Thuis leren drummen? Zo pak je het aan

jongen drummer
5
(3)

Thuis leren drummen? Zo pak je het aan

Met de komst van het internet en de ontwikkeling van elektronische drumstellen is thuis leren drummen makkelijker geworden dan ooit. Het internet biedt een schat aan informatie en lesmateriaal, beschikbaar wanneer jij dat wilt. Dankzij de compacte en geluidsarme elektronische drumstellen hoef je je geen zorgen te maken over ruimtegebrek of geluidsoverlast. In dit artikel vertellen we je op welke manieren je thuis kunt leren drummen. We kijken daarbij vooral naar de mogelijkheden om zonder drumleraar te leren drummen, want die geven je de meeste flexibiliteit.

Wat zijn de voordelen van thuis leren drummen zonder leraar?

1. Je kunt lessen volgen wanneer het jou uitkomt, en zo lang als je wilt

In tegenstelling tot de traditionele drumlessen, waarbij je gebonden bent aan de beschikbaarheid van je drumleraar, biedt online thuis leren drummen je de vrijheid om te oefenen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je zin om een heel weekend aan nieuwe drumskills te werken, dan kan dat gewoon. Het lesmateriaal is altijd beschikbaar. Ben je klaar met je les en kan je niet wachten op de volgende? Doordat je thuis leert drummen knal je gewoon nog een uurtje door.

2. Je hoeft de deur niet uit

Met een drumstel thuis is de fysieke drempel om te drummen kleiner. Je kunt lekker leren drummen én oefenen in je eigen omgeving. Je hoeft dan gelukkig niet door weer en wind naar de muziekschool. Bovendien, niet iedereen heeft een drumleraar of muziekschool in de buurt. Onderschat niet hoeveel impact dit heeft op hoe vaak je oefent! Als je op elk moment even snel 10 minuutjes kan gaan zitten, maakt dat de drempel zoveel lager, en ben jij dus veel vaker thuis achter je drumstel te vinden. Meters maken!

3. Het is goedkoper

Thuis leren drummen is goedkoper. Bij een fysieke drumschool krijg je persoonlijke begeleiding en hier betaal je uiteraard ook voor. Terecht natuurlijk. Maar als je minder te besteden hebt, is het fijn dat er ook goedkopere (en zelfs gratis) alternatieven zijn waarmee je zelf thuis kunt leren drummen.

Samengevat

Thuis leren drummen zonder drumleraar is laagdrempelig. Het geeft je erg veel flexibiliteit. Je kunt zelfs zonder drumstel beginnen met leren drummen. En dat in je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt!

Hoe kun je thuis leren drummen zonder leraar?

1. Leren uit een boek

Ben je iemand die het beste uit een boek leert, dan zijn er een aantal goede boeken met drummethodes die je wellicht een heel eind op weg helpen. Sommige boeken bieden een algemene lesmethode, maar er zijn ook boeken waarin een specifieke muziekstijl, een bepaalde techniek of zelfs een specifiek onderdeel van het drumstel wordt uitgelicht. Vaak is een lesboek gericht op drummers van een bepaald niveau. Belangrijk om op te letten voordat je aan zo’n boek begint.

Een aantal goede allround boeken zijn:

  • Stick Control – For The Snare Drummer (George Lawrence Stone)
  • De Haske Real Time Drums (twee delen)
  • Méthode De Batterie, Studies For Drums (Dante Agostini, meerdere delen)

2. Leren van dvd

Het is erg verhelderend om iemand een ritme, fill of techniek te zien voordoen. Boeken en tekst zijn daarvoor nou niet bepaald geschikt. Video wel. Het is the next best thing na een live demonstratie. Of misschien zelfs beter dan live: een video kun je eindeloos herhalen en soms vertraagd afspelen, zodat je rustig kan zien wat er allemaal gebeurt.

3. Leren van Youtube

YouTube is van alle hier besproken opties de meest laagdrempelige. Je kunt er een enorme bak aan video’s met drumlessen vinden. En het is allemaal gratis. Daar staat tegenover dat de kwaliteit van de inhoud en uitleg sterk kan wisselen. Een goede, complete lesmethode of cursus zul je er niet gauw vinden.

Wanneer is het wel handig? Als je op zoek bent naar een tutorial over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld een bepaalde techniek of een bepaald nummer. Dit werkt vooral als je zelf al wat jaren onderweg bent. Voor dat laatste is YouTube ongeëvenaard, zeker als je uitleg krijgt van de originele drummer.

Liever wél met een drumleraar thuis leren drummen?

Heb je liever de persoonlijke begeleiding van een drumleraar? Ook dat is soms mogelijk vanaf huis. Een aantal drumleraren bieden privéles bij jou aan huis aan. Heb je geen drumleraar in de buurt die op die manier lesgeeft? Er zijn ook leraren die – helemaal van deze tijd – live lessen aanbieden via Zoom of Skype.

Thuis leren met Online Drumles?

Wil je thuis leren drummen met Online Drumles? Leuk! Bij Online Drumles kun je al leren drummen vanaf €29,99 per maand. Je krijgt onbeperkt toegang tot meer dan 1.000 lesvideo’s. Heb je nog geen drumstel? Dan huur je een elektronisch drumstel inclusief drumles. Zo kun je risicovrij uitproberen hoe leuk het is om te drummen. Probeer het gratis uit. Voor meer informatie kun je ons ook mailen op contact@onlinedrumles.nl.

 

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 3

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!