggezet naar €10? 

Ja, we hebben het in de website nu zo aangepast dat het maandelijks bedrag voor online les altijd €10 per maand is en de huur van het drumstel €20 per maand (dat is normaal €30).

 • Mocht ik toch een ander drumstel willen huren of aanschaffen na die eerste 6 maanden, kan dat dan ook? 

Ja dat kan. Je brengt het drumstel terug en je begint weer opnieuw. De aanbieding dat je de helft van het gehuurde bedrag terug krijgt vervalt, want dat geldt voor het gehuurde drumstel.

Account

 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Op de inlogpagina kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Er wordt een link naar je e-mail gestuurd. Als je op deze link klikt wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te vullen. Als je geen e-mail ontvangt kijk dan in je spam box. Heb je nog steeds geen mail ontvangen? Neem dan pas contact op met info@onlinedrumles.nl.

 • Ik weet mijn gebruikersnaam niet meer, wat nu?

Op het inlogscherm staat dat je je gebruikersnaam óf e-mail adres kunt gebruiken om in te loggen. Weet je ook je e-mail adres niet meer? Stuur dan een e-mail naar info@onlinedrumles.nl met je voor en achternaam.

 • Ik heb een proefabonnement afgenomen maar wil deze opzeggen, hoe kan ik dat doen?

Ga naar www.onlinedrumles.nl en log in om het abonnement op te zeggen. Ga naar “Mijn Account” > “Abonnementen” > het betreffende abonnement bekijken > “Direct opzeggen” te klikken. Je abonnement wordt stopgezet zodra de 14 dagen is verlopen.

 Betalingen

 • Waarom wordt er €0,01 afgeschreven voor een proefabonnement? 

Er wordt €0,01 afgeschreven om je bankrekening te verifiëren. Het is tevens een akkoord voor de algemene voorwaarden en automatische incasso die start zodra de 14 dagen proeftijd voorbij zijn. Als je binnen de proeftijd je abonnement opzegt wordt er geen abonnementsgeld afgeschreven en blijft de toegang tot de lessen open zolang het proefabonnement loopt. De €0,01 wordt niet teruggeboekt naar de klant.

 • Ik heb een abonnement afgesloten maar kan niet bij de lessen, hoe komt dat?

We zijn bekend met dit probleem en proberen het zo snel mogelijk op te lossen. Het gaat fout tussen de betaling en toegang tot de lessen. De toegang wordt pas verleent zodra de betaling van de incasso binnen is Dit duurt over het algemeen 3 werkdagen. Onze excuses voor het ongemak.