Vanaf welke leeftijd kan je leren drummen?

elektrisch drumstel kind meisje
5
(3)

Vanaf welke leeftijd kan je leren drummen?

Bij Online Drumles is de slogan niet voor niets “Iedereen kan leren drummen”. We hebben drummers van vier jaar oud, tot eind 70. Toch krijgen we regelmatig de vraag: “vanaf welke leeftijd kan je leren drummen”? In dit artikel gaan we daarom in op deze vraag en leggen we uit waarom leeftijd je nooit moet tegenhouden om iets te doen wat je wilt!

De vraag “vanaf welke leeftijd kan je leren drummen” heeft eigenlijk twee varianten:

  1. Ben ik – of mijn kind – te jong om te leren drummen?
  2. Ben ik te oud om te leren drummen?

In dit artikel van Online Drumles gaan geven we een antwoord op beide vragen. Als je na het lezen nog vragen hebt, mail ons dan gerust op contact@onlinedrumles.nl of neem contact via het onderstaande formulier.

Ben ik – of mijn kind – te jong om te leren drummen?

Vaak spreken we ouders die thuis een enthousiaste kleine drummer hebben. Het kind wil graag drumles maar de ouders vragen zich af of hier geen minimumleeftijd aan verbonden zit. Het korte antwoord: Nee! Gelukkig niet. Eigenlijk kan je vanaf elke leeftijd leren drummen.

Wel is het heel belangrijk dat de drumlessen geschikt zijn voor het kind. Bij jonge kinderen is de motoriek en coördinatie natuurlijk nog wat minder ontwikkeld dan bij oudere kinderen en volwassenen. Bij Online Drumles delen we de online drumcursus op in hoofdstukken. Er is ook een hoofdstuk 0, de coördinatietraining. Deze training is de meest laagdrempelige manier om met drummen te starten. De training bevat 60 lessen die zich specifiek richten op kennis leren maken met drummen. Deze is dus zeer geschikt voor de jongste onder ons. Er zijn kinderen van slechts 4 jaar oud die bij ons middels hoofdstuk 0 kennis maken met drummen. Naar onze mening is het belangrijkste is dat de lessen laagdrempelig en leuk zijn. Niet te moeilijk, vooral leuk. Geef het kind lekker de tijd, laat het meters maken, en voordat je het weet zit de progressie er stevig in. Juist op jonge leeftijd leren drummen heeft veel voordelen!

Wil je de coördinatietraining eerst eens bekijken en checken of het geschikt is voor jouw kind? De eerste twee weken Online Drumles (inclusief coördinatietraining) kun je gratis uitproberen (en eventueel makkelijk weer opzeggen!).

Het is daarnaast wel belangrijk dat het drumstel geschikt is voor het kind. Het belangrijkste is dat het drumstel zo te verstellen valt dat ook de kleinste onder ons er goed bij kunnen. Zie ook ons artikel over de beste kinderdrumstellen. Wil je advies over een kinder drumstel (of je deze nou bij ons of bij een ander haalt), mail dan gerust even op contact@onlinedrumles.nl en dan helpen we je weg op!

Ben ik te oud om te leren drummen?

Per mail krijgen we vaak de vraag of Online Drumles voor jongeren bedoeld is. Stiekem vinden wij dit altijd een beetje grappig. Verreweg het grootste deel van de drummers bij Online Drumles heeft namelijk een leeftijd van boven de 35. Onze oudste drummer is in de 70!

We zien ook lang niet altijd verschil in leercurve tussen verschillende leeftijden. Het lijkt een mythe te zijn dat jongere mensen sneller leren. We zien regelmatig mensen van alle soorten leeftijden ons verbluffen met resultaten. Laat leeftijd je dus nooit tegenhouden om iets te doen wat je leuk lijkt. Online Drumles is specifiek bedoeld voor de beginnende drummer, of de drummer in spe die nog nooit een drumstel heeft aangeraakt. Hoe oud je bent maakt niet uit. Online Drumles is zeer laagdrempelig. Onze slogan is niet voor niets “Nu kan iedereen leren drummen”.

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 3

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!