Drum nummers voor beginners

De leukste drumnummers die je al snel mee kunt spelen
Drummende man in actie
4.5
(6)

Je wilt leren drummen of bent misschien net gestart met drummen. Wat zijn dan lekkere drum nummers om mee te beginnen? Welke songs kun jij als beginnende drummer snel onder de knie krijgen? In dit artikel presenteren we onze favoriete drum nummers voor beginners. Maar ook voor gevorderde slagwerkers zijn deze nummers natuurlijk heerlijk om op mee te slaan!

One Bar Groove Songs (OBGS)

Heb je wel eens van one bar groove songs gehoord? Dat zijn nummers die je van begin tot eind kunt spelen met dezelfde groove. Voor een beginner zijn deze drum songs erg leuk om te spelen én meteen de groove te oefenen.

Natuurlijk is de OBGS versie van een nummer niet altijd gelijk aan het origineel. Het is een versimpelde versie om een groove te oefenen op een leuke manier. Maar het oefenen met die ene groove helpt je wel op weg om binnenkort de intro en solo ook te kunnen spelen. Daarom maken we bij Online Drumles veel gebruik van One Bar Groove Songs. Leren drummen was nog nooit zo leuk!

Leuke drum nummers voor beginners

Grooves blijven oefenen is een van de belangrijkste dingen voor een beginnende drummer. Maar ja, steeds dezelfde groove, dat kan saai worden. Om dit leuk te houden, hebben we bij Online Drumles OBGS filmpjes opgenomen. Onder de noemer ‘FF Lekker Knallen’ kun je meer dan 100 video’s vinden van bekende nummers die met één groove te spelen zijn. Ideaal en leuk oefenmateriaal!

Benieuwd welke liedjes hier onder andere bij staan? Hieronder staan een aantal makkelijke drum nummers die je als beginner al snel zou kunnen spelen.

Wie wil deze nummers nu niet kunnen spelen? Voor de complete lijst, kun je bij onze bladmuziekpagina kijken. Elk lesniveau (te herkennen aan de kleur van de stok) heeft een eigen ‘FF Lekker Knallen’ categorie met one bar groove songs. Zo kun je op je eigen niveau blijven oefenen of een nieuwe uitdaging aangaan.

Drummer man blijVan makkelijke naar moeilijke drum nummers

Natuurlijk wil je als drummer niet bij die ene, simpele groove blijven hangen. Want er zijn zo veel fantastische nummers met een drumsolo, een iconische break of een complexe groove. Ook die wil je natuurlijk onder de knie krijgen!

Wanneer je de grooves voldoende hebt geoefend, ga dan eens tussen de andere bladmuziek nummers kijken. Deze zijn net wat uitgebreider dan de FF Lekker Knallen nummers. Je leert dan niet alleen de groove spelen, maar ook de fills én eventuele drumsolo’s. En het beste, alles wordt stap voor stap uitgelegd! Geen zorgen dus als je (nog) geen noten kunt lezen. Je wordt er doorheen geloodst en maat voor maat leer je van een pagina met bladmuziek een fantastisch drum nummer spelen!

Je kunt gratis je eerste drum nummer leren drummen bij Online Drumles. Bij de gratis proefles leer je een van de bekendste en makkelijkst mee te spelen drum nummers ter wereld spelen: We Will Rock You van Queen!

Wist je dat iedereen kan leren drummen? Jij dus ook! Probeer het eens uit en start jouw gratis proefperiode van 14 dagen. Je hebt dan volledige toegang tot Online Drumles en kunt dus alle grooves oefenen met alle ‘FF Lekker Knallen’ video’s. Wie wil dat nu niet? Begin met drummen bij Online Drumles en binnen de kortste keren kun jij je familie en vrienden laten horen welke toffe nummers jij kunt spelen!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 4.5 / 5. Aantal beoordelingen 6

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!