Online muziekles voor ouderen; stoelgymnastiek maar dan leuker!

Begeleid een oudere
5
(2)

Online muziekles voor ouderen

Online muziekles roept bij de meeste van ons niet direct de associatie “ouderen” op. Vaak denken we aan de jeugd die met hun tablets alles online doen. Niks is echter minder waar. Bij Online Drumles zijn we van mening dat muziek voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dus blijf nog even hangen. We gaan je uitleggen waarom online muziekles voor ouderen het beste geschenk van de 21ste eeuw is.

Hiervoor zijn we een initiatief gestart: ‘Online Drumles voor ouderen’. Online Drumles voor ouderen is een non-profit initiatief van Online Drumles om ouderen weer in beweging te brengen. Voordat we je hier alles over vertellen, leggen we eerst uit:

  • Hoe online muziekles ouderen kan helpen;
  • Waarom online muziekles juist laagdrempelig is voor de oudere generatie; en
  • Hoe je vandaag nog kan beginnen met ons non-profit initiatief ‘Online Drumles voor ouderen’

Begeleid jij ouderen met bewegen? Zoek je naar nieuwe oefeningen voor jouw groep, of ben je op zoek naar oefeningen voor jezelf? Dan is dit het artikel voor jou.

Hoe online muziekles ouderen kan helpen

Ouder worden heeft zijn uitdagingen, waarbij de twee meest genoemde doorgaans immobiliteit en eenzaamheid zijn (en deze twee zijn natuurlijk nauw met elkaar verbonden). Online muziekles biedt voor beiden een laagdrempelige oplossing.

Bij Online Drumles zijn we recentelijk een non-profit initiatief gestart, genaamd Online Drumles voor ouderen. Dit houdt in dat we een zeer laagdrempelige cursus hebben ontwikkeld voor ouderen die moeilijker bewegen. Ouderen leren – zonder drumstel – mee te drummen met liedjes van vroeger. De methode is vergelijkbaar met stoelgymnastiek, maar dan een stuk leuker. We hebben de methode in ons artikel ‘bewegen voor ouderen; oefeningen met ritme’ beschreven.

Op deze manier bieden we laagdrempelig oefeningen aan, aangepast aan het juiste niveau. Dit maakt bewegen makkelijk maar vooral ook leuk. Daarnaast worden de lessen gegeven via video’s, waardoor je interacteert met de docent. We krijgen van onze Online Drumles abonnees regelmatig terug dat het lijkt alsof Léon bij je in de huiskamer staat. Voor dat huiskamergevoel gaan we; zo maken we bewegen ook nog eens gezellig. Bovendien: je kan natuurlijk met hele groepen tegelijkertijd de lessen volgen. Samen online muzieklessen volgen is tenslotte leuker dan alleen!

Online muziekles is niet complex en modern maar laagdrempelig!

Er wordt tegenwoordig vaak nog wat sceptisch gekeken naar online muziekles. Wanneer we over ons initiatief praten krijgen we vaak terug dat dit in de praktijk niet gaat werken.

De praktijk is echter heel simpel. Men pakt een scherm, opent de browser, en speelt het filmpje af. De video’s zijn vervolgens op zichzelf staand en leiden je helemaal door de lessen heen. En júíst omdat een scherm overal neergezet kan worden is dit fijn. Hoe fijn is het als je – alleen of met meerdere – kunt bewegen op muziek zonder dat je hiervoor ver hoeft te reizen? Online Drumles voor ouderen maakt bewegen voor iedereen toegankelijk, ook voor die mensen waarbij er geen leuk buurtcentrum in de buurt zit, of waarvoor reizen en/of lopen wat lastiger is.

Vandaag starten!

Online Drumles voor ouderen is een non-profit initiatief van Online Drumles om ouderen weer in beweging te brengen. Want muziek en beweging moet voor iedereen toegankelijk zijn. Online Drumles voor ouderen bestaat uit een serie videolessen, die alleen of in groepsverband gevolgd kunnen worden. De cursus zit vol met oefeningen voor ouderen, en is zeer laagdrempelig ingestoken. En voor de meer mobiele onder ons zijn er zelfs oefeningen mét drumstel te krijgen. Lees alles over drumoefeningen voor ouderen.

De cursus is gratis en te verkrijgen via info@onlinedrumles.nl . Commerciële partijen mogen – met toestemming – ook van onze licenties gebruik maken; ons doel is om iedereen weer in beweging te krijgen. Heb je vragen? Mail gerust even en dan helpen we je op weg!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 2

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!