Drumles keuzes: Online Drumles of Privé Drumles?

drums opnemen drummen
5
(3)

Leren drummen bij een drumschool: we zijn er zelf groot mee geworden. Vandaag de dag geven we ook nog steeds privéles in onze studios. Drumles bij een fysieke school zullen we daarom ook nooit afkraken. Het heeft voor- en nadelen en zeker veel voordelen! In dit korte artikel leggen we uit wat de voor- en nadelen van privé drumles en Online Drumles zijn.

Privéles heeft voordelen t.o.v. Online Drumles:

Bij privéles krijgt de leerling persoonlijke aandacht. Dat is fijn. Daarnaast kan elke leerling een eigen lesplan krijgen. En op maakt gemaakt is altijd goed, toch? Ook kan de leraar goed naar techniek kijken tijdens de les. Hierdoor heeft de leerling direct feedback tijdens zijn spel, waardoor foutjes snel opgelost kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerde zithouding of het verkeerd vasthouden van de stokken. Een privé leraar kan je hier snel op wijzen. Het is ook makkelijker om op speciale wensen van de leerling in te spelen bij privé drumles. Misschien speelt de leerling in een band en moeten er nummers ingestudeerd worden. Een drumleraar kan je hier goed bij helpen.

Kort gezegd, de voordelen van privé drumles zijn:

  • Persoonlijke aandacht;
  • Een op maat gemaakt lesplan en;
  • Feedback op het spel van de leerling tijdens de les.

Privé drumles is daarom nooit een slecht idee als je het aan ons vraagt.

Dus, waarom Online Drumles, als je ook ‘gewoon’ drumles kan nemen?

Toch heeft ook Online Drumles voordelen. Zo kan je drummen waar en wanneer jij wilt, in je eigen tijd. Je bent niet gebonden aan een vaste afspraak met een drumleraar. Heb je een keer wat meer tijd om te drummen, dan kan je meer drumlessen doen. Heb je een keer wat minder tijd, dan hoef je geen dure lessen af te zeggen of over te slaan. Online leren drummen heeft nog meer voordelen. Zo is het erg fijn dat je lessen altijd online beschikbaar zijn. Je kan ze dus op elk moment terugkijken of nieuwe lessen volgen. Je beschikt altijd over de uitleg van de leraar, waardoor je niet alles in één keer hoeft op te slaan. Wanneer jij zin hebt, gemotiveerd bent en geconcentreerd bent, kan je jouw lessen volgen. Bovendien kan je drummen zonder anderen al teveel lastig te vallen. Online Drumles kijk je op je tablet of laptop, en deze prik je zo in je elektrische drumstel met een kabeltje. Lekker makkelijk. Koptelefoon op en gaan!

Ook is er een voordeel aan het niet hebben van een op maat gemaakt lesplan. Een op maat gemaakt lesplan valt namelijk niet te testen. Het is lastig te bepalen of een individueel lesplan eigenlijk wel een goed lesplan is. In het geval van online leren drummen heb je dit probleem veel minder. De methode die jij gebruikt, wordt door iedereen gebruikt en kan daardoor veel beter getest worden. Onze one-size-fits all methode hebben we hierdoor kunnen testen op 4.000 leerlingen. Hierdoor ben jij verzekerd van een goed lesmethode die volop wordt getest: de LeonDrums Methode©. Bij privélessen ben je afhankelijk van het niveau van de drumleraar. Gelukkig zijn er genoeg goede drumleraren in Nederland!

Last but not least: Online Drumles is simpelweg een stuk goedkoper. Online Drumles is al beschikbaar vanaf €19,99 per maand. Meeste privélessen beginnen pas vanaf €70 per maand, voor 4x een halfuur.

Okee, dus wat kan ik het nu het beste doen? Privé drumles of Online Drumles?

Het antwoord daarop is eigenlijk simpel! Ben jij een gevorderde drummer met wat jaren (+4) ervaring? Dan ben je waarschijnlijk beter af met privéles. Dan haal je ook meer waarde uit het geld dat je voor je drumlessen betaalt. Online Drumles focust echt op de beginnende drummer. Afhankelijk van hoe vaak jij oefent, ben je met 0-4 jaar ervaring beter af met Online Drumles. Een andere reden om Online Drumles te kiezen is flexibiliteit; niet iedereen kan elke week tijd maken voor privé drumles.

Ons advies: ben je een beginnend drummer, of heb je weinig tijd en wil je toch graag drummen? Dan is Online Drumles ideaal. Ben jij een gevorderde drummer, wil je je techniek haarfijn aanscherpen en wil je daar graag goede begeleiding in? Zoek dan naar een (goede!) drumleraar.

Hoe weten jullie dan zo zeker dat Online Drumlessen ook voor beginners beter zijn dan privélessen?

Hoe wij tot Online Drumles gekomen zijn leggen we uit hier: de LeonDrums Methode. Hier leggen wij uit waarom drumlessen voor beginners heel anders zijn dan drumlessen voor (ver)gevorderden (hier raden wij namelijk, zoals hiervoor gemeld, vaak wél privéles aan). Voor beginners zweren wij bij Online Drumles: zelfs onze eigen leerlingen die zich voor privéles aanmelden gaan bij ons eerst de groepsles in. Daar krijgen zij drumlessen volgens de Online Drumles Methode. Wij hebben gemerkt dat dit voor beginners veel effectiever is. Voorproefje? Kijk dan bij onze gratis proefles of kijk eens op ons Youtube kanaal.

Wil je Online Drumles proberen? Wij bieden altijd een gratis proefperiode van 14 dagen aan, als onderdeel van onze “iedereen kan leren drummen”-garantie.

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 3

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!